search
Dit moet je weten en zien voor je de 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' op Disney+ gaat kijken
Series / Nieuws

Dit moet je weten en zien voor je de 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' op Disney+ gaat kijken

Ahsoka kenden we al uit de animatieseries, kijk naar deze afleveringen als voorproefje.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu Ahsoka tot grote vreugde van velen een eigen serie heeft gekregen, is het een goed idee om haar achtergrondgeschiedenis nog eens onder de loep te nemen. De animatieseries waarin zij al eerder te zien was bieden ruimschoots uitkomst wat dat betreft.

Hieronder lees je over vijf afleveringen uit Tales of the Jedi en Clone Wars. Het betreft gebeurtenissen die Ahsoka (Rosario Dawson) hebben gemaakt tot wie zij is.

Tales of the Jedi - S1 afl. 5


De aflevering 'Practice Makes Perfect' laat de brute training zien waaraan Anakin Skywalker zijn padawan onderwerpt. Ahsoka moet een groep Clone Troopers in haar eentje bevechten. Hoewel zij talloze malen bewusteloos wordt getaserd door de stunguns, zie je ook hoe Ahsoka hierdoor gehard wordt.

De aflevering laat daarnaast de mengelmoes zien van lichte en donkere elementen van Anakins mentorschap. Het zou zomaar kunnen dat mede hierdoor Ahsoka als een ander type Jedi uit de training is gekomen.

Star Wars: The Clone Wars - S5 afl. 17-20


In deze afleveringen, ook wel bekend als de Temple Bombing Arc, wordt Ahsoka vals beschuldigd van het plegen van een terroristische aanslag op een Jedi tempel. Hoewel de echte dader, Barriss Offee, gevonden wordt door Anakin laat het gebeuren diepe sporen na bij Ahsoka.

Het feit dat zij door haar mede-Jedi beschuldigd en bijna veroordeeld werd doet haar besluiten de Jedi Orde te verlaten en haar eigen weg te zoeken.

De eerste twee afleveringen van Star Wars: Ahsoka zijn vanaf 23 augustus te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen