search
'The Lincoln Lawyer' was genoodzaakt om deze verandering in de serie aan te brengen
Series / Nieuws

'The Lincoln Lawyer' was genoodzaakt om deze verandering in de serie aan te brengen

Schrijver van de boeken, Michael Connelly, onthult de noodzaak van deze aanpassing.

Liefhebbers van thrillerschrijver Michael Connelly wisten het al: Michael "Mickey" Haller (Manuel Garcia-Rulfo) heeft een halfbroer Hieronymus "Harry" Bosch. Schrijver Connelly heeft ook aan Harry een boekenserie gewijd, en daar is natuurlijk ook Harry's Prime Video-serie Bosch.

De vraag is of we in de nabije toekomst een crossover tussen de twee populaire series kunnen verwachten. Voorlopig is die kans klein aangezien de series op verschillende streaming-platformen te zien zijn.

Crossovers niet mogelijk


De boeken spelen zich af in hetzelfde universum waardoor de broers regelmatig in 'de andere' boekenserie verschijnen. Doordat de rechten van de boeken door verschillende platforms zijn gekocht, zijn crossovers op het scherm echter niet mogelijk.

Connelly zei hierover het volgende tegen AARP: "Doordat we met concurrerende platforms te maken hebben zit dit er niet in. Als we Amazon [het moederbedrijf van Prime Video] en Netflix konden doen samenwerken dan zouden we ook wereldvrede kunnen brengen".

In tweeën gesplitst


In seizoen 1 van The Lincoln Lawyer was een drastische aanpassing noodzakelijk, aangezien het boek Het laatste oordeel (The Brass Verdict) werd verfilmd. Hierin slaan Mickey en Harry de handen ineen.

De makers losten dit op door de rol van Harry als het ware in tweeën te splitsen. LAPD rechercheur Griggs (Ntare Guma Mbaho Mwine) is speciaal voor het scherm gecreëerd. Verder is daar Mickeys medewerker Cisco (Angus Sampson). Cisco's rol is uitgebreid in de serie. Deze twee personages vervullen hiermee de rol van Harry in het verhaal. Seizoen 1 is hiermee misschien niet helemaal qua vorm hetzelfde, maar qua inhoud is de populaire thriller goed weergegeven.


The Lincoln Lawyer is te zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen