Van deze gewelddadige scène in 'American Horror Story' krijgt iedereen nog steeds de rillingen

Soms gaan tv-series ver, en dat geldt zeker voor deze aflevering van American Horror Story.

Bram de Groot, 01-08-2023 11:45

De serie American Horror Story van de Noord-Amerikaanse zender FX heeft niet voor niets een leeftijdsclassificatie van 16 jaar en ouder. Er komen gruwelijke scènes voor in de horror-anthologieserie.
Tijdens het eerste seizoen, met de titel American Horror Story: Murder House verscheen op 9 november 2011 de aflevering Piggy Piggy. Het is en blijft een van de schokkendste afleveringen uit de serie.

Piggy Piggy

Deze zesde aflevering wordt een schietincident op een school vertoond. Uiteraard geen gemakkelijk scène aangezien er in Noord-Amerika bijna dagelijks kleine en grote schietincidenten zijn, regelmatig met de nodige dodelijke slachtoffers.

De makers van de serie kregen na de vertoning flink wat over zich heen. De aflevering zou te ver zijn gegaan, en te schokkend voor veel kijkers. Vooral voor jongere kijkers zou de aflevering aanstootgevend zijn.

Schietpartij

In de aflevering wordt de tragische achtergrond van het personage Tate onthuld door middel van een huiveringwekkende flashback. Tate voert een massaschietpartij uit op zijn middelbare school, een uitbarsting als gevolg van zijn woede en geestelijke onrust.


De scène markeert een keerpunt in de serie, waarbij zijn ware aard en de gevolgen van zijn acties aan het licht komen. De rol van Tate wordt gespeeld door Evan Peters, verleden jaar nog te zien in de aanstootgevende Netflix-serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Nu streamen?

Ondanks de kritiek verschenen er tot op heden maar liefst dertien seizoenen van AHS. In Nederland kun je de American Horror Story kijken op Disney+.Lees meer over: American Horror Story, Murder House, Schokkend, Piggy Piggy, Evan PetersDahmer

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in