search
Deze plottwist had 'Game of Thrones' kunnen redden
Series / Nieuws

Deze plottwist had 'Game of Thrones' kunnen redden

Met deze plottwist was de finale van 'Game of Thrones' misschien een minder grote teleurstelling geweest.

We zijn het er allemaal over eens dat de finale van Game of Thrones een anticlimax was. Met deze alternatieve plottwist was het einde van de serie veel beter geweest.

De finale van Game of Thrones was een grote teleurstelling. Mensen zijn nog steeds gefrustreerd over hoe een van de grootste series ooit tot een einde werd gebracht. Sommige fans besluiten echter het heft in eigen handen te nemen: hoewel ze het einde niet kunnen veranderen, kunnen ze wel fantaseren over een betere afsluiting.

Bran


Er zijn veel alternatieve eindes, en een flink aantal daarvan draaien om Bran Stark – of beter gezegd, de Three-Eyed Raven. Het is altijd duidelijk geweest dat Bran een cruciale rol zou spelen in het verhaal. Maar er is één theorie die draait om de gedachte dat Bran Stark naast de Raven de Night King zou blijken te zijn.

Deze theorie verscheen voor het eerst toen de acteur die de Night King speelde werd veranderd. Aanvankelijk werd hij gespeeld door Richard Brake, maar later ging de rol naar Vladimir Furdik, wiens gelaatstrekken duidelijk lijken op die van Isaac Hempstead Wright – de acteur die Bran Stark speelde. Dit had een berekende zet kunnen zijn.

Night King


Volgens de theorie reisde Bran terug naar het verre verleden, waar hij onbedoeld vast kwam te zitten in het lichaam van de eerste creatie van de Children of the Forest: de Night King. Deze uit het verre verleden afkomstige Bran, die de eerste White Walker zou worden, was in feite Bran uit de toekomst die de White Walker-dreiging wou voorkomen.



In dit geval zou zijn verhaal ironisch zijn geweest, omdat zijn goede bedoelingen ertoe zouden leiden dat hij per ongeluk precies de dreiging belichaamde die hij probeerde te verslaan. Tegelijkertijd zou het de visioenen van Bran verklaren die verband hielden met de Night King, en diens obsessie met Bran: de Night King zou een versie van hem zijn geweest.

Nuance


Het verhaal zou aan de kant van Bran ongelooflijk complex zijn geworden, maar het zou die extra lagen van nuance hebben toegevoegd die ernstig ontbraken in de originele finale. Bekijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen