search
'House of the Dragon' seizoen 2: het nieuwste castlid speelt deze Targaryen-bastaard
Series / Nieuws

'House of the Dragon' seizoen 2: het nieuwste castlid speelt deze Targaryen-bastaard

De Targaryens breiden uit op zoek naar nieuwe drakenrijders in de Drakendans.

Aan het einde van seizoen 1 zagen we de eerste draak sneuvelen in de onderlinge strijd van de Targaryens. Eerder gaf George R.R. Martin al aan dat het verhaal van House of the Dragon zal laten zien hoe de Targaryen-dynastie van binnenuit verwoest wordt.

Redanian Intelligence bericht nu dat er een nieuw castlid is toegetreden. Het betreft de acteur Robert Rhodes. Zijn rol zal naar verluidt die van Zilveren Denys worden, een bastaardkind van een van de Targaryen-heersers.

Wilde draken


Op zich is dit begrijpelijk. We wisten immers al dat in Westeros een aantal wilde draken leeft, en de bastaardkinderen zouden door hun 'drakenbloed' uitermate geschikt zijn om draken te berijden.

In het boek claimt Zilveren Denys een afstammeling te zijn van koning Maegor I Targaryen. Hoewel dit nooit bewezen wordt is Denys' karakteristieke zilveren haar een indicatie dat hij verwant is aan het oude Valyria. Hij doet een poging om een van de wilde draken te claimen in Vuur en Bloed, en de verwachting is dat deze gebeurtenis te zien zal zijn in het tweede seizoen.

Het tweede seizoen van de serie zal acht afleveringen hebben en wordt in de loop van 2024 verwacht. House of the Dragon is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen