search
Na slechts drie seizoenen: Streep door Emmy-winnende serie
Series / Nieuws

Na slechts drie seizoenen: Streep door Emmy-winnende serie

Seks, intrige en een Emmy Award bleken niet genoeg te zijn voor een vierde seizoen.

Het einde is aangebroken voor de spraakmakende serie The Great. Het hilarische kostuumdrama met Nicholas Hoult en Elle Fanning krijgt van de Amerikaanse streamingdienst Hulu geen vierde seizoen.

Het derde, en blijkbaar laatste, seizoen verscheen nog in mei van dit jaar. De serie wordt alom geprezen door zowel critici als het publiek dus de teleurstelling zal groot zijn. Waarom de serie is geannuleerd is niet bekend.

Catherina II van Rusland


De serie The Great is losjes gebaseerd op het leven van de Russische tsarina Catharina de Grote en haar echtgenoot Peter III. Toen het in 2020 debuteerde, werd het al snel positief ontvangen.

Elk seizoen wist het een nominatie binnen te halen voor de belangrijkste tv-prijs, en in 2022 won de serie uiteindelijk een Emmy Award in de categorie beste kostuums. Zowel Hoult als Fanning behoorden ook tot de genomineerden.

Tumultueuze relatie


Het was vooral de relatie tussen Peter en Catherina, en de ongebruikelijke manier van omgang met elkaar, dat in het middelpunt stond. In het laatste seizoen probeerden de twee hun eigenaardige huwelijk nog te redden.



Kijk in Nederland alle afleveringen van The Great op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen