search

Ons nieuws van zaterdag 12 augustus 2023

Bioscoophit met Tom Hanks direct op eerste plaats in Netflix Top 10
Films / Nieuws

Bioscoophit met Tom Hanks direct op eerste plaats in Netflix Top 10

Vanaf woensdag 9 augustus is het mogelijk om 'A Man Called Otto' te streamen bij Netflix. Iedereen heeft dat massaal gedaan want de dag erna stond hij gelijk op de eerste plaats in de Netflix Top 10.

De ontroerende en aangrijpende film met Tom Hanks duurt iets meer dan twee uur. Velen die hem al gezien hebben, geven aan dat deze minuten het allemaal waard zijn om te kijken.

Stream de film van regisseur Marc Foster nu bij Netflix of voeg hem toe aan je watchlist voor een later moment.

In de film


In A Man Called Otto zien we naast Hanks onder anderen Mariana Trevino, Rachel Keller, Mack Bayda, Cameron Britton, Peter Lawson Jones en Juanita Jennings.

Synopsis


In de film volgen we Otto Anderson, een norse man die na het overlijden van zijn vrouw chagrijnig en depressief geworden is. Hij heeft vastgeroeste gewoonten, houdt de buurt in de gaten en maakt ruzie met zijn buren.

Wanneer er een druk en jong gezin naast hem komt wonen, verandert alles. Hij krijgt te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Uiteindelijk weet er een soort van vriendschap te ontstaan die het leven van Otto op zijn kop zet.



Een lach en een traan


De critici op Rotten Tomatoes scoren de film gezamenlijk 70%. Een van de critici zegt, "Als Tom Hanks er niet was geweest, zou 'A Man Called Otto' een saai verhaal kunnen zijn over het doorzettingsvermogen van een knorrige man tegen de elementen die hem proberen neer te halen. Maar het is dankzij Hanks dat de film slaagt." Het publiek bij de site geeft de film een mooie score van 97%. Op IMDb weet de film een 7.5/10 te halen.

"Een geweldige film over een brompot, die gespeeld wordt door een uitstekende Tom Hanks. De film lijkt een beetje op de film van Clint Eastwood die ook zo'n narrige karikatuur speelde. De film heeft een lach en traantje. Zeker een aanrader." vertelt Luudje10 op de site van MovieMeter. Daar scoort de film een 3.49/5.

Netflix


Voeg je bij de rest van de mensen die de film al gezien hebben door de film te streamen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk een update over de 'Band of Brothers'-opvolger en serieknaller van 2023 'Masters of the Air'
Series / Nieuws

Eindelijk een update over de 'Band of Brothers'-opvolger en serieknaller van 2023 'Masters of the Air'

Het lange wachten op 'Masters of the Air' is nog altijd niet voorbij.

Masters of the Air zou naar verluidt in de lente van 2023 zijn opwachting gaan maken op Apple TV+. De langverwachte opvolger van Band of Brothers en The Pacific is geproduceerd door Tom Hanks en Steven Spielberg en de verwachtingen zijn huizenhoog gespannen.

De serie gaat over de vliegeniers van de 'Easy Company', een zeer belangrijke en oorlog bepalende divisie in het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geen enkel nieuwtje?


Inmiddels zitten we al redelijk ver in de zomer en hebben we nog altijd geen idee wanneer de serie te zien zal zijn. Het enige sprankje hoop is dat vanuit Apple TV+ nog altijd wordt aangegeven dat de serie toch echt in 2023 zal debuteren op de streaming dienst.

Wij hebben het sterke vermoeden dat we tot de herfst zullen wachten op de serie. Is er dan helemaal niets nieuws te melden? Ja toch wel, inmiddels is bekend geworden dat de serie uit 9 afleveringen zal bestaan.

Het blijft lang stil


Het is dus nog altijd verrassend stil rond de serie. Geen duidelijke startdatum, geen beelden en geen trailers. Hopelijk kunnen we jullie eerdaags meer nieuws brengen! We houden je hier op Serietotaal uiteraard op de hoogte!




Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van 'The A-Team', de vernietigende vete achter de schermen tussen Mr. T en 'Hannibal'
Series / Featured

Het einde van 'The A-Team', de vernietigende vete achter de schermen tussen Mr. T en 'Hannibal'

George Peppard en Mr. T konden elkaar na een paar seizoen niet meer luchten of zien.

The A-Team was de seriehit van de jaren '80. De vier voormalige militairen die werden achtervolgd voor een misdaad die ze niet hadden gepleegd, waren een grote rage. In Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Toch was het ondanks het grote succes niet alleen maar koek en ei achter de schermen.

In de serie waren Kolonel John "Hannibal" Smith, Sergeant B.A. Baracus, Luitenant Templeton "Faceman" Peck en Captain Murdock zeer goede vrienden van elkaar, achter de schermen was dat helaas niet altijd het geval.

Spanningen


Er waren zeer veel spanningen tussen wijlen George Peppard (die Hannibal speelde) en de rest van de cast. Peppard had het met name gemunt op Mr T. Peppard wilde graag de ster van de serie zijn maar in feite was dat Mr T.

Zo was er een incident waarbij Mr. T luidkeels citaten voorlas uit een tijdschriftartikel waarin Peppard's mening over Mr. T als acteur werd gegeven. Peppard gaf daarin aan dat Mr. T ondanks zijn hoge salaris, geen echte acteur was en verreweg de minst getalenteerde man van de groep was.

Sterallures


Peppard had zoveel sterallures dat hij de set soms veel te vroeg verliet en na bepaalde tijden niet meer wilde filmen, wat weer leidde tussen taaie gesprekken tussen Mr. T en de producenten over de ongelijke behandeling, aangezien ze collega's waren.

Op het scherm is hier gelukkig allemaal niets van te merken en schitteren de vier als het fantastische A-Team.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netfllix-kijkers eisen terugkeer van deze ijzersterke misdaadserie
Series / Nieuws

Netfllix-kijkers eisen terugkeer van deze ijzersterke misdaadserie

In februari werd aangekondigd dat de serie definitief was geëindigd, maar fans accepteren dit niet.

De psychologische thriller Mindhunter van de hand van David Fincher was een enorm succes toen deze begon in 2017. Het publiek was laaiend enthousiast en wilde meer zien. Nadat de Mindhunter in eerste instantie tijdelijk was stilgelegd, kwam onlangs het bericht dat niemand wilde horen.

Fans zijn hierop een petitie gestart om de populaire serie alsnog terug te brengen. Deze heeft op het moment van schrijven ruim 50.000 handtekeningen.

Niet genoeg draagvlak


De psychologische thrillerserie is geïnspireerd op een non-fictie boek over twee FBI-agenten die een speciale methode hebben om seriemoordenaars op te sporen. In gesprek met Le Journal du Dimanche lichtte Fincher Netflix' besluit toe. Het kwam er op neer dat er ondanks de hoge waardering niet genoeg draagvlak was om de serie voort te zetten.

Fincher: "Ik ben ontzettend trots op de eerste twee seizoenen. Maar het is een behoorlijk dure serie en voor Netflix waren er te weinig kijkers om opnieuw een dergelijke investering te rechtvaardigen. Ik kan het ze niet kwalijk nemen aangezien ze sowieso al een risico hebben genomen door überhaupt geld in 'Mindhunter' te steken".

Je kunt Mindhunter streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijke horrorfilm krijgt serie op televisie: geestenjagers jagen de stuipen op het lijf
Series / Nieuws

Gruwelijke horrorfilm krijgt serie op televisie: geestenjagers jagen de stuipen op het lijf

Voor het eerst na ruimt twintig jaar krijgt dit verhaal een complete reboot.

De horrorflm Thir13een Ghosts uit 2001 vertelt het lugubere verhaal van weduwnaar Arthur die een huis erft van zijn oom, een spokenjager. Arthur zit financieel flink in de knel en gaat samen met zijn twee kinderen in dit aparte huis wonen, dat vrijwel volledig uit glas bestaat.

In dit huis blijken echter twaalf kwaadaardige geesten opgesloten te zitten. De tv-reboot zal naar verluidt uit dertien afleveringen bestaan waarbij in iedere aflevering op de achtergrond van een van de geesten wordt ingegaan.

Internationale weergave


Patrick Mediate (Primordial Pictures) en Aaron McLane (SFX supervisor, Fear the Walking Dead) hebben bericht dat zij met Dark Castle Entertainment in zee zijn gegaan. Ashley Robinson, producent van Fear the Walking Dead is ook bij het project betrokken.

De makers willen een bredere opzet voor de serie. Aan Dread Central vertellen zij het volgende: "Iedere cultuur ter wereld heeft zo zijn eigen spookverhalen. In deze reboot willen we een internationale weergave neerzetten. In 'Thir13een Ghosts' willen we voor iedere aflevering een eigen visuele weergave en telkens een andere regisseur". We houden jullie uiteraard op de hoogte van met betrekking tot het verdere verloop van dit project.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online waaronder een nieuw seizoen 'Harlan Coben's Shelter'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online waaronder een nieuw seizoen 'Harlan Coben's Shelter'

Pak de popcorn en zakdoeken erbij want het wordt een intrigerende week op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Lost Flowers of Alice Hart (seizoen 1 - aflevering 5)



Verschijnt op: 18 augustus
Genre: Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Nadat ze haar ouders is verloren bij een mysterieuze brand, wordt de negenjarige Alice Hart grootgebracht door haar oma June op een bloemenkwekerij waar ze ontdekt dat er geheimen binnen geheimen zijn. Na jaren wordt Alice door verraad gedwongen haar verleden onder ogen te zien.





The Summer I Turned Pretty (seizoen 2 - aflevering 8)



Verschijnt op: 18 augustus
Genre: Drama / Romantiek
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Belly Conklin wordt bijna 16, en ze is op weg naar haar favoriete plek, Cousins Beach, om de zomer door te brengen met haar familie en de Fishers. Belly is het afgelopen jaar erg gegroeid, en ze heeft het gevoel dat deze zomer anders zal zijn dan de vorige. The Summer I Turned Pretty is gebaseerd op het boek van Jenny Han, die de bedenker en de uitvoerend producent is.





Harlan Coben's Shelter (seizoen 1 - aflevering 1-3)



Verschijnt op: 18 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Shelter is gebaseerd op de bestseller-reeks van Harlan Coben en volgt het verhaal van Mickey Bolitar die na de dood van zijn vader in een buitenwijk in New Jersey gaat wonen. Als er weer een leerling verdwijnt, raakt Mickey verstrikt in een web van geheimen. Met zijn nieuwe vrienden Spoon en Ema onthult hij een duistere onderwereld die mogelijk licht kan werpen op decennia van verdwijningen.





Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

18 augustus: LOL: Last One Laughing Colombia (seizoen 1 - aflevering 3) - Komedie - Voor de eerste keer in Colombia opent LOL haar deuren voor tien van de beste comedians om het tegen elkaar op te nemen in hun humor zonder censuur en limieten om de felbegeerde LOL trofee te winnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'And Just Like That…'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'And Just Like That…'

Deze week gaat HBO Max gewoon keihard door met de uitstekende line-up.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (seizoen 2 - aflevering 2)



Verschijnt op: 14 augustus
Genre: Biografie / Drama / Sport
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Deze serie beschrijft de professionele en persoonlijke levens van de Los Angeles Lakers uit de jaren 80, een van de meest gerespecteerde en dominante dynastieën in de sportwereld, een team dat een nieuw tijdperk inluidde, zowel op als buiten het veld.





Fantastic Friends (seizoen 2 - aflevering 2)



Verschijnt op: 16 augustus
Genre: Documentaire / Reality-TV
Kijk op: HBO Max

Synopsis: James en Oliver Phelps, bekend als de Weasley-tweeling uit de Harry Potter-films, nemen ons mee op een buitengewoon avontuur, waarbij ze fascinerende gasten ontmoeten, betoverende locaties verkennen en fenomenale uitdagingen aangaan.





And Just Like That… (seizoen 2 - aflevering 10)



Verschijnt op: 18 augustus
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Kijk op: HBO Max

Synopsis: In dit nieuwe hoofdstuk van Sex and the City volgen we Carrie, Miranda en Charlotte op hun reis van hun ingewikkelde leven en vriendschappen toen ze dertigers waren naar hun nog ingewikkelder leven en vriendschappen nu ze vijftigers zijn.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

18 augustus: Warrior (seizoen 3 - aflevering 10) - Actie / Drama / Criminaliteit - Warrior speelt zich af in San Francisco's Chinatown in de nasleep van de Burgeroorlog en gaat over een jong talent in de vechtkunst dat net uit China is aangekomen en verwikkeld raakt in de bloederige Tong-oorlog.

18 augustus: Teenage Euthanasia (seizoen 2 - aflevering 4) - Animatie / Komedie / Fantasie - Teenage Euthanasia speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over de familie Fantasy, die in Florida begrafenisonderneming Tender Endings runnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' onthult het gruwelijke en tragische einde van gebeten kinderen
Series / Nieuws

'The Walking Dead' onthult het gruwelijke en tragische einde van gebeten kinderen

Er zijn een aantal Hollywoodregels waar liever niet aan getornd wordt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De langlopende hitserie The Walking Dead heeft seizoenen lang een enorme hoeveelheid zombies laten zien, alleen bleef bij veel fans een vraag onbeantwoord: wat gebeurt er met de kinderen?

De komst van het virus dat de hele wereld op zijn kop zette in The Walking Dead en haar spin-offs maakte van veel volwassenen een zombie. Maar het viel kijkers op dat er zo weinig kinderen te zien waren die slachtoffer werden.

Gruwelijke realiteit


Vanuit een praktisch perspectief is het wel logisch dat men minder kinderen zag dan volwassenen. Het is voor de productie moeilijk haalbaar om veel kinderen in te zetten vanwege alle, zeer vanzelfsprekende, regels omtrent kinderarbeid.

Maar in de wereld van de serie heeft het gebrek aan kinderen een wat meer duistere verklaring. Als een kind eenmaal gebeten is door een 'walker' dan blijft het kind voor altijd de leeftijd die het had, totdat zijn of haar vlees wegrot.

Arme Duane


Een bekend voorbeeld is dat van Duane (Adrian Kali Turner). In de allereerste aflevering van The Walking Dead ontmoet Rick (Andrew Lincoln) Morgan (Lennie James) en diens zoon Duane. Morgan's vrouw raakt geïnfecteerd en kan het niet opbrengen haar te vermoorden.



Als Morgan in seizoen drie weer opduikt is het niet bekend wat er met Duane gebeurt is. Achteraf blijkt dat Duane gebeten is door zijn eigen moeder, Jenny, en Morgan ook nu weer niet de moed heeft om de genadeklap te geven. Hij besluit Duane vast te ketenen op zolder, waar hij een decennium lang een wegrottende, tien-jaar oude zombie blijft.

Waar zijn alle zombie-kinderen?


Daarnaast wordt er vanwege het gebrek aan kinder-zombies een verklaring gegeven dat zij gezien hun kleine postuur mogelijk makkelijker uit te schakelen zijn door mensen en simpelweg sneller wegrotten.



Binnenkort is het nog meer griezelen met de komst van de spin-off The Walking Dead: Daryl Dixon. Kijk tot die tijd nog eens alle afleveringen van The Walking Dead op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helemaal gek van True Crime op Netflix? Code 9875!
Series / Nieuws

Helemaal gek van True Crime op Netflix? Code 9875!

Met deze zoekcode krijg je ineens alle series met een dosis True Crime in je zoekscherm

Netflixers worden allemaal wel eens horendol van het zoeken naar een nieuwe serie op Netflix. In het standaardmenu zie je alleen wat Netflix wil dat je ziet en niet wat jij eigenlijk zoekt. Als je echt op zoek bent naar iets anders dan dat Netflix je voorschotelt, is dat vaak flink lastig om naar voren te toveren.

Om de frustratie wat te beperken, wijzen wij je graag op een kleine 'lifehack' die je Netflix-leven flink makkelijker kan maken. Gewoon een zoekcode invoeren en je krijgt precies het genre wat je wenst.

Zoeknummers


Netflix werkt namelijk met zoeknummers. Indien je deze zoeknummers kent, kun je enorme lijsten van een bepaald genre naar boven brengen en kun je eindelijk gewoon direct zoeken binnen je favoriete genre.

Voor alle True Crime liefhebbers is er de speciale code '9875'. Voer deze in en je wordt beloond met het gehele 'True Crime'-aanbod van de streamer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire serie op Disney+ blijft maar uitstekende scores neerzetten
Series / Nieuws

Spectaculaire serie op Disney+ blijft maar uitstekende scores neerzetten

Zijn het de schrijvers, de acteurs of de regie? De serie scoort met nieuw seizoen weer feilloos.

Het derde seizoen van het mysterieuze en hilarische Only Murders in the Building is nog maar net uit en ook nu weet het, net zoals voorgaande seizoenen, weer een nagenoeg perfecte score neer te zetten.

Op de website Rotten Tomatoes kunnen zowel critici als het publiek een procentuele score geven aan een serie, en in het geval van Only Murders in the Building geven beide een score die weinig series nadoen.

Nagenoeg perfect


Het komt op Rotten Tomatoes wel eens voor dat de scores van de critici afwijken van dat van het publiek. In dit geval zijn ze eensgezind. De serie krijgt van het publiek een score van 92% en van de critici een score van maar liefst 99%.

Een seizoen van een serie kan echter ook wel eens tegenvallen. Maar voor Only Murders in the Building geldt dat niet. Seizoen één kreeg al de perfecte score van 100%, seizoen 2 moest het doen met 98% en nu scoort seizoen 3 nog eens een uitstekende 99%.

True Crime is hot


In Only Murders in the Building delen drie vreemden een obsessie met True Crime en merken dat ze plots zelf in een zaak verwikkeld zijn. Als er een gruwelijke moord wordt gepleegd gaat het trio op onderzoek uit.



Kijk alle afleveringen van Only Murders in the Building met Martin Short, Steve Martin en Selena Gomez op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met vampierfilm 'El Conde': 250 jaar oud monster neemt ingrijpend besluit
Films / Nieuws

Netflix komt met vampierfilm 'El Conde': 250 jaar oud monster neemt ingrijpend besluit

Vanaf vrijdag 15 september komt Netflix met de satirische horror-komedie 'El Conde'. De dienst gaf vandaag een trailer vrij voor de film.

De laatste tijd lijken vampierfilms toch weer in trek te zijn. Eerder dit jaar zagen we al Renfield en straks geeft Netflix ons de volgende vampierfilm.

El Conde is geregisseerd door Pablo Larrain. Hij is onder meer te kennen van zijn werk aan Spencer, Jackie en No.

Synopsis


De film volgt de tweehonderdvijftig jaar oude vampier Augusto Pinochet die leeft in een vervallen landhuis in het koude zuidelijke puntje van het continent. Na tweehonderdvijftig jaar leven heeft Pinochet besloten te stoppen met het drinken van bloed en afstand te doen van het voorrecht van het eeuwige leven.

Hij kan het niet langer verdragen dat de wereld hem herinnert als een dief. Toch weet hij een onverwachte band met een boekhouder te ontwikkelen en komt inspiratie om te blijven leven toch weer terug.

In de film


De cast bestaat uit onder meer Alfredo Castro, Antonia Zegers, Paula Luchsinger, Amparo Noguera, Diego Munoz en Catalina Guera.



Over El Conde


De film is opgenomen op een locatie in de afgelegen regio's van Chili en wordt weergegeven in verbluffende zwart-wit cinematografie.

El Conde is niet gebaseerd op een boek maar geïnspireerd door een echt persoon, de voormalige Chileense heerser Pinochet (1915-2006, aan de macht van 1974-1990), al is hij gefictionaliseerd in dit zeer satirische, fantastische verhaal.

Netflix


Stream de film vanaf vrijdag 15 september op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans: Deze keiharde misdaadfilm verdwijnt snel van Netflix
Films / Nieuws

Laatste kans: Deze keiharde misdaadfilm verdwijnt snel van Netflix

Halverwege februari dit jaar kwam de film naar Netflix en was hij zo populair dat hij even in de Netflix Top 10 heeft gestaan. Helaas verdwijnt de film al snel van de dienst.

Mocht je Brawl in Cell Block 99 nog niet gezien hebben, dan heb je nog maar drie dagen om dat te gaan doen. Stream hem snel nog bij Netflix.

De film is geregisseerd door S. Craig Zahler. Hiervoor maakte hij zijn regiedebuut met Bone Tomahawl.

Over de film


Een voormalig boxer verliest zijn baan als monteur en zijn huwelijk staat op springen. Hij heeft het gevoel dat hij helemaal niets meer goed kan doen en raakt verstrikt in een nieuwe job als drugskoerier.

In eerste instantie gaat alles goed maar op een dag belandt hij in een vuurgevecht met de politie. Als hij vervolgens in de gevangenis belandt, wordt hij door omstandigheden gedwongen gewelddadige dingen te doen die de plaats in een slagveld veranderen.

Cast


Vince Vaughn zien we in de grootste rol in de film. Hij wordt vergezeld door Jennifer Carpenter, Don Johnson, Udo Kier, Marc Blucas, Gino Segers, Dion Mucciacito en Victor Almanzar.



Zeker nog even kijken


De film weet op IMDb een solide score neer te zetten van 7.2/10. Op MovieMeter weet de film een 3.5/5 neer te zetten. "De film beschikt over een prima tempo en gedetailleerde, authentieke details die je normaal niet krijgt van dit soort straffe thrillers. Vol met sadistische gevangenisbewakers, kerkachtige attributen, explosieve bloed- en vleesspetters, die elke slag begeleiden en meer botbreuken dan je zult vinden in een heel rugbyseizoen." vertelt kijker Knusse Stoel over de film.

Het publiek bij Rotten Tomatoes scoren de film een mooie 74% en de critici zijn enthousiaster met 90%. "Een gruizige oerfilm die kunstzinnige gevoeligheden en inhoudelijke karakters bevat.", aldus een van de critici.

Nog drie dagen


Vanaf 15 augustus verdwijnt de film van Netflix, je kan hem nu nog snel even kijken. Stream de film snel op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hilarische A.I.-crossover: de Simpsons als 'Game of Thrones'-personages
Series / Foto's

Hilarische A.I.-crossover: de Simpsons als 'Game of Thrones'-personages

Wie had gedacht dat Mr. Burns zo'n geloofwaardige White Walker zou zijn.

De populaire animatieserie The Simpsons parodieerde Game of Thrones al eerder in seizoen 29. Een Redditor heeft nu nog een stap gezet en laat zien hoe Homers gezin er als daadwerkelijke Westerosi uit zou zien.

/u/the_grove_drawster heeft zich eens flink uitgeleefd. Naast de Simpsons zien we ook de nodige bekende figuren uit Springfield in een totaal andere rol.

Goede kritieken


De parodie-aflevering The Serfsons kreeg destijds goede kritieken, met als komisch detail dat Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) een rol insprak als Markery. Verder verbrandde een draak een totaal dorp, wat gezien het laatste seizoen de vooruitziende blik van de serie nog eens bevestigde.

De Redditors waren van mening dat de crossover goed gelukt was, ware het niet dat ze ietwat grimmig waren voor Springfield-inwoners. Aangezien Homer wordt neergezet als de Frankenstein-versie Gregor Clegane valt hier natuurlijk iets voor te zegggen. Montgomery Burns stelt duidelijk een White Walker voorstelt, maar volgens /u/goboxey ziet hij "[er] niet uit als iemand die zich druk maakt om de de mening van schapen," wat impliceert dat hij iets wegheeft van Tywin Lannister. Afgezien van dit soort details is in de crossover duidelijk wie als welk personage wordt neergezet.

The Simpsons in Westeros
by u/the_grove_drawster in midjourney


Kijk The Simpsons op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' seizoen 4 krijgt met déze gigantische uitdaging te maken naast de komst van Liam Hemsworth
Series / Nieuws

'The Witcher' seizoen 4 krijgt met déze gigantische uitdaging te maken naast de komst van Liam Hemsworth

Naast de 'nieuwe Geralt' zal de fantasy-serie aan dit element nog een enorme kluif hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Liam Hemsworth in de rol van Geralt is al een enorm risico gezien de enorme weerstand vanuit het fandom. Daarnaast zal het personage van Ciri een grote verandering ondergaan in het geplande vierde seizoen.

Zowel in de boeken als in de serie sluit Ciri (Freya Allan) zich aan bij de Ratten, een groep boeven en, als het ze uitkomt, moordenaars. Het feit dat Ciri zichzelf Falka noemt geeft aan dat ze de schaduwkanten van haar persoonlijkheid omarmt.

Radicale verandering


Ciri's ontwikkeling kan dus een totale ommezwaai laten zien in vergelijking met de vorige drie seizoenen. In tegenstelling tot velen is Ciri vrijwel de enige met een sterk moreel kompas. Haar transformatie naar Falka impliceert dat de kijker met een totaal ander personage van doen krijgt.

Naast het feit dat Geralt zowel letterlijk als figuurlijk iemand anders wordt krijgen we dus ook een 'nieuwe Ciri' te zien. Dit is een grote gok die zowel positief als negatief kan uitpakken. Enerzijds kan het de nagel in de doodskist van de hevig bekritiseerde serie zijn. Anderzijds kan het fungeren als een nieuw begin waarbij The Witcher voor het eerst in lange tijd weer positieve reacties krijgt.

Je kunt The Witcher streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum langverwachte Netflix-horrorserie officieel bekend
Series / Nieuws

Premièredatum langverwachte Netflix-horrorserie officieel bekend

Mike Flanagan ('Midnight Mass') komt met miniserie naar een van de eerste horrorschrijvers.

Edgar Allan Poe mag met recht een van de eerste moderne horrorschrijvers genoemd worden. Mike Flanagans achtdelige miniserie The Fall of the House of Usher is gebaseerd op het gelijknamige verhaal waarbij ook gebruik gemaakt is van ander werk door Poe en start op 12 oktober aanstaande.

Het verhaal is daarnaast in een eigentijds jasje gestoken. De familie Usher is een gigant in de farmaceutische industrie. De directeur Roderick Usher (Bruce Greenwood) wordt met zijn dubieuze verleden geconfronteerd wanneer zijn kinderen een voor een komen te overlijden.

Bezoek jeugdvriend


De eerste afbeeldingen zijn hier te bekijken. The Fall of the House of Usher is de laatste in een rij van vier Netflix-series die Flanagan heeft gemaakt voor de streaming-gigant voor zijn overstap naar Prime Video.

In de synopsis staat het volgende: "Het verhaal in 'The Fall of the House of Usher' wordt verteld door een man die op bezoek gaat bij zijn jeugdvriend Roderick Usher. Geleidelijk aan wordt het duidelijk dat Rodericks tweelingzus Madeline in de familietombe is geplaatst terwijl zij niet dood was. Wanneer Madeline opduikt wordt het meer dan duidelijk dat de bezoeker moet maken dat hij wegkomt".

The Fall of the House of Usher kun je vanaf 12 oktober streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.