search
Opmerkelijk: scène in 'Ahsoka' heeft verdacht veel overeenkomsten met deze 'Harry Potter'-film
Series / Nieuws

Opmerkelijk: scène in 'Ahsoka' heeft verdacht veel overeenkomsten met deze 'Harry Potter'-film

Een bepaalde scène in de nieuwste aflevering van 'Ahsoka' vertoont een opvallende gelijkenis met de vijfde 'Harry Potter'-film.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De derde aflevering van Ahsoka bracht een aantal nieuwe interessante ontwikkelingen in het plot met zich mee. Vreemd genoeg kregen fans van een andere grote franchise, Harry Potter, tijdens een belangrijke scène een flinke déjà vu.

In de aflevering werd bevestigd dat Morgan Elsbeth inderdaad een gigantische hyperspace-ring aan het bouwen is, die in staat is een ander sterrenstelsel te bereiken. Ook werd gesuggereerd dat de schurken misschien niet zo verenigd zijn als ze in eerste instantie leken, aangezien Elsbeths interacties met Shin Hati vijandig leken.

Senatoren


Een bepaalde scène in de aflevering kwam Harry Potter-fans wel heel bekend voor. Wanneer Hera Syndulla probeert uit te leggen dat Grand Admiral Thrawn (die jaren geleden verdween tijdens de gebeurtenissen in de animatieserie Star Wars Rebels) nog leeft en een bedreiging kan vormen voor de New Republic, is de reactie van de senatoren op het nieuws nogal arrogant.

Ze geloven geen woord van Hera en weigeren toestemming te geven voor een operatie om de dreiging verder te onderzoeken, in de overtuiging dat Thrawn dood is. Dit ondanks het feit dat ze daar geen hard bewijs voor hebben en heel goed weten dat hij alleen maar in hyperspace is verdwenen.

Cornelius Fudge


Deze scène lijkt op een scène in Harry Potter and the Order of the Phoenix, waarin Harry door Minister van Toverkunst Cornelius Fudge wordt ondervraagd over de aanval door een dementor aan het begin van de film. Wanneer Albus Dumbledore zelf tussenbeide komt en verklaart dat Voldemort is teruggekeerd, ontkent Fudge koppig de dreiging en negeert hij de waarschuwing volledig.



Natuurlijk leert de minister al snel de harde waarheid kennen en treedt hij af, en ongetwijfeld zal een soortgelijke situatie zich later ook voordoen in Ahsoka. Hopelijk zal de domheid van de senatoren hen op zijn minst hun posities in de regering van de New Republic kosten. Bekijk iedere woensdag een nieuwe aflevering van Ahsoka op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen