search
Horrorfilm houdt vele Netflix-kijkers geboeid
Films / Nieuws

Horrorfilm houdt vele Netflix-kijkers geboeid

De horrorfilm 'El Club de los lectores Criminales' of ook wel 'Killer Book Club' genoemd weet al een tijdje een plek vast te houden in de Netflix Top 10.

De Spaanse film is populair bij Netflix ondanks dat hij niet overal goed scoort. Je kan het zelf beoordelen door de film te streamen bij de dienst.

De film is van regisseur Carlos Alonso Ojea, hij is ook bekend van zijn werk aan El Matador en Lo Qui Siembras.

Het verhaal


Acht universitaire studenten komen elke week bij elkaar om hun liefde voor horrorliteratuur te delen. Wanneer ze betrokken raken bij een dodelijk ongeluk, worden ze bedreigd door een anonieme schrijver die hun geheim wil onthullen.

Deze schrijver dreigt een horrorverhaal online te zetten gebaseerd op hen, waarin in elk hoofdstuk een van hen zal sterven. Het wantrouwen onderling groeit, iedereen kan het volgende slachtoffer zijn of misschien wel de dader.

Cast


In deze film zien we Veki Velilla, Álvaro Mel, Priscilla Delgado, Iván Pellicer, María Cerezuela, Carlos Alcaide en Daniel Grao.



Erg matig


De film pakt op IMDb een matige score van 4.6/10. Bij MovieMeter heeft de film momenteel 16 stemmen en die laten samen een score zien van 2.53/5.

Ook bij Rotten Tomatoes weet de film tot zover niet te overtuigen en scoort de film gemiddeld 20%. "Deze personages zijn te algemeen om zelfs maar bekende types te zijn, en geven de acteurs niet eens clichés om tegenaan te leunen. Het zijn slechts instrumenten van de plot, die uitzonderlijk moeten zijn om deze tekortkomingen te overstijgen – en dat is verre van uitzonderlijk.", aldus een van de critici.

Netflix


Wil je de film zelf beoordelen, dan kan je dat doen door de film te kijken bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen