search
'Yara' uit 'Game of Thrones' over haar erotische avonturen: "het voelde een beetje gek"
Series / Featured

'Yara' uit 'Game of Thrones' over haar erotische avonturen: "het voelde een beetje gek"

Actrice Gemma Whelan licht haar eerdere uitspraken over 'rommelige seksscènes' toe.

Naast het feit dat er regelmatig naaktheid te zien was in Game of Thrones waren daar ook de nodige seksscènes. De entertainmentindustrie werkt tegenwoordig met zogeheten intimiteitscoaches om ervoor te zorgen dat de acteurs zich op hun gemak voelen.

In de tijd van de populaire fantasyserie werden dergelijke coaches niet gebruikt, en Gemma Whelans uitspraken in 2021 over rommelige seksscènes gingen viraal. Onlangs maakte Whelan aan de Daily Mail nogmaals duidelijk dat men haar verkeerd begrepen had.

Van tevoren doorgenomen


Tijdens de opnames van Game of Thrones werd door de regisseur inderdaad vrijwel niks van tevoren doorgenomen. De acteurs onderling deden dit juist zeer uitgebreid. Dit betrof onder andere de eerste ontmoeting tussen Theon (Alfie Allen) en zijn zus Yara.

De twee hebben elkaar sinds hun kindertijd niet meer gezien. In deze scène probeert Theon de voor hem onbekende vrouw te verleiden en realiseert zich later pas dat dit zijn bloedeigen zus is. Whelan geeft aan dat alles van tevoren goed was afgestemd met haar collega-acteur.Toelichting herhaald


Whelan: "Dan zei je tegen diegene 'Wat vind je hiervan, of heb je liever dat ik iets anders doe? Ok, dit voelt een beetje gek'. Toen we de scène tussen Theon en Yara filmden vroeg Alfie de hele tijd of ik ok was". Hoewel Whelan dit in het interview met The Guardian destijds al aangaf, wilde zij nogmaals verduidelijken dat de samenwerking erop was gericht om alles professioneel te doen verlopen.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen