search
Meer details over gruwelijke horrorserie 'Thir13en Ghosts'
Series / Nieuws

Meer details over gruwelijke horrorserie 'Thir13en Ghosts'

De plannen voor een serie gebaseerd op de geliefde horrorfilm liggen klaar.

Eerder deze maand liet Dread Central al weten dat Patrick Mediate (Primordial Pictures), Aaron McLane (Fear the Walking Dead) en Ashley Robinson (Fear the Walking Dead) een serie ontwikkelen gebaseerd op Thir13een Ghosts.

Die titel komt je wellicht voor, en met goede reden: in 1960 verscheen al horrorfilm 13 Ghosts, gevolgd door de remake Thir13een Ghosts uit 2001.

13 geesten, 13 afleveringen


Geen verdere details waren eerder deze maand bekend, maar nu is er via Bloody Disgusting iets meer naar buiten gekomen.

Het schijnt namelijk zo te zijn dat de eerder genoemde namen en Dark Castle Entertainment allen hun zinnen hebben gezet op een 13 afleveringen durende serie, maar dat de uiteindelijke beslissing ligt bij Sony Pictures Television, die een groot deel van de rechten bezit.

Soort van vervolg


In zowel de versie uit 1960 als 2001 zien we hoe een familie een indrukwekkend huis erft, waar helaas ook een groot aantal spoken rondwaart.

En hoewel de versie uit 2001 een stuk gruwelijker is door al het geweld en 'gore', eindigen beide versies met het feit dat de spoken aan het eind weten vrij te komen van het huis.



De producenten die de serie willen maken hebben laten weten dat ze het einde van de film van 2001 willen gebruiken als beginpunt voor de serie. Naar verwachting zullen de achtergronden van de 13 centrale geesten verder worden uitgediept. Ook zouden er al plannen klaarliggen voor meerdere seizoenen van de serie.

De goede oude tijd


En hoewel de film uit 2001 indertijd niet veel indruk maakte, is het sindsdien een cultfilm gebleken. Dark Castle was begin 2000 tevens verantwoordelijk voor films als House on Haunted Hill, Ghost Ship en House of Wax.

Helaas ligt de ontwikkeling van de serie momenteel stil door de stakingen in Hollywood, maar zodra die voorbij zijn, kunnen de makers er direct verder aan werken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen