search
Het donkere verhaal achter de grap dat Sheldon altijd drie keer op de deur klopt in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Het donkere verhaal achter de grap dat Sheldon altijd drie keer op de deur klopt in 'The Big Bang Theory'

Sheldon klopte altijd drie keer op een deur, daar zit een triest verhaal achter.

Sheldon uit The Big Bang Theory is een nogal excentriek personage met de nodige leuke en ergerlijke eigenaardigheden. Erg goed bedacht allemaal door de scriptschrijvers, maar soms ontstond er ook iets spontaans op de set.

Sheldon heeft natuurlijk nogal veel bijzonder eigenschappen en eigenaardigheden. Eén van die typische Sheldon-eigenaardigheden is dat hij altijd drie keer klopt.

Boek


In Jessica Radloff's boek: The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series is opgenomen dat het een in eerste instantie een spontane beslissing was om hem drie keer te laten kloppen in plaats van één keer.

“Het toonde Sheldons obsessieve compulsiviteit. Mensen(en Sheldon in het bijzonder) houden van patronen en structuur.".

Donkere draai


Deze kleine aanpassing aan het script in de loop van seizoen 2 heeft dus weer wat extra 'fun' aan de serie toegevoegd omdat dit een vast ritueel werd. Later besloten de schrijvers er overigens een donkere draai aan te geven. Sheldon onthulde in seizoen 10 dat de echte oorsprong van de gewoonte uit zijn jeugd kwam.

Toen hij 13 was, betrapte hij zijn vader met een andere vrouw. Vanaf dat moment zwoer hij nooit meer een kamer binnen te lopen.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen