search
'The Walking Dead' onthult het gruwelijke en tragische einde van gebeten kinderen
Series / Nieuws

'The Walking Dead' onthult het gruwelijke en tragische einde van gebeten kinderen

Er zijn een aantal Hollywoodregels waar liever niet aan getornd wordt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De langlopende hitserie The Walking Dead heeft seizoenen lang een enorme hoeveelheid zombies laten zien, alleen bleef bij veel fans een vraag onbeantwoord: wat gebeurt er met de kinderen?

De komst van het virus dat de hele wereld op zijn kop zette in The Walking Dead en haar spin-offs maakte van veel volwassenen een zombie. Maar het viel kijkers op dat er zo weinig kinderen te zien waren die slachtoffer werden.

Gruwelijke realiteit


Vanuit een praktisch perspectief is het wel logisch dat men minder kinderen zag dan volwassenen. Het is voor de productie moeilijk haalbaar om veel kinderen in te zetten vanwege alle, zeer vanzelfsprekende, regels omtrent kinderarbeid.

Maar in de wereld van de serie heeft het gebrek aan kinderen een wat meer duistere verklaring. Als een kind eenmaal gebeten is door een 'walker' dan blijft het kind voor altijd de leeftijd die het had, totdat zijn of haar vlees wegrot.

Arme Duane


Een bekend voorbeeld is dat van Duane (Adrian Kali Turner). In de allereerste aflevering van The Walking Dead ontmoet Rick (Andrew Lincoln) Morgan (Lennie James) en diens zoon Duane. Morgan's vrouw raakt geïnfecteerd en kan het niet opbrengen haar te vermoorden.



Als Morgan in seizoen drie weer opduikt is het niet bekend wat er met Duane gebeurt is. Achteraf blijkt dat Duane gebeten is door zijn eigen moeder, Jenny, en Morgan ook nu weer niet de moed heeft om de genadeklap te geven. Hij besluit Duane vast te ketenen op zolder, waar hij een decennium lang een wegrottende, tien-jaar oude zombie blijft.

Waar zijn alle zombie-kinderen?


Daarnaast wordt er vanwege het gebrek aan kinder-zombies een verklaring gegeven dat zij gezien hun kleine postuur mogelijk makkelijker uit te schakelen zijn door mensen en simpelweg sneller wegrotten.



Binnenkort is het nog meer griezelen met de komst van de spin-off The Walking Dead: Daryl Dixon. Kijk tot die tijd nog eens alle afleveringen van The Walking Dead op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen