search
Recensie Netflix-serie 'The Upshaws' seizoen 4
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Upshaws' seizoen 4

De typisch Amerikaanse sitcom met hoog gehalte aan flauwe humor is terug.

Regie: Robbie Countryman, Lynda Tarryk, Kim Fields | Cast: Mike Epps (Bennie), Kim Fields (Regina), Wanda Sykes (Lucretia), Michel Estime (Tony), Khali Spraggings (Aaliya), Diamond Lyons (Kelvin), Page Kennedy (Duck), Dayna Dooley (Sheila) e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 23-27 minuten | Jaar: 2023

De familie Upshaw is terug en maakt weer een heleboel mee, wat wederom wordt gebracht met een hoge dosis flauwe humor. De makers houden dan ook consequent vast aan het format van de typisch Amerikaanse sitcom. Voorspelbaarheid ten top dus, maar hier en daar is ten opzichte van voorgaande seizoenen wel wat afwisseling te bespeuren.

Want waar het vorige seizoen vooral om Bennie draaide, ligt ditmaal de focus op de zussen Regina en Lucretia, die beiden een lastige periode doormaken. Wanda Sykes weet de rol van Lucretia weer met exact de juiste dosis sarcasme neer te zetten en redt hiermee de serie, die weer van flauwe grappen aan elkaar hangt.

Hoewel The Upshaws op het eerste gezicht vooral grappig poogt te zijn, worden met oplichting en depressie toch wat serieuze thema's aangesneden. Dankzij de grote hoeveelheid humor blijven dit soort onderwerpen, die anders al snel zwaar zouden worden, toch behapbaar. Het helpt de kijker zijn eventuele eigen problemen misschien zelfs wel wat te relativeren.

Net als in eerdere seizoenen is er een grote hoeveelheid zelfspot, die vooral tot uiting komt in grappen over mensen met een donkere huidskleur, die als enigen in de serie te zien zijn. Dit zorgt ervoor dat de serie voor iedereen geschikt is, ongeacht huidskleur of voorkeur, en misschien zelfs wel wat gewaagd anno 2023. Er wordt niet gediscrimineerd, maar The Upshaws is ook allesbehalve zwaar als het gaat om racisme.

Desondanks heeft The Upshaws niet heel veel meer te bieden dan entertainment. Ook dit seizoen volgen de flauwe grappen elkaar in zeer rap tempo op. De set en cast zijn hetzelfde als in eerdere seizoenen, alleen vindt nu een groot deel van de scènes plaats in het appartement van Lucretia, wat zorgt voor wat afwisseling ten opzichte van het vorige seizoen.

The Upshaws blijft een prima serie om je na een drukke werkdag gedachteloos aan over te geven. Voetjes omhoog, iets lekkers erbij en je simpelweg laten vermaken door deze grappige familie. De levens van de Upshaws zijn nooit saai, dus er is ongetwijfeld nog genoeg stof om tot in den treuren op deze voet verder te gaan.

★★★☆☆

The Upshaws is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen