search
Bizar, B.A. Baracus uit 'The A-Team' sprak de legendarische en altijd aan hem verbonden zin "I pity the fool" helemaal nooit uit!
Series / Nieuws

Bizar, B.A. Baracus uit 'The A-Team' sprak de legendarische en altijd aan hem verbonden zin "I pity the fool" helemaal nooit uit!

B.A. Baracus wordt veel geciteerd, maar bijna altijd met een onjuiste zin!

B.A. Baracus is de stoere krachtpatser in The A-Team die werd gespeeld door de net zo stoere Mr. T. Als mensen het over B.A. hebben, spreken ze vaak de zin "I Pity the fool" uit. Hier is echter iets bijzonders mee.

Hoewel de uitdrukking altijd aan hem wordt toegeschreven en iedereen door het uitspreken hiervan meent te bewijzen hoe goed ingevoerd zij nog altijd zijn in dit personage, heeft B.A. deze woorden namelijk nooit uitgesproken!

Rocky


Deze misvatting is ontstaan doordat Mr. T de zin uitsprak in zijn doorbraakfilm: Rocky III uit 1982.

In de blockbuster-sequel van Sylvester Stallone vertelt Mr. T' (als bokser Clubber Lang) aan een interviewer: "Ik haat (Rocky) Balboa niet - maar ik heb medelijden met de dwaas!". Omdat B.A.'s persoonlijkheid zo nauw verbonden is met Mr. T zelf, is het gemakkelijk te begrijpen hoe het publiek in de loop der jaren het spoor bijster is geraakt.

Fool


Ook in The A-Team noemde B.A. veel mensen overigens "fools, maar hij had nooit medelijden met ze zoals in Rocky.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen