search

Ons nieuws van zaterdag 26 augustus 2023

'House of the Dragon' seizoen 2 belooft nog meer gruwelijke gevechten: Bekijk de nieuwe setbeelden
Series / Nieuws

'House of the Dragon' seizoen 2 belooft nog meer gruwelijke gevechten: Bekijk de nieuwe setbeelden

Als je dacht dat het er al heftig aan toe ging in seizoen 1 van 'House of the Dragon', staat je in het tweede seizoen heel wat te wachten.

Ondanks de stakingen zijn de opnames van House of the Dragon seizoen 2 gewoon bezig, omdat de serie geen Amerikaanse productie is. Nieuwe video's en foto's van de set onthullen een epische en meedogenloze strijd.

Nadat seizoen 1 van House of the Dragon eindigde met de kroning van koning Aegon en de dood van Lucerys Velaryon, zijn de Blacks en Greens van Huis Targaryen officieel in oorlog. Aangezien beide partijen hun eigen draken besturen, belooft seizoen 2 gevechten vol vuur en bloed.

Heftige beelden


De gelekte afbeeldingen en video's van House of the Dragon seizoen 2 laten zien dat het seizoen de ware verschrikkingen van oorlog niet zal vermijden. Twitter-gebruiker @UnBoxPHD en Daily Mail hebben meerdere beelden van een komende strijd vastgelegd.

Op de eerste afbeeldingen (die je hier kunt bekijken) zien we felgekleurde ridders die naast hun paarden zitten, terwijl anderen in de strijd staan zonder de steun van hun paarden. Een video toont talloze dode ridders. Verschillende andere ridders bewegen zich langs de lichamen. En op een andere video zien we daadwerkelijk hoe er ridders worden neergeschoten.

Spervuur


De ridders marcheren naar voren, terwijl een stem op de achtergrond aanwijzingen roept. Later zien we hoe de ridders slachtoffer worden van een onzichtbaar spervuur, voordat velen zich omdraaien en wegrennen uit het gevecht. Sommigen schuilen achter hun schilden.In deze video zien we verkoolde lichamen langs het gras liggen. Deze beelden lijken van het einde van deze strijd te zijn. Het gaat er dus heftig aan toe in het tweede seizoen van de serie.

Gewelddadig


Hoewel seizoen 1 ook al gewelddadige momenten had, was dat niks bij wat we in seizoen 2 gaan zien. Niet alleen zullen er gevechten tussen draken zijn, maar uit de beelden blijkt dus ook dat er veel gevechten tussen mensen zullen plaatsvinden. Bekijk House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse boekverfilming op Netflix weet veel kijkers te raken
Films / Nieuws

Nederlandse boekverfilming op Netflix weet veel kijkers te raken

De speelfilm 'Toen ik je zag' ging op 2 maart groots in première door het hele land. Nu kan je de film streamen bij Netflix.

De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes over haar relatie met Antonie Kamerling, wordt goed bekeken op Netflix. Momenteel weet de film de vierde plek in de Netflix Top 10 te pakken.

De film is geregisseerd door Ben Verbong, hij is ook wel bekend van zijn werk aan De flat en Het meisje met het rode haar.

Twee kanten


Voor de buitenwereld leidt acteurskoppel Esther en Bastiaan een droomleven. Ze zijn allebei druk met het spelen van de ene rol na de andere en wonen met hun twee kinderen op een prachtige boerderij en ze zijn nog altijd verliefd op elkaar.

Er is ook een kant van hun leven die niet veel anderen zien. De depressies, angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt heeft een steeds groter effect op hem en hun relatie. Esther doet alles wat ze kan om haar grote liefde en hun gezin op de rit te houden, maar de ziekte in Bastiaans hoofd laat zich niet zomaar bevechten.

Cast


In deze aangrijpende film zien we Noortje Herlaar, Egbert Jan Weeber, Hanne Arendzen, Robbert Bleij, Anneke Blok, Vincent Croiset, Theo de Groot en Helen Juurlink.Goed verhaal


De film heeft op MovieMeter een score van 3.36/5 en kijker Lakte heeft daar het volgende over gezegd. "Als groot liefhebber van Antonie Kamerling keek ik enorm uit naar deze film! Wat heeft Ben Verbong dit verhaal goed, dramatisch, erg emotioneel en heel zwaar in beeld gebracht. Een fantastische comeback van Ben in Nederland."

Bij IMDb staat de film op een nette 6.8/10 na ruim 225 stemmen.

Netflix


De aangrijpende en ontroerende film is sinds kort te zien op Netflix. Kijk Toen ik je zag nu bij de streamer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur keert terug in 'Star Wars: Andor' seizoen 2
Series / Nieuws

Deze acteur keert terug in 'Star Wars: Andor' seizoen 2

Langzaam maar zeker komen er details over het tweede seizoen van de scifi-serie naar buiten.

Een recent lijstje bemachtigd door The Direct geeft aan dat de Schotse acteur Duncan Pow terugkeert als het personage Ruescott Melshi in het tweede seizoen van Star Wars: Andor op Disney+.

De opnames van het tweede seizoen begonnen eerder dit jaar in het Verenigd Koninkrijk en konden zelfs doorgaan toen de schrijversstaking begon. Toen ook de acteurs gingen staken moest de productie echter worden stilgelegd.

Verbinding[/b]
Het tweede (en laatste) seizoen van Andor zal fungeren als de brug tussen het eerste seizoen en Rogue One: A Star Wars Story. Melshi kwam voor in beide projecten.

In Andor maakte Melshi zijn opwachting als een van de gevangenen in het Imperial Prison Complex op de maan Narkina 5.

[h2]Bekend gezicht


Tijdens Andors verblijf in de gevangenis leerde hij Melshi kennen. De twee ontsnapten uiteindelijk samen, maar hun wegen scheidden weer net zo snel.

In Rogue One is Melshi de leider van een rebellenteam gedurende de redding van Jyn Erso uit een werkkamp. Melshi helpt Andor vervolgens om een groep vrijwilligers samen te stellen die samen 'Rogue One' werd genoemd.Het tweede seizoen van Andor omvat een periode van een aantal jaren, dus het is nog onduidelijk in hoeveel afleveringen Melshi zal opdagen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Immens populaire fantasyserie blaast je omver op Netflix
Series / Nieuws

Immens populaire fantasyserie blaast je omver op Netflix

Het derde seizoen van 'Ragnarok' is gelijk alweer zeer populair op Netflix.

Het derde en laatste seizoen van de Scandinavische knaller en fantasyserie Ragnarok is inmiddels sinds korte tijd beschikbaar gesteld door Netflix. Het wekt geen verbazing dat de serie onmiddellijk in de top 10 van de meest bekeken series van de streamingsdienst terecht is gekomen.

De serie heeft als overkoepelend thema: klimaatverandering en volgt de strijd van de jonge puber Magne, gespeeld door David Stakston, die tot zijn eigen verbazing de reïncarnatie van de Noorse god van de donder, Thor, blijkt te zijn.

De Jutuls


Hij neemt het op tegen de klimaatvervuilers van zijn dorp, de Jutuls. Ze blijken in werkelijkheid Jötunn te zijn, een soort bovennatuurlijke wezens. In seizoen 2 wordt Thor bijgestaan door andere Noorse goden. Je leest het al: veel fantasy dus!

Net als het eerste twee seizoen, die in respectievelijk 2020 en 2021 verschenen, bestaat ook dit seizoen van de Noorse Netflix-original weer uit zes spannende afleveringen.Bekijk de serie hier op omschrijvingInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in september
Series / Nieuws

Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in september

Ook deze maand heeft Netflix weer een bomvolle maand met genoeg om te kijken.

Netflix zet in september weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Predators (seizoen 1)Verschijnt op: 6 september
Genre: Documentaire
Kijk op: Netflix

Synopsis: Bekijk het leven door de ogen van 's werelds machtigste jagers, waaronder cheeta's en ijsberen, terwijl ze onder zware omstandigheden proberen te overleven.

Liebes Kind (seizoen 1)Verschijnt op: 7 september
Genre: Misdaad / Drama / Mysterie
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een mysterieuze vrouw ontsnapt uit haar schijnende gevangenschap en leidt onderzoekers naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning 13 jaar eerder.

Glow Up: Britain's Next Make-Up Star (seizoen 5)Verschijnt op: 12 september
Genre: Spelshow / Reality-TV
Kijk op: Netflix

Synopsis: In deze wedstrijd gaan aankomende make-upartiesten kleurrijke uitdagingen aan om een carrière in de schoonheidsindustrie te winnen.

Tapie (seizoen 1)Verschijnt op: 13 september
Genre: Biografie / Drama / Geschiedenis
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een supergedreven man uit de arbeidersklasse wordt een van de meest controversiële openbare figuren van Frankrijk in deze gedramatiseerde biopic over Bernard Tapie.

Het Gouden Uur (seizoen 1)Verschijnt op: 14 september
Genre: Misdaad / Drama / Thriller
Kijk op: Netflix

Synopsis: Na een terroristische aanslag in Amsterdam gaat een rechercheur van Afghaanse komaf in een race tegen de klok op zoek naar de daders, die mogelijk oude vrienden van hem zijn.
Band of Brothers (seizoen 1)Verschijnt op: 15 september
Genre: Misdaad / Geschiedenis / Oorlog
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een compagnie soldaten uit de VS wordt gelijk uit het trainingskamp in de harde realiteit van de Tweede Wereldoorlog ondergedompeld tijdens een levensgevaarlijke reis door Europa.

The Pacific (seizoen 1)Verschijnt op: 15 september
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Drie jonge Amerikaanse mariniers maken tijdens de Tweede Wereldoorlog kennis met de verschrikkingen van de oorlog en vechten zich een weg door het bloed, de modder en de regen van de Pacific.

Sex Education (seizoen 4)Verschijnt op: 21 september
Genre: Komedie / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Zijn moeder is therapeute, dus heeft de onzekere Otis alle antwoorden als het om seks gaat. De rebelse Maeve stelt voor een sekstherapiepraktijk op school te openen.
Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het aangrijpende 'The Lost Flowers of Alice Hart'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het aangrijpende 'The Lost Flowers of Alice Hart'

Deze week zie je op Prime Video meer aangrijpende series om te bingen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Harlan Coben's Shelter (seizoen 1 - aflevering 5)Verschijnt op: 1 september
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Shelter is gebaseerd op de bestseller-reeks van Harlan Coben en volgt het verhaal van Mickey Bolitar die na de dood van zijn vader in een buitenwijk in New Jersey gaat wonen. Als er weer een leerling verdwijnt, raakt Mickey verstrikt in een web van geheimen. Met zijn nieuwe vrienden Spoon en Ema onthult hij een duistere onderwereld die mogelijk licht kan werpen op decennia van verdwijningen.

The Lost Flowers of Alice Hart (seizoen 1 - aflevering 7)Verschijnt op: 1 september
Genre: Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Nadat ze haar ouders is verloren bij een mysterieuze brand, wordt de negenjarige Alice Hart grootgebracht door haar oma June op een bloemenkwekerij waar ze ontdekt dat er geheimen binnen geheimen zijn. Na jaren wordt Alice door verraad gedwongen haar verleden onder ogen te zien.

The Wheel of Time (seizoen 2)Verschijnt op: 1 september
Genre: Actie / Avontuur
Kijk op: Prime Video

Synopsis: De levens van vijf jonge dorpelingen veranderen voor altijd als er een vreemde, machtige vrouw arriveert die beweert dat één van hen het kind is van een oude profetie met de macht om de balans tussen Licht en Duister te verstoren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 3 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'Fantastic Friends'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 3 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'Fantastic Friends'

Deze week komt HBO Max met meer humor, kameraadschap en avontuur.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

How to with John Wilson (seizoen 3 - aflevering 4)Verschijnt op: 26 augustus
Genre: Documentaire / Komedie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Een HBO-docucomedy waarin een angstige New Yorker advies wil geven over dagelijkse dingen terwijl hij zelf met dingen zit. John Wilson legt onopvallend de levens vast van andere New Yorkers in een komische odyssee van zelfontdekking.

Fantastic Friends (seizoen 2 - aflevering 4)Verschijnt op: 30 augustus
Genre: Documentaire / Reality-TV
Kijk op: HBO Max

Synopsis: James en Oliver Phelps, bekend als de Weasley-tweeling uit de Harry Potter-films, nemen ons mee op een buitengewoon avontuur, waarbij ze fascinerende gasten ontmoeten, betoverende locaties verkennen en fenomenale uitdagingen aangaan.

Teenage Euthanasia (seizoen 2 - aflevering 6)Verschijnt op: 1 september
Genre: Animatie / Komedie / Fantasie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Teenage Euthanasia speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over de familie Fantasy, die in Florida begrafenisonderneming Tender Endings runnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vertrekklaar ondanks stakingen: 'The Last of Us' seizoen 2 heeft concrete plannen
Series / Nieuws

Vertrekklaar ondanks stakingen: 'The Last of Us' seizoen 2 heeft concrete plannen

De showrunner heeft het actieplan voor komend seizoen in ieder geval al klaar liggen.

Het succesvolle The Last of Us zal voor het tweede seizoen aanzienlijk minder last hebben van alle stakingen in Hollywood. Showrunner Craig Mazin vertelt dat het grootste deel al vast ligt.

Zoals bekend liggen grote delen van producties in Hollywood plat vanwege de stakingen van de WGA en SAG-AFTRA. Ook The Last of Us zal hiervan last ondervinden, alleen een stuk minder dan van tevoren verwacht.

Aflevering 1 is klaar


In een interview vertelt Mazin het volgende: "We hebben in ieder geval heel seizoen 2 besproken en vastgelegd. Ik heb ook het scenario voor de eerste aflevering geschreven en net vóór de deadline bij HBO ingeleverd."

Hij vervolgt: "Het is fantastisch zo lang we mensen kunnen inzetten om de show voort te zetten. Ik weet vrijwel zeker dat we niet binnenkort kunnen beginnen met filmen, maar we hebben er allemaal zin in. Hiervoor zijn we geboren. Waarom zouden we het anders doen? Het is zeker niet alleen voor het geld."

Ook The Last of Us breidt zich uit


Naast een vanzelfsprekend tweede seizoen heeft Mazin ook laten blijken dat er gedacht wordt aan een uitbreiding in de wereld van The Last of Us. Hij vindt dat er een zodanig groot potentieel ligt voor het universum dat hij spin-offs niet uitsluit.Kijk alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Friends' werd bijna kapot gemaakt om "belachelijke situatie" meldt Jennifer Anniston
Series / Featured

'Friends' werd bijna kapot gemaakt om "belachelijke situatie" meldt Jennifer Anniston

Niet alles bleek pais en vree achter de schermen van deze jaren 90-topper.

De serie Friends (1994-2004) was destijds een wereldhit en beleeft op HBO Max een tweede golf succes. De avonturen van zes twintigers in New York zijn tot op de dag van vandaag herkenbaar voor velen.

In werkelijkheid waren de hoofdrolspelers allesbehalve gewoon aangezien de serie dikke miljonairs van hen maakte. Het had echter weinig gescheeld of Friends was er nooit gekomen volgens hoofdrolspeelster Jennifer Aniston.

Ongemakkelijk gevoel


In een interview met Wall Street Journal gaf Aniston, die Rachel speelde, aan dat de salarissen in seizoen 2 al uit elkaar begonnen te lopen. Aniston zelf en haar collega David Schwimmer (Rachels grote liefde Ross) begonnen meer te verdienen. Dit gaf de actrice een ongemakkelijk gevoel.

Solidariteit


Aniston: "Ik denk dat het ons [de serie] kapot had gemaakt als er een bepaalde hoofdrolspeler veel meer had verdiend dan de rest. Voor mij ging het om een stuk solidariteit. We deden allemaal hetzelfde werk en dan is het wel zo eerlijk dat je hetzelfde betaald krijgt".

Aniston en Schwimmer namen vervolgens genoegen met minder salaris om ervoor te zorgen dat het er eerlijk aan zou toegaan. De strategie heeft duidelijk gewerkt. In de laatste twee seizoenen verdienden alle hoofdrolspelers maar liefst $ 1 miljoen per aflevering.

Je kunt Friends bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Horror Story' seizoen 12 geeft een eigen draai aan een bekend verhaal
Series / Nieuws

'American Horror Story' seizoen 12 geeft een eigen draai aan een bekend verhaal

Een bekend verhaal wordt opnieuw verteld maar de makers hebben een eigen insteek.

Seizoen 12 van het campy American Horror Story doet het heel anders. Het gaat namelijk om een boekverfilming, en wel Delicate Condition van Danielle Valentine. Dit verhaal is duidelijk geïnspireerd op de bestseller Rosemary's Baby, maar er is een belangrijk verschil.

De hoofdpersoon Rosemary komt er pas aan het einde achter dat werkelijk alle artsen in het complot zitten. Zoals we in de trailer al zagen is Anna (Emma Roberts) echter vanaf het begin al wantrouwig richting de artsen. Er zit dus ook een psychologisch element in wat de relatie tussen een zwangere patiënt en artsen betreft.

Medisch trauma


De actrice Anna is succesvol maar de kinderwens die zij en haar partner hebben wordt maar niet vervuld. Ook heeft Anna IVF doorlopen en dit alles is haar niet in de koude kleren gaan zitten. Nu zij in verwachting is blijkt wederom dat alles verre van koek en ei is. De verpleegkundigen zijn zo te zien behoorlijk luguber en de vraag is wie er belang bij heeft om Anna in de ellende te storten.

De makers kiezen vanaf het begin dus voor een specifieke invulling die afwijkt van de horror van Rosemary's Baby. Daarnaast zit er een psychologisch element in het verhaal waarbij een zwangere vrouw er duidelijk niet op kan vertrouwen dat artsen het beste met haar voor hebben. Dit wijst erop dat ook het nieuwste seizoen een onverwachte wending zal bevatten waarbij je als kijker op het verkeerde been wordt gezet.

Vanaf 20 september is in de VS de eerste helft van het seizoen te bekijken. In Nederland zal seizoen 12 waarschijnlijk op Disney+ te zien zijn.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe actieserie bomvol mysteries verplettert kijkers op Netflix volledig
Series / Nieuws

Gloednieuwe actieserie bomvol mysteries verplettert kijkers op Netflix volledig

De serie 'Who Is Erin Carter' scoort uitstekend in de eerste week op Netflix.

De nieuwe serie Who Is Erin Carter? scoort uitstekend in zijn eerste dagen op Netflix. De serie is direct op de eerste plek in de Netflix top 10 van de best scorende series beland.

De serie gaat over Erin Carter (gespeeld door Evin Ahmad, die bekend is van het enigszins op Mocro Maffia lijkende Snabba Cash), een Britse lerares die een ogenschijnlijk rustig leven leidt in een schilderachtig Spaans kustdorpje. Ze is getrouwd met Jordi en samen hebben ze een dochter.

Wie is ze?


Wanneer Erin en haar dochter toevallig getuige zijn van een gewelddadige overval in een plaatselijke supermarkt, toont ze verrassende vechtskills. Vanaf dit moment is natuurlijk de vraag: hoe komt ze aan deze skills en welk bijzonder verleden draagt Erin met zich mee?

De serie is een mooie mix van actie, drama en mysterie die ons als kijker op een goede manier weet te boeien. De vraag blijft dan ook Who Is Erin Carter?.Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gigantische kaskraker kan je binnenkort al thuis zien
Films / Nieuws

Deze gigantische kaskraker kan je binnenkort al thuis zien

De film 'Barbie' is vanaf 21 juli te zien in alle bioscopen en draait daar nog steeds goed. Toch kan je binnenkort de film al thuis bekijken.

En we kunnen de film sneller thuis bekijken dan we dachten. Barbie is vanaf maandag 4 september al te zien op je eigen tv, tablet of telefoon. Je kan vanaf die dag de film huren of kopen bij Prime Video.

De film heeft de zogeheten 'Barbenheimer' battle weten te winnen, Barbie wist torenhoog te scoren op de bezoekersaantallen en liet daarmee concurrent Oppenheimer achter zich. Al scoort deze laatste ook erg goed bij de bioscoop kassa's.

Regie en cast


De film komt van regisseur Greta Gerwig, ook wel bekend van Little Woman en Lady Bird.

Als Barbie zien we niemand minder dan Margot Robbie en als Ken zien we Ryan Gosling. De andere Barbie's en Ken's zijn onder anderen Issa Rae, Kate McKinnon, Simu Liu, Kingsley Ben-Adir, Scott Evans, Dua Lipa, Emma Mackey, John Cena en Hari Nef.

Barbieland


Barbie en Ken hebben de tijd van hun leven in de kleurrijke en schijnbaar perfecte wereld van Barbieland. Het is elke avond feest en iedereen is altijd vrolijk. Om de een of andere reden begint ze zich toch minder gelukkig te voelen dan ze dacht en al snel stort haar wereld in.Maar als Barbie en Ken de kans krijgen om naar de echte wereld te gaan, in de hoop dit probleem op te lossen, ontdekken ze al snel de geneugten en gevaren van het leven tussen mensen.

Groots


De film weet op IMDb tot zover een mooie score neer te zetten van 7.4/10. Op Rotten Tomatoes zijn de critici met 88% en het publiek met 83% ook erg enthousiast over de film. "In de nieuwe film ‘Barbie’ schildert Greta Gerwig een wereld waarin alles mogelijk is, waar meisjes ambities kunnen waarmaken, groots kunnen dromen en de leiding kunnen nemen – vergelijkbaar met de activiteit die al tientallen jaren rond het speelgoed wervelt.", vertelt een van de critici.

Prime Video


Vanaf 4 september kan je de film huren of kopen bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+-serie 'Ahsoka' neemt een enorm risico middels dit verhaalelement
Series / Nieuws

Disney+-serie 'Ahsoka' neemt een enorm risico middels dit verhaalelement

Het begin van de serie laat een potentieel problematische uitkomst zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De langverwachte live action-serie over Ahsoka Tano is onlangs van start gegaan. De afvallige Jedi ziet zich geconfronteerd met admiraal Thrawn (Lars Mikkelsen) en begrijpt dat zijn terugkeer een enorm risico inhoudt.

In een gesprek met Huyang (David Tennant) deelt zij dat Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) haar heeft verteld waar Ahsoka een belangrijke kaart kon vinden. De manier waarop zij de informatie heeft losgepeuterd impliceert echter dat Ahsoka niet terugdeisnt voor de Dark Side van de Force.

Afwijkend protocol


Wanneer ze aan Huyang bekent dat zij "geen standaard protocol [heeft] gebruikt" dan weet je als kijker dat er waarschijnlijk sprake was van een Mind Trick, of misschien zelfs een Mind Probe.

De Mind Trick wordt door de Jedi al als enigszins dubieus gezien, maar de Mind Probe is een uitgesproken agressieve manier om iemands geest binnen te dringen. De vaardigheid hoort bij de Dark Side, en Anakins verhaal laat duidelijk zien wat er gebeurt wanneer je door deze krachten wordt meegezogen.

Alle gevolgen van dien


In Star Wars: The Clone Wars werd al duidelijk dat Ahsoka behoorlijk op Anakin (Hayden Christensen) lijkt wat bepaalde zaken betreft. Er zit een onafhankelijke kant aan haar karakter naast de wil om bepaalde zaken op haar manier te doen met alle gevolgen van dien.Scheidslijn


Wat Ahsoka precies heeft gedaan om de benodigde informatie te krijgen wordt niet helemaal duidelijk. Wat wel geïmpliceerd wordt is dat zij de scheidslijn tussen licht en duisternis vaker zal bewandelen.

Hoewel het zeker een boeiend verhaal biedt, riskeer je hiermee ook uiteindelijke escalatie. Of dit zal gebeuren is op dit moment natuurlijk niet bekend. Voor nu is nogmaal bevestigd wat Ahsoka zelf al eerder had aangegeven: "Ik ben geen Jedi".

Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet weer een cliché: 'Bridgerton' moet deze verhaallijn vermijden in seizoen 3
Series / Nieuws

Niet weer een cliché: 'Bridgerton' moet deze verhaallijn vermijden in seizoen 3

Om te zorgen dat de serie niet oppervlakkig wordt, kan 'Bridgerton' dit element beter vermijden in seizoen 3.

Seizoen 3 van Bridgerton gaat zich focussen op de relatie tussen Colin en Penelope, waar de serie al twee seizoenen naar heeft opgebouwd. Maar het is daarbij belangrijk dat de serie niet terugvalt op een gemakzuchtige verhaallijn.

Vorig seizoen eindigde met een behoorlijke cliffhanger: Colin vertelde zijn vrienden dat hij nooit met Pen zou eindigen, en zij hoorde zijn kwetsende woorden. Hoewel seizoen 3 nog geen releasedatum heeft, dropte Netflix onlangs wel promofoto's met Penelope Featherington (Nicola Coughlan) en Colin Bridgerton (Luke Newton).

Lelijke eendje


Uit de beelden blijkt dat beide hoofdrolspelers het komende seizoen verbeterd zijn in hun looks, wat zowel een vloek als een zegen zou kunnen zijn. Sommige Reddit-gebruikers zijn ervan overtuigd dat de glow-up van Pen een van de redenen zal zijn waarom Colin haar eindelijk zal opmerken. Maar de fans van de boeken zijn daar fel op tegen.

Penelope is sinds seizoen 1 het 'lelijke eendje', vooral vanwege haar lage gevoel van zelfwaarde en het feit dat haar moeder haar niet toestond haar ware authentieke zelf te zijn, door haar in niet-flatterende kleuren te kleden, te commanderen en haar het gevoel te geven dat ze niet belangrijk is.

Uiterlijk


Terwijl haar zussen Philippa en Prudence hun moment hebben gekregen om te schitteren, heeft Pen tot nu toe aan de zijlijn gestaan. Maar ze wil niet meer dat dit haar verhaal is – ze is vastbesloten een echtgenoot te vinden die haar alter ego zou laten voortleven in seizoen 3, en dat is precies waarom ze is veranderd.Ze wacht niet langer op Colin, wat ironisch genoeg precies het moment is waarop hij haar opmerkt als meer dan alleen een vriend. Het verhaal van Colin en Penelope mag niet worden gereduceerd tot alleen uiterlijk, simpelweg omdat dat nooit was waar hun relatie over ging in de originele boeken van Julia Quinn.

Tien jaar gescheiden


In de romans worden Penelope en Colin tien jaar lang gescheiden van elkaar. Ze worden volwassen en ontwikkelen zich. Wanneer ze elkaar na al die tijd ontmoeten, is hun chemie gebaseerd op hun mentale en emotionele aantrekkingskracht.Tegen de tijd dat ze voor elkaar vallen, zijn zowel Pen als Colin twee onafhankelijke mensen die van elkaars gezelschap genieten, en dat is wat fans willen in seizoen 3 van Bridgerton. Bekijk de serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.