search

Ons nieuws van donderdag 31 augustus 2023

'Game of Thrones'-schrijver over zijn favoriete aflevering
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver over zijn favoriete aflevering

George R.R. Martin onthult zijn favoriete, door hem geschreven Game of Thrones-aflevering.

De iconische serie Game of Thrones kent veel afleveringen die ons voor een lange tijd bij zullen blijven. De serie, die uit acht seizoenen bestaat, werd door talloze mensen geschreven en geregisseerd. Ook de schrijver van de boeken, George R.R. Martin, mocht zijn steentje bijdragen.

Dat deed hij meermaals. In de eerste paar seizoenen schreef George R.R. Martin meerdere afleveringen, voordat hij aangaf in de laatste seizoenen meer tijd te willen gaan besteden aan zijn volgende boek, The Winds of Winter. Een boek dat nog steeds niet uit is, overigens.

Martins favoriete Game of Thrones-aflevering


In de eerste vier seizoenen schreef Martin steeds één aflevering per seizoen. Dat zijn The Pointy End, Blackwater, The Bear and the Maiden Fair en The Lion and the Rose.

Dat zijn allemaal hartstikke goede afleveringen, maar twee ervan steken er voor Martin bovenuit: Blackwater en The Lion and the Rose.Blackwater aan de top


Onlangs schreef Vanity Fair een artikel over 25 perfecte tv-serie afleveringen van de afgelopen 25 jaar. Blackwater werd genoemd, en op zijn eigen website reageerde Martin hierop:

"Ik heb nooit beweerd perfect te zijn... maar als de goede mensen van Vanity Fair dat willen zeggen, wie ben ik dan om daar tegen in te gaan? Natuurlijk zeggen ze niet dat ik perfect ben. Ze hebben het over 'Blackwater', een van de afleveringen die ik schreef voor Game of Thrones. (Ik heb er vier geschreven. En ja, 'Blackwater' is mijn eigen favoriet, al vond ik 'The Lion and the Rose' ook heel goed gelukt, en daar heb ik een zwak voor)."

Blackwater is de aflevering waarin Stannis King's Landing aanvalt, maar er niet in slaagt. Mede dankzij een grote Wildfire-aanval van Tyrion en een last-minute reddingsactie van Tywin Lannister en de Tyrells, weten de Lannisters te overwinnen.

The Lion and the Rose is de aflevering waarin Margaery Tyrell en Joffrey Baratheon trouwen, maar dat loopt minder goed af voor de Lannisters. Joffrey wordt vergiftigd en sterft, met alle gevolgen van dien.

Game of Thrones is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Achter de brute schermen van 'Hannah Montana': Miley Cyrus deelt haar vroegere en onmogelijke werkschema
Series / Nieuws

Achter de brute schermen van 'Hannah Montana': Miley Cyrus deelt haar vroegere en onmogelijke werkschema

Miley Cyrus onthult de vermoeiende en onmogelijke werkdagen van meer dan 12 uur die ze had voor haar serie Hannah Montana.

Voor velen van ons zou het vroeger (of misschien nu nog steeds) als een droombaan hebben geklonken: de hoofdrol spelen in je eigen Disney-channel serie. Deze droom kwam uit voor Miley Cyrus, maar al snel bleek het helemaal geen droom te zijn.

De actrice en zangeres onthulde onlangs de brute werkdagen van meer dan 12 uur die ze week na week had voor haar serie Hannah Montana.

Terugkijken naar vroeger


De actrice was nog maar 12 jaar oud toen ze werkschema’s kreeg van meer dan 12 uur achter elkaar. De popster kijkt in haar TikTok serie 'Used to be Young' terug op haar tienerjaren en alle hectiek van toen.

In deel 12 van deze serie toont Cyrus het brute werkschema dat alleen maar bestond aan non-stop voorbereiding en interviews op aparte tijdstippen.

@mileycyrus

Used To Be Young (Series) - PART 6

♬ Used To Be Young - Miley Cyrus


Bruut werkschema


Cyrus liet weten dat ze vaak om half 6 op moest staan, omdat ze van kwart over 7 uur tot 11 uur non-stop interviews en afspraken had. Daarna had ze in haar hotel vaak nog een interview en dan had ze samen met haar vader van 1 uur tot half 3 een lunchinterview.

Van 10 over half 3 tot 5 uur moest de actrice klaarstaan voor verschillende fotoshoots en ook haar avond zat tot kwart over 6 vol met interviews.

Je kan veel zeggen, maar …


De actrice sluit haar video af met de uitspraak: "Ik ben veel dingen, maar lui hoort daar niet bij. Dus ik denk dat dit meisje een eindeloze kleine zomervakantie verdient."

Bekijk hieronder de video en stream Hannah Montana op Disney+.

@mileycyrus

Used To Be Young (Series) - PART 12

♬ Used To Be Young - Miley Cyrus
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Manifest'-fans opgelet, showrunner hint op spin-off!
Series / Nieuws

'Manifest'-fans opgelet, showrunner hint op spin-off!

'Manifest' is na vier seizoen afgelopen. Showrunner Jeff Rake hint nu op spin-off.

De serie Manifest is inmiddels afgelopen nadat het laatste en vierde seizoen deze zomer op Netflix verscheen. We kunnen dus niet langer het wel en wee van de passagiers van vlucht 828 volgen, of zit er toch nog wat in het vat?

Showrunner Jeff Rake heeft namelijk op 28 augustus een tweet (een post op X) geplaatst waaruit blijkt dat het verhaal van de passagiers van de mysterieuze vlucht mogelijk nog niet volledig is afgelopen. Let wel: 28 augustus is een speciale datum (8/28) voor Manifest-fans.

Tweet


Rake liet namelijk weten dat er gesproken wordt over mogelijke spin-offs. Hij tweette: “Manifesters! Zoals je kunt zien, staat het vliegtuig momenteel aan de grond. Door de huidige stakingen zijn alle gesprekken over het volgende hoofdstuk (of hoofdstukken) in de Manifest-saga nu stilgelegd. Maar ik hoop dat jullie samen met mij blijven hopen. Ondertussen: Happy 828-Day!”

In de tweet deelt Rake een foto van het vliegtuig dat volledig is ingepakt. Voorlopig wordt er dus even niet concreet gesproken over een vervolg op Manifest, maar de plannen zijn nog zeker niet opgeborgen en we mogen zeker nog hopen op een vervolg.Kijk de originele serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Selena Gomez ervaart terugslag van Instagram na het overtreden van content regels
Series / Nieuws

Selena Gomez ervaart terugslag van Instagram na het overtreden van content regels

Selena Gomez krijgt flinke tegenslag van grote groep Instagram-gebruikers op recente video.

De voormalige Disney-ster Selena Gomez zat onlangs dik in de problemen door een inmiddels verwijderde Instagram-video. Ze kreeg kritiek uit een onverwachte hoek en was genoodzaakt de video te verwijderen.

De actrice postte een video over haar serie Only Murders in the Building, maar Instagram-gebruikers waren er al snel bij om haar te beschuldigen van het verbreken van bepaalde regels.

Welke regels?


Gomez plaatste onlangs een video van de set van haar serie met de tag Only Murders in the Building. De actrice promootte de serie niet en sprak er zelfs niet over, maar dat maakte niet uit voor de Instagram-gebruikers.Zij merkten op dat promotie voor de mysterieuze komedie verboden is door de huidige stakingsregels van SAG-AfTRA (Screen Actors Guild en de American Federation of Television and Radio Artists).

Genoodzaakt te verwijderen


Gomez kon niets anders doen dan de video verwijderen en dat is ook precies wat de actrice gedaan heeft.

Bekijk hieronder haar promotie voor haar nieuwe single en stream Only Murders in the Building op Disney+.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gloednieuwe relatie in 'Stranger Things' zou de serie de hulp geven die het nodig heeft
Series / Nieuws

Deze gloednieuwe relatie in 'Stranger Things' zou de serie de hulp geven die het nodig heeft

De koppels in Stranger Things zijn redelijk eentonig. We hebben meer diversiteit nodig.

De afgelopen vier seizoenen is Stranger Things een enorme hit geworden, maar helaas ontbreekt de serie aan diversiteit. Een nieuwe relatie zou dit probleem kunnen oplossen.

In seizoen 4 zijn er veel hints geweest dat Will homo is, maar hiervoor was alleen Robin lesbisch. Bovendien is Lucas het enige hoofdpersonage van kleur. De serie kan dus wel wat diversiteit gebruiken.

Een nieuwe relatie


Uiteraard staan de vriendschappen in Stranger Things centraal, maar ondanks dat is er ook veel focus geweest op relaties. Zo hebben Nancy en Steve het gehad, maar ook Nancy en Jonathan, Eleven en Mike en Max en Lucas.Als Robin in seizoen 5 een partner krijgt die lesbisch of bi is, zou er nog een divers personage geïntroduceerd worden.

Wie kan Robin’s nieuwe vriendin zijn?


het zou heel leuk zijn voor Robin als ze het met Vickie krijgt, maar de tijdsprong gaat dit wat lastiger maken. Ze zou dan ook iemand kunnen ontmoeten op de universiteit of er kan een ander personage geïntroduceerd worden.

Bekijk hieronder de beste momenten van Robin en stream Stranger Things op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Suits' ging van onbekend naar hit: de redenen voor de verrassende opkomst van deze rechtbankserie
Series / Featured

'Suits' ging van onbekend naar hit: de redenen voor de verrassende opkomst van deze rechtbankserie

In een gesprek met The Hollywood Reporter geeft Aaron Korsh zijn kijk op de zaak.

Als je serie op Netflix belandt dan is het enorme bereik van dit platform automatisch een kans om een groter publiek te bereiken. Dit is precies wat gebeurde toen Suits naar Netflix kwam. De rechtbankserie eindigde in 2019 na negen seizoenen en heeft momenteel een wederopleving.

Maker Aaron Korsh is echter van mening dat ook díe Tik Tok video en het feit dat Meghan Markle in de serie te zien was ook hun steentje bijdroegen. De nieuwsgierigheid werd hierdoor behoorlijk geprikkeld waardoor een nieuw publiek Suits wist te vinden op Netflix.

Ruim 19 miljoen keer bekeken


De Tik Tok-video werd ruim 19 miljoen keer bekeken en toont een scène uit de allereerste aflevering. Harvey (Gabriel Macht) neemt Mike (Patrick Harvey) aan bij zijn prestigieuze advocatenkantoor ook al heeft deze helemaal geen rechten gestudeerd. De video bleek onverwacht een goede promotie te zijn. Korsh: "Die video op Tik Tok speelde natuurlijk een rol, maar mensen waren ook nieuwsgierig naar Meghan [Markle]. Dit bouwt zich vervolgens uit".

Verder heeft Suits de juiste toon getroffen waarbij drama en humor met elkaar in evenwicht zijn. Er is een optimistische grondslag voor de serie, hetgeen ook blijkt uit het kwajongensachtige begin. Gezien de huidige ontvangst is dit optimisme gegrond gebleken.

Kijk Suits op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijzonder goed nieuws voor 'The Lincoln Lawyer': seizoen 3 aangekondigd
Series / Nieuws

Bijzonder goed nieuws voor 'The Lincoln Lawyer': seizoen 3 aangekondigd

Het advocatendrama wist de harten van vele Netflix-gebruikers te veroveren.

Na het succes van de eerste twee seizoenen had Netflix weinig andere keus dan het aankondigen van een derde seizoen van The Lincoln Lawyer. Dat betekent dat het verhaal van Mickey Haller, gespeeld door Manuel Garcia-Rulfo, verder zal gaan met nieuwe en frisse zaken.

Er hangt echter nog wel een grote voorwaarde aan de verlenging van het advocatendrama: het personage kan pas terugkeren wanneer de stakingen in Hollywood ten einde komen.

Details


Op het moment zijn de details over de nieuwe afleveringen spaarzaam, maar wat vast lijkt te staan is dat de huidige cast weer zal terugkeren in hun bekende rollen.Ted Humphrey en Dailyn Rodriguez, de co-showrunners van de serie, deelden hun opwinding over de kans om terug te keren naar het universum van Mickey Haller en zullen wederom aan het roer staan van de productie.

Verklaring


Ted Humphrey en Dailyn Rodriguez lieten in een verklaring weten over de verlenging van de serie, die oorspornkelijk was gebaseerd op een boek van Michael Connely: "De reactie van het publiek op de serie is zo bevredigend en geweldig."


Ze vervolgden:"We zijn verheugd over de kans om opnieuw in Michael Connelly's universum te duiken en Mickey Haller en zijn wereld weer naar het scherm te brengen."

Release


Een releasedatum is, mede door de onzekerheid rond de stakingen in Hollywood, nog niet vast te stellen.Bekijk de eerste seizoenen van The Lincoln Lawyer bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 langlopende Netflix-series mag je met zulke hoge scores echt niet missen
Series / Featured

Deze 4 langlopende Netflix-series mag je met zulke hoge scores echt niet missen

Hun strepen hebben ze zeker verdiend met een superhoge score op Rotten Tomatoes.

Met allemaal een score van 90% of hoger op Rotten Tomatoes zou het doodzonde zijn als je deze 4 langlopende series op Netflix zou laten lopen. Check snel of er eentje bij staat die jij vanavond nog op moet zetten.

Unbreakable Kimmy Schmidt | Netflix | 4 seizoenen


Kimmy Schmidt wordt na 15 jaar bevrijd uit een sekte en en mag aan een nieuw leven beginnen in New York. Met haar ongebreidelde optimisme en vastberadenheid om het beste van het leven te maken, raakt ze betrokken bij hilarische avonturen en ontmoet ze kleurrijke personages.BoJack Horseman | Netflix | 6 seizoenen


Deze animatieserie volgt de belevenissen van BoJack Horseman, een voormalig tv-ster die worstelt met zijn verleden, relaties en verslavingen. Met een mix van humor en diepgaande thema's onderzoekt de serie de donkere kanten van de entertainmentindustrie en de zoektocht naar zingeving.Grace and Frankie | Netflix | 7 seizoenen


In deze komische dramaserie worden Grace en Frankie geconfronteerd met een onverwachte wending in hun leven wanneer hun echtgenoten bekennen dat ze al jarenlang een relatie hebben. Nu gedwongen om samen te wonen, leren de twee vrouwen elkaar beter kennen en navigeren ze door nieuwe uitdagingen en avonturen.Orange Is the New Black | Netflix | 7 seizoenen


Deze gevierde dramaserie volgt Piper Chapman, een vrouw die veroordeeld wordt tot een gevangenisstraf voor een oude misdaad. Terwijl ze zich aanpast aan het leven achter de tralies, ontmoet ze een diverse groep medegevangenen en wordt ze geconfronteerd met complexe kwesties zoals vriendschap, schuld en identiteit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere fantasy-serie 'The Changeling' krijgt mysterieuze nieuwe beelden
Series / Video/clip/featurette

Duistere fantasy-serie 'The Changeling' krijgt mysterieuze nieuwe beelden

Fantasie en realiteit lopen in elkaar over in de wereld van 'The Changeling'.

Het verhaal van The Changeling is gebaseerd op het populaire boek van Victor LaValle. De hoofdrolspelers LaKeith Stansfield en Clark Backo vertellen meer over hun rollen.

Het verhaal heeft alle elementen van een sprookje: een magisch wezen belooft dat je wensen uit zullen komen maar verbiedt bepaalde dingen nadrukkelijk. Natuurlijk wordt de regel overtreden en de hoofdpersoon bevindt zich plotseling in een wereld met andere spelregels.

Verborgen hints


Apollo (Stanfield) en zijn vrouw Emma (Backo) krijgen een kind. Zoals de hoofdrolspelers toelichten, is de liefde voor hun kind de grote drijfveer van het verhaal.

Het verhaal biedt de nodige hints en volgens Stanfield moet je als kijker goed opletten. "Een sleutel leidt weer naar een andere deur," aldus de acteur. De indrukwekkende visuele weergave hint in elk geval op een mooi weergegeven duister sprookje.

De eerste drie van de in totaal acht afleveringen zijn vanaf 8 september te streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Daniel Radcliffe lijkt wel op Arnold Schwarzenegger voor nieuwe tv-serie
Series / Foto's

Daniel Radcliffe lijkt wel op Arnold Schwarzenegger voor nieuwe tv-serie

Radcliffe is te zien in een komedieserie van de hand van Simon Rich ('The Simpsons').

Miracle Workers is in Nederland op Videoland te streamen en heeft niemand minder dan Daniel Radcliffe (Harry Potter) en Steve Buscemi (Boardwalk Empire) als vaste castleden.

Ieder seizoen vertelt een verhaal op zich, en in seizoen 4 speelt Radcliffe de rol van Sid in een post-apocalyptische wereld. Dat hij zijn rol als road warrior serieus heeft genomen blijkt uit zijn six pack. Blijkens de foto's heeft Radcliffe wat afgetraind.

Beter bestaan


Sid wil samen met Freya (Geraldine Viswanathan) de woestenij van Wasteland achter zich laten. Zij gaan met hun War Scraps dan ook op weg naar Boomtown om een beter bestaan op te bouwen.

In de scène zien we Radcliffe met alleen een onderbroek aan en hij doet in niets meer aan Harry Potter denken. Naast zijn six pack heeft hij spierbundels waar Arnold Schwarzenegger jaloers op zou zijn. Radcliffe maakt sinds de start van de serie in 2019 al deel uit van de cast, en heeft met road warrior Sid een pezig type aan zijn repertoire toegevoegd.

Miracle Workers is te streamen op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Daryl Dixon' spin-off zorgt voor opwinding bij 'The Walking Dead'-ster
Series / Nieuws

Nieuwe 'Daryl Dixon' spin-off zorgt voor opwinding bij 'The Walking Dead'-ster

De voormalige collega van Daryl neemt niet bepaald een blad voor de mond.

De wereld van The Walking Dead blijft maar uitbreiden, met ditmaal de toevoeging van de nieuwe spin-off Daryl Dixon. Een van de voormalige collega's van de hoofdrolspeler kijkt er alvast naar uit.

Het verhaal van The Walking Dead begon allemaal als een literair stripboek, totdat het verhaal opgepikt werd door televisienetwerk AMC en in 2010 als tv-serie verscheen. Sindsdien is het een non-stop succes geweest.

Een nieuwe fase


Inmiddels is na 11 seizoenen een einde gekomen aan The Walking Dead. In 2022 was de grote finale, maar dit betekende niet het einde. In 2015 was er al de spin-off Fear the Walking Dead en afgelopen juni kwam er het nieuwe Dead City.

Het is duidelijk dat het universum een nieuwe fase ingaat. Zeker met de komst van de nieuwe spin-off Daryl Dixon. De serie draait om het populaire personage, gespeeld door Norman Reedus, als hij plots in Frankrijk terechtkomt.

Steun van collega


In The Walking Dead speelde acteur Jeffrey Dean Morgan de rol van de brute Negan. Hij laat op X zien dat hij bepaald niet kan wachten op de nieuwe serie met zijn voormalig collega Reedus in de hoofdrol. Zie hieronder het bericht.Op 10 september gaat Daryl Dixon in première. Het is nog niet precies bekend waar de serie in Nederland te zien zal zijn. Kijk in de tussentijd alle afleveringen van The Walking Dead op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yara' uit 'Game of Thrones' over haar erotische avonturen: "het voelde een beetje gek"
Series / Featured

'Yara' uit 'Game of Thrones' over haar erotische avonturen: "het voelde een beetje gek"

Actrice Gemma Whelan licht haar eerdere uitspraken over 'rommelige seksscènes' toe.

Naast het feit dat er regelmatig naaktheid te zien was in Game of Thrones waren daar ook de nodige seksscènes. De entertainmentindustrie werkt tegenwoordig met zogeheten intimiteitscoaches om ervoor te zorgen dat de acteurs zich op hun gemak voelen.

In de tijd van de populaire fantasyserie werden dergelijke coaches niet gebruikt, en Gemma Whelans uitspraken in 2021 over rommelige seksscènes gingen viraal. Onlangs maakte Whelan aan de Daily Mail nogmaals duidelijk dat men haar verkeerd begrepen had.

Van tevoren doorgenomen


Tijdens de opnames van Game of Thrones werd door de regisseur inderdaad vrijwel niks van tevoren doorgenomen. De acteurs onderling deden dit juist zeer uitgebreid. Dit betrof onder andere de eerste ontmoeting tussen Theon (Alfie Allen) en zijn zus Yara.

De twee hebben elkaar sinds hun kindertijd niet meer gezien. In deze scène probeert Theon de voor hem onbekende vrouw te verleiden en realiseert zich later pas dat dit zijn bloedeigen zus is. Whelan geeft aan dat alles van tevoren goed was afgestemd met haar collega-acteur.Toelichting herhaald


Whelan: "Dan zei je tegen diegene 'Wat vind je hiervan, of heb je liever dat ik iets anders doe? Ok, dit voelt een beetje gek'. Toen we de scène tussen Theon en Yara filmden vroeg Alfie de hele tijd of ik ok was". Hoewel Whelan dit in het interview met The Guardian destijds al aangaf, wilde zij nogmaals verduidelijken dat de samenwerking erop was gericht om alles professioneel te doen verlopen.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zwoele maffiagirl uit 'The Sopranos' laat zich van andere kant zien en start OnlyFans-account
Series / Nieuws

Zwoele maffiagirl uit 'The Sopranos' laat zich van andere kant zien en start OnlyFans-account

Drea de Matteo speelde het personage Adriana La Cerva in de hitserie 'The Sopranos'

Er is een nieuwe actrice opgedoken op OnlyFans! Het gaat om Drea de Matteo die in de serie The Sopranos de rol van Adriana La Cerva speelde.

De actrice heeft dit op spannende wijze aangekondigd op haar Instagram door een t-shirt dat refereert aan Adriana La Cerva te dragen. In The Sopranos speelde De Matteo Adriana, de exploitant van de 'The Crazy Horse' en vriendin van Christopher Moltisanti.

OnlyFans


De 51-jarige de Matteo vraagt fans zich te abonneren op haar OnlyFans-account voor een bedrag ad $15 per maand. Haar profielfoto toont haar naakt met hoge hakken en rokend, zoals haar personage Adriana ook altijd deed.

Naast haar OnlyFans-avontuur blijft De Matteo ook een geliefde figuur onder The Sopranos-liefhebbers. Ze presenteert al enige tijd ook een podcast waarin de serie opnieuw wordt bekeken en deelt achter-de-schermen inzichten uit haar tijd bij de legendarische HBO-serie.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka' bevestigt Star Wars theorie die 46 jaar geschiedenis op zijn kop zet
Series / Nieuws

'Ahsoka' bevestigt Star Wars theorie die 46 jaar geschiedenis op zijn kop zet

Door deze theorie worden de verschillende heelallen in Star Wars nog ingewikkelder.

In slechts drie afleveringen is er al heel veel gebeurd in Ahsoka. De derde aflevering spant echter de kroon, aangezien deze de lange geschiedenis van de Star Wars-franchise herschrijft door een bijzondere verschijning.

Star Wars Rebels heeft als eerste de grote ruimtewalvissen, beter bekend als purrgils, geïntroduceerd. Deze wezens verbruiken brandstof en konden door de hyperspace reizen.

Ingewikkelder


Vanaf dat punt heeft Star Wars de purrgils veel verder uitgewerkt. Zo is nu namelijk bekend dat ze een integraal onderdeel waren in de vroege ontwikkeling van het hyperspace-reizen.

Ahsoka laat in aflevering drie eindelijk de walvissen in al hun glorie zien, maar bevestigt hierdoor wel de breuk met de regels van George Lucas uit afleveringen 1 en 2.

Andere heelallen


Er waren al meerdere hints dat er andere sterrenstelsels zijn die deel uitmaken van het Star Wars-universum, maar nu is ook bevestigd dat de purrgils door al deze sterrenstelsels kunnen reizen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Star Wars: Ahsoka op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.