Het donkere verhaal achter de grap dat Sheldon altijd drie keer op de deur klopt in 'The Big Bang Theory'

Sheldon klopte altijd drie keer op een deur, daar zit een triest verhaal achter.

Bas de Kramer, 18-08-2023 23:46

Sheldon uit The Big Bang Theory is een nogal excentriek personage met de nodige leuke en ergerlijke eigenaardigheden. Erg goed bedacht allemaal door de scriptschrijvers, maar soms ontstond er ook iets spontaans op de set.
Sheldon heeft natuurlijk nogal veel bijzonder eigenschappen en eigenaardigheden. Eén van die typische Sheldon-eigenaardigheden is dat hij altijd drie keer klopt.

Boek

In Jessica Radloff's boek: The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series is opgenomen dat het een in eerste instantie een spontane beslissing was om hem drie keer te laten kloppen in plaats van één keer.

“Het toonde Sheldons obsessieve compulsiviteit. Mensen(en Sheldon in het bijzonder) houden van patronen en structuur.".

Donkere draai

Deze kleine aanpassing aan het script in de loop van seizoen 2 heeft dus weer wat extra 'fun' aan de serie toegevoegd omdat dit een vast ritueel werd. Later besloten de schrijvers er overigens een donkere draai aan te geven. Sheldon onthulde in seizoen 10 dat de echte oorsprong van de gewoonte uit zijn jeugd kwam.

Toen hij 13 was, betrapte hij zijn vader met een andere vrouw. Vanaf dat moment zwoer hij nooit meer een kamer binnen te lopen.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.


Lees meer over: the big bang theory, hbo max, simon helberg, howard Wolowitz, kaley cuoco, jim parsons, kunal nayyar, howard wolowitz, simon helberg, amy fowler, mayim bialik

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie