search
'Game of Thrones'-acteur onthult: "Ik was blij dat ik eindelijk werd vermoord in seizoen drie"
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-acteur onthult: "Ik was blij dat ik eindelijk werd vermoord in seizoen drie"

Richard Madden speelde Robb Stark in het prachtige 'Game of Thrones'.

Veel acteurs zouden een moord doen om mee te mogen spelen in Game of Thrones. De acteurs die meespeelden waren ook elk seizoen weer bang om door een brute moord uit de serie te worden geschreven. Eén acteur had daar echter helemaal geen last van en was blij toen hij de serie in seizoen 3 plots mocht verlaten.

De negende aflevering van het derde seizoen is de meest schokkende aflevering van Game of Thrones ooit. Voor wie dit niet gelijk weet te plaatsen, het gaat hier om de aflevering 'The Red Wedding'. Een echte Game of Thrones-fan moet dan genoeg weten.

The Red Wedding


In deze aflevering werd een groot deel van de familie Stark afgeslacht en één van die mensen is Robb Stark, gespeeld door Richard Madden. Hij zei hierover: “Ik was blij om er op deze manier vanaf te kunnen komen en de rest van mijn twintiger jaren door te kunnen werken met andere acteerklussen en andere personages. Tijdens het spelen in een serie is het vaak verboden om andere projecten aan te gaan."

Na Game of Thrones speelde Madden nogal wat interessante rollen, zoals Birdsong Lady Chatterley's Lover, Rocketman, 1917, Eternals en Cinderella. Wij kunnen inderdaad dus wel stellen dat zijn 'dood' in de serie een geschenk was voor zijn acteercarriere.

Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen