search
'American Horror Story' seizoen 12 geeft een eigen draai aan een bekend verhaal
Series / Nieuws

'American Horror Story' seizoen 12 geeft een eigen draai aan een bekend verhaal

Een bekend verhaal wordt opnieuw verteld maar de makers hebben een eigen insteek.

Seizoen 12 van het campy American Horror Story doet het heel anders. Het gaat namelijk om een boekverfilming, en wel Delicate Condition van Danielle Valentine. Dit verhaal is duidelijk geïnspireerd op de bestseller Rosemary's Baby, maar er is een belangrijk verschil.

De hoofdpersoon Rosemary komt er pas aan het einde achter dat werkelijk alle artsen in het complot zitten. Zoals we in de trailer al zagen is Anna (Emma Roberts) echter vanaf het begin al wantrouwig richting de artsen. Er zit dus ook een psychologisch element in wat de relatie tussen een zwangere patiënt en artsen betreft.

Medisch trauma


De actrice Anna is succesvol maar de kinderwens die zij en haar partner hebben wordt maar niet vervuld. Ook heeft Anna IVF doorlopen en dit alles is haar niet in de koude kleren gaan zitten. Nu zij in verwachting is blijkt wederom dat alles verre van koek en ei is. De verpleegkundigen zijn zo te zien behoorlijk luguber en de vraag is wie er belang bij heeft om Anna in de ellende te storten.

De makers kiezen vanaf het begin dus voor een specifieke invulling die afwijkt van de horror van Rosemary's Baby. Daarnaast zit er een psychologisch element in het verhaal waarbij een zwangere vrouw er duidelijk niet op kan vertrouwen dat artsen het beste met haar voor hebben. Dit wijst erop dat ook het nieuwste seizoen een onverwachte wending zal bevatten waarbij je als kijker op het verkeerde been wordt gezet.

Vanaf 20 september is in de VS de eerste helft van het seizoen te bekijken. In Nederland zal seizoen 12 waarschijnlijk op Disney+ te zien zijn.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen