Dit is waarom 'Ahsoka' op Disney+ zo anti-'Andor' lijkt te zijn

De serie wordt prima ontvangen maar lijkt een extreem voor te stellen in de 'Star Wars'-franchise.

Valeria Milić, 01-09-2023 07:15

Ahsoka wordt prima ontvangen. De Star Wars-mythologie wordt danig uitgebreid middels nieuwe locaties, tevens zien we vrouwelijke personages de lichtzwaarden kruisen. Daarnaast lijkt het verhaal van Ahsoka qua vorm zo ongeveer het tegenovergestelde van Andor te zijn.
Ahsoka leunt behoorlijk op de context uit de animatiefilm en -series. De serie staat hiermee bijna lijnrecht tegenover het veelgeprezen Andor, waarvan het verhaal nauwelijks context nodig lijkt te hebben. Deze verschillende manieren om een verhaal te vertellen illustreert echter de veelzijdigheid van deze wereld.

Force-mythologie

De Jedi zijn natuurlijk stevig verankerd in de Force-mythologie. Ook was Ahsoka Tano ongelooflijk belangrijk in Star Wars: Rebels. Deze eindigde met een cliffhanger waar je u tegen zegt, het is in dit opzicht dus logisch dat de live action-serie de draad oppakt.

Verder zag maker Dave Filoni een gelegenheid om een verhaallijn met groot-admiraal Thrawn (Lars Mikkelsen) in de serie te brengen. Als kijker ben je vooral benieuwd naar wat er gaat gebeuren.

Uiteinde spectrum

Over Andor kun je wel stellen dat deze aan het andere uiteinde van het spectrum zit. Het betreft hier geen epische strijd tussen Licht en Duisternis. Ook is allang bekend hoe Cassian Andors (Gabriel Luna) verhaal afloopt.


De serie richt zich dus niet op wat er gebeurt maar hoe dit gebeurt. Cassian is een gewoon iemand die er uiteindelijk voor kiest om het ultieme offer te brengen. In tegenstelling tot het epische Ahsoka is Andor een thriller die het verhaal van een gewoon mens vertelt. Door zijn contact met onder andere Luthen Rael (Stellan Skarsgård) wordt Cassian gevormd en besluit hij om actie te ondernemen.

Vorm en inhoud

De verschillende manieren om een verhaal te vertellen laten zien dat de wereld die George Lucas creëerde niet alleen qua inhoud, maar ook qua vorm de nodige variatie biedt. Ahsoka en Andor zijn beiden te streamen op Disney+. Seizoen 2 van Andor wordt in augustus 2024 verwacht.
Lees meer over: Ahsoka, Rosario Dawson, Mary Elizabeth Winstead, Hayden Christensen, Lars Mikkelsen, Ray Stevenson, Ivanna Sakhno, Diana Lee Inosanto, Andor, Gabriel Luna, Stellan Skarsgard

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in