search
Big Pharma-baas Richard Sackler gaat 'Painkiller' van Netflix hoogstwaarschijnlijk niet kijken
Series / Nieuws

Big Pharma-baas Richard Sackler gaat 'Painkiller' van Netflix hoogstwaarschijnlijk niet kijken

Hij zal de confronterende waarheid die hij heeft gecreëerd waarschijnlijk liever negeren.

Eerder deze maand kwam Netflix met Painkiller, een serie over de opioïdenproblematiek in Amerika. Volgens de schrijver van het boek waar de serie op gebaseerd is zal Richard Sackler niet gaan kijken.

Sackler stond als topman van het farmaceutische bedrijf Purdue Pharma, bekend van het ontwikkelen van de pijnstiller OxyContin, in het middelpunt van een opioïdencrisis die de VS in zijn greep hield.

Sackler weet nergens van


De serie is gebaseerd op een artikel uit de New Yorker, en het boek Pain Killer van schrijver Barry Meier. Hij deelt in een interview dat de echte Sackler de serie niet gaat kijken noch dat hij ervan op de hoogte wordt gesteld. Meier vertelt:

"Absoluut niet. Hij zou het absoluut niet gaan kijken, noch denk ik dat hij wil dat mensen hem erover vertellen." Meier vertelt ook dat Sackler niet eens de aanklachten tegen hem leest als hij weer eens aangeklaagd wordt.

De serie scoort


Het is een verhaal dat veel mensen aanspreekt en waar veel mensen over hebben gehoord. Misschien is dat de reden waarom de serie zo goed wordt bekeken. Het staat na slechts één week in de Netflix top 10 op de vierde plaats.



Kijk alle afleveringen van Painkiller op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen