search
Eén van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt zie je op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt zie je op Netflix

Het is niet altijd even makkelijk om een film te vinden tussen het grote aanbod van de verschillende streamingdiensten. Wij hebben er eentje voor je waarvan we denken dat je die een keer moet zien, of gewoon nog een keer moet zien.

Voor deze film gaan we terug naar het jaar 2002. Toen kwam een van de beste oorlogsfilms uit die we nu kennen.

The Pianist is een van de beste films in het oorlogsgenre. De film duurt precies tweeëneenhalf uur en is geregisseerd door Roman Polanski. Hij is ook wel bekend van films als The Ghost Writer en Oliver Twist.

Cast


In de film zien we Adrien Brody, die met zijn rol een Oscar binnen wist te slepen voor de mannelijke hoofdrol in een speelfilm. Naast Brody zien we Thomas Kretschmann, Frank Finlay, Emilia Fox, Michal Zebrowski, Ed Stoppard, Maureen Lipman en Jessica Kate Meyer.

Het verhaal


De Pools-Joodse pianist Wladyslaw Szpilman ziet Warschau geleidelijk veranderen in een getto. De consequenties van de Duitse bezetting zijn afschuwelijk, er is een Joodse opstand, deportaties zijn gaande en hij ziet hoe zijn familie en vele vrienden worden vermoord.

Hij probeert te overleven in de ruïnes van zijn geliefde stad. Hij krijgt daar niet alleen hulp van Poolse verzetsstrijders, maar ook van de Duitse officier Wilm Hosenfeld.Over de film


De film is gebaseerd op de memoires van de Joodse pianist Wladyslaw Szpilman, genoemd The Pianist: The Extraordinary True Story of One Man’s Survival in Warsaw, 1939-1945.

Op het moment dat Brody de Oscar won, was hij op dat moment de jongste winnaar ooit. De film schreef nog twee Oscars op zijn naam voor beste regie en beste aangepaste scenario.

De film ging in première op het filmfestival van Cannes, daar ontving de film ook de Gouden Palm.

Veerkrachtig en briljant


The Pianist heeft op IMDb een prachtige score van 8.5/10. Op Rotten Tomatoes scoort de film helemaal goed met een gemiddelde van 96%. "Een meesterwerk over menselijkheid versus onmenselijkheid, over de veerkracht en barmhartigheid van kunst, en over de persoonlijke verschrikkingen veroorzaakt door een van de donkerste gebeurtenissen ter wereld.", aldus een van de critici op de site.

Bij MovieMeter doet de film het ook goed met een 4.18/5. Kijker RomNan zegt over de film, "Eén van de beste films die ik ooit gezien heb. Zit sowieso wel in mijn top 5. Het acteerwerk, de setting en de muziek. Briljant."

Bij Netflix


Als je The Pianist nog niet gezien hebt, is het zeker aan te raden om dit te gaan doen. Je kan de indrukwekkende film streamen bij Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen