search
David Tennant over het opnieuw spelen in 'Doctor Who': "14e Doctor wordt geen 10e"
Series / Nieuws

David Tennant over het opnieuw spelen in 'Doctor Who': "14e Doctor wordt geen 10e"

De acteur geeft aan dat zijn vorige versie van de Doctor aanzienlijk verschilt van de huidige.

Sci-fi liefhebbers en Doctor Who fans kijken uit naar een speciale editie van de langlopende Britse tv-hit. Ter ere van het 60-jarig bestaan van de serie komt acteur David Tennant terug als de Doctor.

Het wordt echter niet de versie die hij eerder speelde. Van 2005 tot 2010 speelde hij de tiende Doctor en wordt door velen gezien als favoriet. Nu komt hij terug als veertiende Doctor en hij vertelt zelf dat er vanzelfsprekend een ander personage wordt gespeeld.

Hoeveel zijn het er wel niet?


In een gesprek met Radio Times stelt Tennant gelijk orde op zaken als het aankomt op mensen die suggereren dat hij de rol van tiende Doctor weer op zich gaat nemen. Hij vertelt hier zelf over:

"De Doctor is inmiddels drie andere personen geweest, dus ik ben niet per definitie dezelfde Doctor als dat ik eerder ben geweest. Ik ben niet de tiende, maar de veertiende. Maar eigenlijk weten we ook niet meer hoeveel het er zijn, of wel?"

Gatwa of Tennant?


Fans waren na het vertrek van actrice Jodie Whittaker als vorige Doctor overtuigd dat acteur Ncuti Gatwa de volgende Doctor zou spelen, tot plots Tennant weer opdook in beelden van de jubileumspecial.Showrunner Russell T. Davies bracht hier snel duidelijkheid in. Hij benadrukte dat de special duidelijkheid gaat brengen en alle vragen beantwoord die fans hebben over de toekomst van de serie.

Op 23 november gaat de jubileumspecial ter ere van het 60-jarig bestaan in première. Kijk tot die tijd Doctor Who op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen