search
De makers van 'The Crown' bereiden zich voor op het meest controversiële moment in de serie
Series / Nieuws

De makers van 'The Crown' bereiden zich voor op het meest controversiële moment in de serie

Hopelijk wordt dit controversiële moment op een respectvolle manier afgehandeld.

Toen The Crown bedacht werd, wist iedereen dat de serie enorm controversieel zou worden. De serie zou echter ook heel vermakelijk zijn, dus besloot Netflix niet op safe te spelen en deze in 2016 uit te brengen. Nu bereiden de makers zich voor op het meest controversiële moment dat de serie ooit heeft behandeld.

In de serie zijn Queen Elizabeth en Prince Philip altijd de focus geweest. Naarmate het gezin groeide, zijn hun kinderen Charles, Andrew en Edward echter ook een prominent onderdeel van de serie geworden.

Dood van Diana


Een van de meest schandelijke gebeurtenissen in het leven van de koninklijke familie was de tragische dood van prinses Diana, de vrouw van prins Charles en de moeder van hun twee zonen William en Harry. Prinses Diana was alom geliefd bij het publiek, maar er gingen altijd geruchten over haar gespannen relatie met de koningin zelf.

Toen The Crown de tijdlijn van prinses Diana's betrokkenheid bij de koninklijke familie naderde, maakten veel kijkers zich zorgen of de serie recht zou doen aan haar verhaal. Die zorgen bleken tevergeefs, aangezien Elizabeth Debicki (die Diana in seizoen 5 speelde) en het schrijfteam ervoor zorgden dat haar verhaal waarheidsgetrouw werd verteld.

Verklaring


Helaas nadert de serie nu de tragische dood van Diana. Producers Andy Harries en Suzanne Mackie proberen daarom opnieuw de kijkers gerust te stellen. De twee producers legden tijdens het Edinburgh TV Festival een verklaring af:"De serie is misschien groot en luidruchtig, maar wij niet. We zijn attente mensen en we zijn gevoelige mensen. Er waren heel voorzichtige, lange gesprekken over hoe we het gingen doen. Het publiek zal het uiteindelijk beoordelen, maar ik denk dat het subtiel en zorgvuldig in beeld is gebracht", zei Mackie.

Seizoen 6


De precieze releasedatum van The Crown seizoen 6 is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal dit ergens dit najaar zijn. Bekijk de vorige seizoenen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen