search
Dikke blunder: 'American Horror Story' liet deze grote 'Barbie'-ster glippen
Series / Nieuws

Dikke blunder: 'American Horror Story' liet deze grote 'Barbie'-ster glippen

Volgens de casting director was het één van de beste audities die hij ooit heeft meegemaakt.

Na het grandioze succes van Barbie, en het iets minder daverende succes van Babylon, is Margot Robbie ondertussen een naam geworden die niet meer weg te denken is uit Hollywood. Toch besloten enkele jaren terug de makers van American Horror Story haar geen rol te geven in de franchise.

Elk seizoen van American Horror Story, ondertussen alweer twaalf seizoenen oud, vormt een op zichzelf staand verhaal met een deels terugkerende cast én veel nieuwe gezichten. Daar had dus Margot Robbie bijna tussen gezeten, zo blijkt uit een recent interview.

Afgewezen


Robbie deed naar verluidt auditie voor een rol in het tweede seizoen van de griezelige anthologieserie, genaamd American Horror Story: Asylum. In dit seizoen was een gekkenhuis het décor van het verhaal.



Met uitdagende rollen als Harley Quinn had het Robbie zeker niet misstaan om in de serie te hebben gespeeld, maar helaas heeft het dus niet zo mogen zijn. Volgens casting director Eric Dawson lag het echter niet aan haar voortreffelijke acteerwerk.

Audities


Dawson deelde in een interview met Backstage dat Robbie een van zijn "favoriete" performances gaf bij de audities. Hij zei: "Margot is waarschijnlijk een van mijn favoriete audities aller tijden, en dat was vlak voordat ze doorbrak. Ze was zo'n ster."


Hij vervolgde: "Het was te gek, haar sterallures toen ze de kamer binnenkwam. Ook al kreeg ze die rol niet, dat was een van die dingen waar je als castingdirecteur naar kijkt: 'Dit is een ster, wat doen we met haar?' Maar ze lag meteen buiten ons bereik om aangenomen te worden. Maar dat is het leuke van casten, het zien van mensen in een stijgende carrière."

Nieuw seizoen


Het nieuwe seizoen van American Horror Story is alweer in aantocht. American Horror Story: Delicate staat gepland om op 20 september in première te gaan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen