search
Dit element ontbrak in 'Game of Thrones' waardoor de Targaryens er heel anders uit zijn gaan zien
Series / Nieuws

Dit element ontbrak in 'Game of Thrones' waardoor de Targaryens er heel anders uit zijn gaan zien

Uit praktische overwegingen werd het uiterlijke kenmerk weggelaten bij de Targaryens.

Jarenlang was HBO's Game of Thrones een van de allergrootste series. De razend populaire boeken waarop de serie is gebaseerd, hadden één uiterlijk kenmerk dat in de serie niet is terug te zien.

Het gaat namelijk om het uiterlijk van de Targaryens, met in het bijzonder Daenerys (Emilia Clarke). Zij staan natuurlijk bekend om hun platina-witte haar, maar ook om nog een fysiek kenmerk: hun paarse ogen.

Niet te doen


De producenten hebben het wel geprobeerd om de Targaryens de karakteristieke paarse ogen te laten hebben. In het eerste seizoen probeerden Clarke en Harry Lloyd, die haar broer Viserys speelde, te werken met paarse contactlenzen.

Het bleek dat de acteurs de lenzen te oncomfortabel vonden om mee te werken. Daarnaast vonden de Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss dat de lenzen voor te veel afleiding zorgden en de opties in CGI toentertijd nog te complex waren.

Targaryens met normale ogen


Hoewel het een relatief klein verschil is, was de paarse kleur van de ogen in de boeken een belangrijk element. De combinatie van platina-wit haar en paarse ogen werd gezien als een machtig kenmerk, dat onlosmakelijk verbonden was aan het Valeryan-bloed.



Volg alle avonturen van de Targaryens in Game of Thrones en House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen