search

Ons nieuws van zondag 27 augustus 2023

Waarom keren deze geliefde personages niet terug in 'Daredevil: Born Again'?
Series / Nieuws

Waarom keren deze geliefde personages niet terug in 'Daredevil: Born Again'?

'Daredevil: Born Again' wordt een compleet nieuw verhaal dat de originele Netflix-serie achterwege laat.

Toen bekend gemaakt werd dat Daredevil een reboot krijgt op Disney+, keken veel fans ernaar uit om oude bekende en geliefde personages weer op hun scherm te zien. Helaas blijkt nu dat een aantal personages niet terugkeert.

Foggy Nelson (Elden Henson) en Karen Page (Deborah Ann Woll), de beste vrienden en collega's van Matt Murdock, voegden echt iets toe aan de Daredevil-serie op Netflix. Fans waren dan ook enthousiast om ze weer te zien in de reboot Daredevil: Born Again, totdat bekend werd dat ze helemaal niet in de serie zullen verschijnen.

Fisk


Fans waren op zijn zachtst gezegd teleurgesteld. Omdat Foggy en Karen geen deel zijn van de nieuwe serie, kunnen we aannemen dat de gebeurtenissen uit de drie seizoenen van Daredevil dat ook niet zijn.

Maar een fan op Reddit had een idee. Aan het einde van seizoen 3 van Daredevil waarschuwt Matt Murdock Fisk ervoor dat hij ervoor zal zorgen dat Vanessa (de geliefde van Fisk) achter de tralies belandt als Fisk er zelfs maar aan denkt om achter Foggy en Karen aan te gaan.

Snap


Hier wordt het interessant. De theorie suggereert dat Matt tijdens de gebeurtenissen die volgden door de Snap van Thanos buiten beeld is geraakt, maar Fisk, Foggy en Karen niet. De deal die hij met Fisk heeft gesloten is dus van tafel. Dit betekent dat Fisk zich zonder enige gevolgen op Foggy en Karen kan richten.



Er zijn een aantal feiten die deze theorie tegenspreken. Ten eerste wordt Ayelet Zurer, die eerder Vanessa Fisk speelde, vervangen door Sandrine Holt. Hoewel het misschien een simpele recast is, kan het ook betekenen dat deze serie een compleet ander verhaal heeft en dat de serie van Netflix er niets mee te maken heeft.

Release


Bovendien kunnen sommige foto's van de set impliceren dat de serie zich tijdens de Blip/Snap zal afspelen. Dat zou een andere verklaring kunnen zijn voor de afwezigheid van Foggy en Karen. We zullen tot de release van de serie moeten wachten om het zeker te weten. Daredevil: Born Again gaat naar verwachting in 2024 in première op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze plottwist had 'Game of Thrones' kunnen redden
Series / Nieuws

Deze plottwist had 'Game of Thrones' kunnen redden

Met deze plottwist was de finale van 'Game of Thrones' misschien een minder grote teleurstelling geweest.

We zijn het er allemaal over eens dat de finale van Game of Thrones een anticlimax was. Met deze alternatieve plottwist was het einde van de serie veel beter geweest.

De finale van Game of Thrones was een grote teleurstelling. Mensen zijn nog steeds gefrustreerd over hoe een van de grootste series ooit tot een einde werd gebracht. Sommige fans besluiten echter het heft in eigen handen te nemen: hoewel ze het einde niet kunnen veranderen, kunnen ze wel fantaseren over een betere afsluiting.

Bran


Er zijn veel alternatieve eindes, en een flink aantal daarvan draaien om Bran Stark – of beter gezegd, de Three-Eyed Raven. Het is altijd duidelijk geweest dat Bran een cruciale rol zou spelen in het verhaal. Maar er is één theorie die draait om de gedachte dat Bran Stark naast de Raven de Night King zou blijken te zijn.

Deze theorie verscheen voor het eerst toen de acteur die de Night King speelde werd veranderd. Aanvankelijk werd hij gespeeld door Richard Brake, maar later ging de rol naar Vladimir Furdik, wiens gelaatstrekken duidelijk lijken op die van Isaac Hempstead Wright – de acteur die Bran Stark speelde. Dit had een berekende zet kunnen zijn.

Night King


Volgens de theorie reisde Bran terug naar het verre verleden, waar hij onbedoeld vast kwam te zitten in het lichaam van de eerste creatie van de Children of the Forest: de Night King. Deze uit het verre verleden afkomstige Bran, die de eerste White Walker zou worden, was in feite Bran uit de toekomst die de White Walker-dreiging wou voorkomen.



In dit geval zou zijn verhaal ironisch zijn geweest, omdat zijn goede bedoelingen ertoe zouden leiden dat hij per ongeluk precies de dreiging belichaamde die hij probeerde te verslaan. Tegelijkertijd zou het de visioenen van Bran verklaren die verband hielden met de Night King, en diens obsessie met Bran: de Night King zou een versie van hem zijn geweest.

Nuance


Het verhaal zou aan de kant van Bran ongelooflijk complex zijn geworden, maar het zou die extra lagen van nuance hebben toegevoegd die ernstig ontbraken in de originele finale. Bekijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pedro Pascal was bijna een vampier in 'The Vampire Diaries'-spinoff 'The Originals'
Series / Nieuws

Pedro Pascal was bijna een vampier in 'The Vampire Diaries'-spinoff 'The Originals'

Paul Wesley had graag Pedro Pascal gezien als een vampier in The Vampire Diaries.

Ondertussen kent de hele wereld de naam van Pedro Pascal door zijn iconische rollen als Din Djarin in Star Wars en Joel in The Last of Us. Het had echter bijna helemaal anders kunnen lopen voor onze favoriete acteur.

In The Last of Us neemt Pedro Pascal het als Joel op tegen wezens zoals de Infected, maar het had niet veel gescheeld of hij had zelf een buitenaards wezen gespeeld.

Een nieuwe vampier


The Vampire Diaries-str Paul Welsey vertelde namelijk dat Pascal graag een rol had gewild in The Vampire Diaries-spinoff The Originals.



Pascal was zelfs op een screentest geweest voor de rol, maar uiteindelijk "kreeg hij de rol niet", aldus Wesley. Dit ondanks dat The Originals-maker Julie Plec helemaal fan was van hem.

Welke vampier?


Het had dus niet veel gescheeld of Pascal had de rol van Marcel gekregen. Uiteindelijk werd Charles Michael Davis gecast, die de rol vol overgave heeft gespeeld.

Bekijk hieronder een interview met Pedro Pascal en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'The Last of Us'-video laat zien hoe Infected wordt gecreëerd
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Last of Us'-video laat zien hoe Infected wordt gecreëerd

Vier maanden lang knutselde kunstenaar Barrie Gowen aan de weergave van de Infected voor The Last of Us.

The Last of Us had de moeilijke taak om de Infected uit de gelijknamige video game zo realistisch mogelijk uit te beelden. Dit bleek een hele taak te zijn en een SFX-kunstenaar heeft in een recente video laten zien hoe dit aangepakt is.

In The Last of Us moeten Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) een manier vinden om de geïnfecteerde wereld te redden, nadat blijkt dat Ellie immuun is voor de infectie.



Realistische Infected


VFX-kunstenaar Barrie Gower kreeg de moeilijke taak om de Infected te creëren voor de serie. Gower onthulde onlangs het moeizame proces aan Vanity Fair.

Gower vertelde dat het creatieve team inspiratie heeft gehaald uit zowel de videogame, als uit echte schimmels en paddenstoelen. In de eerste fase werd gespeeld met 2D make-up, maar al snel bleek dat het veel uitgebreider moest worden.

Fase twee tot vijf


In de volgende fases werd geëxperimenteerd met siliconen apparaten die aan de huid van de acteurs geplakt werden.

Uiteindelijk bleek dit de juiste keuze te zijn en zo ontstonden de angstaanjagend realistische Infected.

Bekijk hieronder de video en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Courtney Cox wordt in nieuwe video gedwongen haar geheime kamer te onthullen
Series / Nieuws

Courtney Cox wordt in nieuwe video gedwongen haar geheime kamer te onthullen

Courtney Cox blijkt toch iets meer gemeen te hebben met Monica Geller dan we dachten.

Gedurende de 10 seizoenen van Friends hebben fans de zes vrienden goed kunnen leren kennen. Ook de acteurs weten precies hoe hun personages waren en Courtney Cox laat dit zien in een grappige video.

Courtney Cox speelde Monica Geller, de jongere zus van Ross (David Schwimmer), die samen met haar andere vrienden van alles beleeft in New York.

Een aparte kamer


Het werd al snel duidelijk dat Monica erg competitief is en houdt van schoonmaken. In elk seizoen werden hier grappen over gemaakt en haar fixatie op schoonmaken werd zelfs een keer een plotline.



Monica had namelijk een geheime kast in haar appartement die nooit open mocht. Uiteindelijk bleek dat haar rommelkast te zijn waar ze alles op één hoop gooide.

Iedereen heeft er een


Cox imiteerde onlangs haar personage uit Friends in een video op Instagram. Ze begint de video met een rondleiding, maar de camera laat al snel een open kast zien die vol rotzooi ligt.

Onder deze hilarische verwijzing naar Monica geeft de actrice toe dat "we er allemaal één hebben".

Bekijk hieronder de video en stream Friends op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Totaal onverwachte 'Reacher'-scène gaf een opvallende draai aan het verhaal
Series / Featured

Totaal onverwachte 'Reacher'-scène gaf een opvallende draai aan het verhaal

Deze confrontatie kwam er gek genoeg niet hoewel het verhaal deze richting uit ging.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De grote slechterik in het eerste seizoen van Reacher is natuurlijk KJ Kliner (Chris Webster). Deze schurk maakt de nodige slachtoffers, onder wie zijn eigen vader.

Reacher (Alan Ritchson) komt er daarnaast achter dat KJ verantwoordelijk is voor de dood van zijn broer Joe (Christopher Russell ). Hoewel het eindgevecht tussen de twee redelijk kort is, past Kliners einde desalniettemin goed binnen het verhaal én bij Reachers karakter.

Realistisch


Het gevecht tussen Reacher en KJ duurde redelijk kort, maar het betrof hier een realistisch gevecht. De eindconfrontatie tussen Reacher en KJ vindt immers plaats in een brandend gebouw. Op dat moment is iedereen al in veiligheid gebracht, en daarnaast hebben Roscoe (Willa Fitzgerald) en Oscar (Malcolm Goodwin) al het nodige afgeknokt.

Verder kan het brandende gebouw op elk moment instorten aangezien Reacher, Roscoe en Oscar al een tijdje binnen zijn. Gezien de spanning tussen KJ en Reacher is het weliswaar onverwacht om zo'n kortdurend gevecht te zien. Desalniettemin is het een definitieve afrekening.

Pragmatisch


Reacher is een man met een pragmatische insteek. Ondanks het feit dat dit de man is die zijn broer heeft vermoord is er geen noodzaak om KJ er eens langdurig van langs te geven.

Tevens heeft hij door zijn werk geleerd om zijn emoties in bedwang te houden. KJs dood in het brandende gebouw lijkt hierdoor misschien niet zo spectaculair. Het past echter perfect bij het type man dat Reacher is, waarmee het seizoen passend afgesloten wordt.

Seizoen 2 van Reacher wordt verwacht in december 2023 op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peaky Blinders': dit element maakte Tommy Shelby bijna bovenmenselijk
Series / Featured

'Peaky Blinders': dit element maakte Tommy Shelby bijna bovenmenselijk

De leider van de Peaky Blinders had een kenmerk dat hem vrijwel bovenmenselijk maakte.

Niet alles in series is even consequent, en als kijker zie je dat door de vingers. Het gaat per slot van rekening om het verhaal. De makers van Peaky Blinders realiseerden zich op een bepaald moment echter dat een bepaald onderdeel wel érg onrealistisch was.

In een interview met BBC1 radio onthulde hoofdrolspeler Cillian Murphy dat Tommy letterlijk nooit at. Men vond dit dusdanig grappig dat besloten werd om dit zo te houden. Tommy heeft in geen van de seizoenen ook maar een hap gegeten, wat zo mogelijk nog meer benadrukt wat een bikkel hij is.

Takje munt


De acteur vertelde dat de makers de inconsistentie na twee seizoenen opmerkten. Hij heeft weliswaar een aantal scènes aan tafel maar eet uiteindelijk niet. Murphy: "We hebben het maar zo gelaten. In de 36 uur dat de serie duurt neemt hij nog geen hap. Behalve dan die ene keer dat hij op een takje munt kauwt wanneer hij bij zijn zoon is".

Tommy overleeft letterlijk op whiskey en sigaretten. Hoewel het oorspronkelijk dus een foutje was, illustreert het ook het ijzeren gestel van deze bikkelharde bendeleider.

Kijk Peaky Blinders op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-regisseur in de wolken over de laatste afleveringen: "geen 'Game of Thrones'-einde"
Series / Nieuws

'Stranger Things'-regisseur in de wolken over de laatste afleveringen: "geen 'Game of Thrones'-einde"

Dan Trachtenberg kan niet wachten om weer aan de slag te gaan.

Stranger Things is mede succesvol door het kiezen van regisseurs voor bepaalde afleveringen. Doordat de regisseurs bekend waren met het materiaal konden ze het des te beter vormgeven. De keuze voor Dan Trachtenberg ( 10 Cloverfield Lane) pas wat dat betreft prima in het geheel.

De regisseur kreeg het scenario voor 'zijn' aflevering al voor de Hollywood-staking en was er zeer over te spreken. Volgens de regisseur is het slotseizoen goed opgebouwd en hoeven de kijkers zich geen zorgen te maken.

In het hart geraakt


De regisseur ziet verwante geesten in de Duffer Broers. Trachtenberg: "Tot zover heb ik films en pilot-afleveringen gedaan, en 'Stranger Things' raakt me in het hart. De Duffer Broers en ik hebben veel gemeen".

"Ik denk niet dat 'Stranger Things' een serie is zoals 'Game of Thrones', met een goede start, een voortkabbelend seizoensverloop en vervolgens twee knallers van afleveringen bij wijze van afsluiting. Het laatste seizoen in zijn geheel heeft de nodige ontwikkelingen te bieden," besluit Trachtenberg.

Wanneer te zien?


Als gevolg van de Hollywood-staking ligt de productie stil. De verwachting is dat het slot van de Netflix-hit niet eerder dan 2025 te zien zal zijn. Je kunt Stranger Things tussentijds bekijken op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'The Tower'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Tower'

Seizoen twee weet de onderhuidse spanning uit seizoen een vol te houden.

Regie: Faye Gilbert, Jim Loach | Cast: Gemma Whelan (DS Sarah Collins), Emmet J Scanlan (DI Kieran Shaw), Tahirah Sharif (PC Lizzie Adama), Jimmy Akingbola (DC Steve Bradshaw), Michael Karim (PC Arif Johar), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 44-45 minuten | Jaar: 2023

Miniserie The Tower is een detective zoals geen andere. Zonder duidelijke slechterik om op te speuren lieten de makers de kijker zelf beslissen of doorgewinterde Sarah de jonge Lizzie moest pakken of niet. Onder andere door overtuigende, menselijke personages neer te zetten. Met een open einde in seizoen één is seizoen twee meteen al spannend, en dan kiezen de makers ook nog voor een sterk actueel onderwerp: Femicide.

In seizoen twee staat een nieuwe confrontatie tussen de twee vrouwen op de planning. Ook nu weer weten de makers beide personages zo neer te zetten dat het niet makkelijk is voor de kijker om een kant te kiezen. Je hebt al snel sympathie en begrip voor beiden. Al was het maar omdat beide vrouwen zijn omringd door een bolwerk van misogyne mannen.

Het thema femicide is daarmee een logische keuze. Er komt steeds meer aandacht voor het feit dat wanneer een vrouw vermoord wordt dit meestal op een beduidend andere wijze gebeurt dan bij mannen. Meestal gaat er een jarenlang patroon van geweld, intimidatie en bedreiging aan vooraf. En dat gaat gepaard met ontelbaar veel momenten en manieren waarop de moord voorkomen had kunnen worden.

Dat er niet of niet adequaat wordt ingegrepen wanneer vrouwen slachtoffer zijn van huiselijk geweld, seksueel misbruik of stalken is veelal te wijten aan de maatschappij zelf. Meer dan eens heeft The Tower kritiek gehad op het systeem, de wetvoering en de agenten die deze proberen te handhaven. En met een dodental dat jaarlijks oploopt tot in de honderden in Groot Brittannië is het een goede, zo niet noodzakelijke keuze om femicide tot onderwerp van het nieuwe seizoen te maken.

Het heftige onderwerp wordt zo goed mogelijk weergegeven in de vier afleveringen die het nieuwe seizoen rijk is. Het zijn gelukkig wel lange afleveringen. Net als in het eerste seizoen nemen de makers de tijd en de ruimte voor het verhaal. Dit trage tempo zorgt voor een goede onderhuidse spanning. In seizoen twee wordt deze rustige manier van vertellen enigszins verstoord omdat er twee politiezaken tegelijk spelen, plus een derde op de achtergrond. Maar de spanning blijft.

Het verhaal zit razend goed in elkaar. In seizoen één waren er nogal wat onduidelijkheden. Wat bezielde Farah om een klein kind naar het dak van de toren te brengen? Was het kleine jongetje echt een pressiemiddel? Maar in seizoen twee zit de plot foutloos in elkaar. De kijker kan de niet al te subtiele hints makkelijk oppikken en samen met Sarah en Lizzie achter de waarheid komen.

De naïeve Lizzie is heel anders dan de gesloten Sarah. In seizoen twee leren we Sarah iets beter kennen, wanneer ze over haar verdriet vertelt. Ze licht een tipje van de sluier op, maar niet alles. De makers zinspelen er zeker op dat er nog meer te vertellen is. Een derde seizoen is waarschijnlijk in de maak. De verhalen zijn gebaseerd op de boeken van Kate London en daar zijn er drie van, dus fans mogen uitkijken naar deel drie, dat hopelijk net zo sterk als de voorgaande seizoenen zal zijn.

★★★☆☆

The Tower is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'Ahsoka'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'Ahsoka'

Deze week komt Disney+ met een hele hoop steengoede series en seizoenen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Only Murders in the Building (seizoen 3 - aflevering 5)



Verschijnt op: 29 augustus
Genre: Komedie / Criminaliteit / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Only Murders in the Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.





Ahsoka (seizoen 1 - aflevering 3)



Verschijnt op: 30 augustus
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Na de val van het galactische rijk onderzoekt voormalig Jedi-ridder Ahsoka Tano een naderende dreiging voor het kwetsbare sterrenstelsel.





It's Always Sunny in Philadelphia (seizoen 16)



Verschijnt op: 30 augustus
Genre: Komedie
Kijk op: Disney+

Synopsis: De egocentrische Max, Charlie, Dennis, Frank en Dee zijn een groep van ontaarden die eigenaar zijn van de mislukte Paddy's Pub en niets liever dan dan beramen, samenzweren en van elkaars ellende genieten.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

27 augustus: Bleach: Thousand-Year Blood War (seizoen 2 - aflevering 8) - Animatie / Actie / Avontuur - De vrede raakt plots verstoord als alarmbellen door de Soul Society heen luiden. De bewoners verdwijnen zonder enig spoor en niemand weet wie hierachter zit.

28 augustus: Futurama (seizoen 11 - aflevering 6) - Animatie / Avontuur / Komedie - Philip J. Fry is een pizzabezorger die per ongeluk in 1999 ingevroren raakt en een millennium later op nieuwjaarsdag 2999 wordt ontdooid.

29 augustus: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 7) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

23 augustus: Moving (seizoen 1 - aflevering 10) - Actie / Avontuur / Fantasie - In deze bovennatuurlijke actieserie gaan verscholen kinderen met superkrachten en hun ouders die leven met de pijnlijke geheimen uit het verleden samen enorme gevaren tegemoet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt in de maand september met 9 nieuwe series en afleveringen
Series / Nieuws

Prime Video komt in de maand september met 9 nieuwe series en afleveringen

Of je nou terug naar school of werk moet, deze maand heb je op Prime genoeg afleiding.

Prime Video zet in september weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Harlan Coben's Shelter (seizoen 1 - aflevering 5-8)



Verschijnt op: 1, 8, 15, 22 september
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Shelter is gebaseerd op de bestseller-reeks van Harlan Coben en volgt het verhaal van Mickey Bolitar die na de dood van zijn vader in een buitenwijk in New Jersey gaat wonen. Als er weer een leerling verdwijnt, raakt Mickey verstrikt in een web van geheimen. Met zijn nieuwe vrienden Spoon en Ema onthult hij een duistere onderwereld die mogelijk licht kan werpen op decennia van verdwijningen.





The Wheel of Time (seizoen 2)



Verschijnt op: 1 september
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: De levens van vijf jonge dorpelingen veranderen voor altijd als er een vreemde, machtige vrouw arriveert die beweert dat één van hen het kind is van een oude profetie met de macht om de balans tussen Licht en Duister te verstoren.






Gen V (seizoen 1)



Verschijnt op: 29 september
Genre: Actie / Avontuur / Komedie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Uit de wereld van The Boys is hier Gen V, een spannende nieuwe serie die zich afspeelt op een superheldenschool. De studenten zoeken hun morele grenzen op terwijl ze strijden om de nummer één van de school te worden en bij de Seven te komen, het elite-superheldenteam van Vought International. Als de duistere geheimen van de school onthuld worden, moeten ze kiezen wat voor helden ze willen worden.





Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die komende maand op Prime Video verschijnen.

1 september: The Lost Flowers of Alice Hart (seizoen 1 - aflevering 7) - Drama - Nadat ze haar ouders is verloren bij een mysterieuze brand, wordt de negenjarige Alice Hart grootgebracht door haar oma June op een bloemenkwekerij waar ze ontdekt dat er geheimen binnen geheimen zijn. Na jaren wordt Alice door verraad gedwongen haar verleden onder ogen te zien.

5 september: Tschugger (seizoen 1) - Komedie / Misdaad - Tschugger, een ander woord voor politieagent in een Zwitsers dialect, vertelt het verhaal van een lokaal politiekantoor in Zwitserland. In plaats van het onderzoeken van vermiste schapen, houdt een poging tot moord hen scherp.

7 september: De Club (waar niemand bij wil horen) (seizoen 1) - Drama - Deze achtdelige serie volgt drie koppels die vrienden worden in de wachtkamer van de IVF-kliniek. Zij hadden hun toekomst al helemaal gepland, maar moeten zich aanpassen wanneer hun kinderwens niet zo vanzelfsprekend blijkt.

12 september: The Resort (seizoen 1) - Komedie / Mysterie / Thriller - Een huwelijksreis test de grenzen van de band tussen een koppel dat verstrikt raakt in een van Yucatan's meest bizarre en onopgeloste mysteries die 15 jaar geleden plaatsvond.

15 september: Below Deck (seizoen 1-4) - Reality-TV - Deze serie volgt de bemanning van een zeer luxueuze boot in de cariben.

22 september: The Continental: From the World of John Wick (seizoen 1) - Actie / Misdaad / Thriller - The Continental is een wereldwijde keten van hotels dat functioneert als neutraal terrein voor leden van een criminele onderwereld. Ze worden regelmatig bezocht door vele criminelen en notoire moordenaars.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt in september met 3 nieuwe series en afleveringen
Series / Nieuws

HBO Max komt in september met 3 nieuwe series en afleveringen

Komende maand zie je op HBO Max weer meer van de bekende topseries.

HBO Max zet in september weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Teenage Euthanasia (seizoen 2 - aflevering 6-10)



Verschijnt op: 1, 8, 15, 22, 29 september
Genre: Animatie / Komedie / Fantasie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Teenage Euthanasia speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over de familie Fantasy, die in Florida begrafenisonderneming Tender Endings runnen.





How to with John Wilson (seizoen 3 - aflevering 6)



Verschijnt op: 2 september
Genre: Documentaire / Komedie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Een HBO-docucomedy waarin een angstige New Yorker advies wil geven over dagelijkse dingen terwijl hij zelf met dingen zit. John Wilson legt onopvallend de levens vast van andere New Yorkers in een komische odyssee van zelfontdekking.





Fantastic Friends (seizoen 2 - aflevering 5-8)



Verschijnt op: 6, 13, 20, 27 september
Genre: Documentaire / Reality-TV
Kijk op: HBO Max

Synopsis: James en Oliver Phelps, bekend als de Weasley-tweeling uit de Harry Potter-films, nemen ons mee op een buitengewoon avontuur, waarbij ze fascinerende gasten ontmoeten, betoverende locaties verkennen en fenomenale uitdagingen aangaan.




Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lincoln Lawyer' was genoodzaakt om deze verandering in de serie aan te brengen
Series / Nieuws

'The Lincoln Lawyer' was genoodzaakt om deze verandering in de serie aan te brengen

Schrijver van de boeken, Michael Connelly, onthult de noodzaak van deze aanpassing.

Liefhebbers van thrillerschrijver Michael Connelly wisten het al: Michael "Mickey" Haller (Manuel Garcia-Rulfo) heeft een halfbroer Hieronymus "Harry" Bosch. Schrijver Connelly heeft ook aan Harry een boekenserie gewijd, en daar is natuurlijk ook Harry's Prime Video-serie Bosch.

De vraag is of we in de nabije toekomst een crossover tussen de twee populaire series kunnen verwachten. Voorlopig is die kans klein aangezien de series op verschillende streaming-platformen te zien zijn.

Crossovers niet mogelijk


De boeken spelen zich af in hetzelfde universum waardoor de broers regelmatig in 'de andere' boekenserie verschijnen. Doordat de rechten van de boeken door verschillende platforms zijn gekocht, zijn crossovers op het scherm echter niet mogelijk.

Connelly zei hierover het volgende tegen AARP: "Doordat we met concurrerende platforms te maken hebben zit dit er niet in. Als we Amazon [het moederbedrijf van Prime Video] en Netflix konden doen samenwerken dan zouden we ook wereldvrede kunnen brengen".

In tweeën gesplitst


In seizoen 1 van The Lincoln Lawyer was een drastische aanpassing noodzakelijk, aangezien het boek Het laatste oordeel (The Brass Verdict) werd verfilmd. Hierin slaan Mickey en Harry de handen ineen.

De makers losten dit op door de rol van Harry als het ware in tweeën te splitsen. LAPD rechercheur Griggs (Ntare Guma Mbaho Mwine) is speciaal voor het scherm gecreëerd. Verder is daar Mickeys medewerker Cisco (Angus Sampson). Cisco's rol is uitgebreid in de serie. Deze twee personages vervullen hiermee de rol van Harry in het verhaal. Seizoen 1 is hiermee misschien niet helemaal qua vorm hetzelfde, maar qua inhoud is de populaire thriller goed weergegeven.


The Lincoln Lawyer is te zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De makers van 'The Crown' bereiden zich voor op het meest controversiële moment in de serie
Series / Nieuws

De makers van 'The Crown' bereiden zich voor op het meest controversiële moment in de serie

Hopelijk wordt dit controversiële moment op een respectvolle manier afgehandeld.

Toen The Crown bedacht werd, wist iedereen dat de serie enorm controversieel zou worden. De serie zou echter ook heel vermakelijk zijn, dus besloot Netflix niet op safe te spelen en deze in 2016 uit te brengen. Nu bereiden de makers zich voor op het meest controversiële moment dat de serie ooit heeft behandeld.

In de serie zijn Queen Elizabeth en Prince Philip altijd de focus geweest. Naarmate het gezin groeide, zijn hun kinderen Charles, Andrew en Edward echter ook een prominent onderdeel van de serie geworden.

Dood van Diana


Een van de meest schandelijke gebeurtenissen in het leven van de koninklijke familie was de tragische dood van prinses Diana, de vrouw van prins Charles en de moeder van hun twee zonen William en Harry. Prinses Diana was alom geliefd bij het publiek, maar er gingen altijd geruchten over haar gespannen relatie met de koningin zelf.

Toen The Crown de tijdlijn van prinses Diana's betrokkenheid bij de koninklijke familie naderde, maakten veel kijkers zich zorgen of de serie recht zou doen aan haar verhaal. Die zorgen bleken tevergeefs, aangezien Elizabeth Debicki (die Diana in seizoen 5 speelde) en het schrijfteam ervoor zorgden dat haar verhaal waarheidsgetrouw werd verteld.

Verklaring


Helaas nadert de serie nu de tragische dood van Diana. Producers Andy Harries en Suzanne Mackie proberen daarom opnieuw de kijkers gerust te stellen. De twee producers legden tijdens het Edinburgh TV Festival een verklaring af:



"De serie is misschien groot en luidruchtig, maar wij niet. We zijn attente mensen en we zijn gevoelige mensen. Er waren heel voorzichtige, lange gesprekken over hoe we het gingen doen. Het publiek zal het uiteindelijk beoordelen, maar ik denk dat het subtiel en zorgvuldig in beeld is gebracht", zei Mackie.

Seizoen 6


De precieze releasedatum van The Crown seizoen 6 is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal dit ergens dit najaar zijn. Bekijk de vorige seizoenen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie over het turbulente leven van 'seksbom' Bardot trekt bakken vol met kijkers op Netflix
Series / Nieuws

Serie over het turbulente leven van 'seksbom' Bardot trekt bakken vol met kijkers op Netflix

De nieuwe serie 'Bardot' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

De nieuwe serie Bardot beleeft een prima start op Netflix. In de eerste week van verschijnen is het de serie gelijk al gelukt om tot de meest bekeken programma's van de streamingsdienst te behoren.

De serie gaat over de opkomst van een van de eerste 'seksbommen' uit de filmindustrie: Brigitte Bardot. Ze was een beetje de Franse tegenpool van Marilyn Monroe ergens eind jaren 50 van de vorige eeuw.

Julia de Nunez


De bloedmooie Franse ster wordt in de serie gespeeld door Julia de Nunez. De Nunez lijkt niet alleen flink op Bardot maar weet haar ook indrukwekkend te spelen.

In de serie volgen wij Bardot vanaf het moment dat zij als tiener nog thuis woont. Ze deelt op 14-jarige leeftijd het bed met de 21-jarige Vadim en haar ouders zijn compleet van streek als dat ze ter ore komt. Bardot wordt naar de kostschool gestuurd. Na een mislukte zelfmoordpoging komt ze weer thuis en krijgt Bardot toch de vrijheid waar ze zo naar verlangt.

Bardot


Een mooie serie over de positie van vrouwen in het tijdsgewricht van destijds en de strijd van Bardot om zich aan deze positie te ontworstelen.



Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen