search
De ultieme klassieker uit 1994 met Tom Hanks zie je nu ook bij Netflix
Films / Nieuws

De ultieme klassieker uit 1994 met Tom Hanks zie je nu ook bij Netflix

De film 'Forrest Gump' wist maar liefst zes Oscars in de wacht te slepen voor onder meer beste film, beste acteur in de hoofdrol en beste acteur in een bijrol.

Forrest Gump kunnen we wel een van de grotere klassiekers noemen uit de jaren '90. Vanaf dinsdag 15 augustus kan je de film bij Netflix streamen.

De film van regisseur Robert Zemeckis weet hele goede scores te pakken en is nog steeds erg populair. Zemeckis is ook wel bekend van de films Back to the Future,The Polar Express en Cast Away.

In de film


In deze klassieker zien we Tom Hanks als Forrest Gump. De cast wordt verder versterkt door Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field, Rebecca Williams, Bob Penny en Margo Moorer.

Het verhaal


We volgen de simpele man Forrest Gump met een laag IQ in deze film. Zijn lage IQ weerhoudt hem er echter niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis.

Zo vecht hij mee in Vietnam en ontmoet hij grootheden als Elvis en JFK. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny tegen.



Prachtig scenario


Op IMDb scoort de film een hele goede 8.8/10. Op Rotten Tomatoes scoort de film 71% onder de critici. Het publiek is een heel stuk enthousiaster met een goede 95%. "Eric Roth heeft een prachtig scenario gemaakt van een roman van Winston Groom, met evenveel aandacht voor het kleinste detail als voor het grote geheel.", zegt een van de critici.

"Forrest Gump is de feel-good-movie bij uitstek maar ook tevens een schitterende weergave van meerdere decennia die tezamen een roemruchte periode in de recente Amerikaanse geschiedenis vormen!" vertelt Lebarron op de site van MovieMeter. Daar scoort de film een mooie 4.16/5.





Vanaf dinsdag


Deze prachtige klassieker is vanaf dinsdag 15 augustus te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen