search
Tien onvergetelijke TV-series van horrormeester Stephen King die je niet mag missen
Series / Featured

Tien onvergetelijke TV-series van horrormeester Stephen King die je niet mag missen

Deze serie is misschien wel een van de meest memorabele Stephen King-bewerkingen ooit

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de horrorwereld is er geen naam bekender dan Stephen King. King is de auteur achter beroemde romans als IT, The Shining, Pet Sematary en Carrie. Er zijn talloze films gebaseerd op zijn werk, maar zijn tv-series worden vaak over het hoofd gezien, ondanks hun kwaliteit.

10. Rose Red (2002)


Rose Red is een miniserie geschreven door King zelf.

Het verhaal draait om een spookachtig landhuis in Seattle, waar Dr. Joyce Reardon een onderzoek uitvoert naar paranormale verschijnselen.

De naam van de miniserie verwijst naar de bijnaam die wordt gegeven aan het Winchester Mystery House in Californië.9. Salem's Lot (2004)


Salem's Lot is een miniserie die dieper ingaat op vampierlegendes en speelt zich af in Jerusalem's Lot, Maine. Het onthult duistere geheimen onder het oppervlak van een ogenschijnlijk vredig stadje.

Salem's Lot is een verontrustend verhaal omdat het mensen doet afvragen welk kwaad zich in hun eigen buurt afspeelt.8. Haven (2010)


Haven is een dramaserie uit 2010 die vijf seizoenen heeft gedraaid.

Als een van de langere series gebaseerd op het werk van Stephen King, is het bekender dan sommige van de kleinere series, zoals Rose Red.

De serie is gebaseerd op de roman The Colorado Kid en volgt FBI-agent Audrey Parker en haar avonturen in Haven, Maine.7. The Stand (1994 en 2020)


Een verhaal van een door ziekte geteisterde wereld, waar goed en kwaad strijden in een post-apocalyptische setting.

The Stand is een van die werken van King die meerdere keren is aangepast.

De eerste versie van deze bewerking was een tv-miniserie uit 1994, maar er is ook een meer recente versie van dit verhaal die in 2020 in première ging.

The Stand uit 2020 is te zien op Prime Video.6. The Outsider (2020)


The Outsider is een HBO-miniserie uit 2020 gebaseerd op een bestverkochte roman met dezelfde naam.

Net als sommige andere werken van King begint The Outsider met een ogenschijnlijk eenvoudig onderzoek.

Zoals de meeste dingen in het werk van King, neemt het verhaal een wending ten slechte wanneer het onderzoek leidt tot het ontdekken van bewijs van de moord op een jongen door een politieagent.5. Stephen King's Storm of the Century (1999)


Stephen King's Storm of the Century is een horror-miniserie uit 1999 die geschreven is door Stephen King zelf.

Net als veel van Kings verhalen speelt Storm of the Century zich af in Maine, in het kleine stadje Little Tall Island. Het verhaal richt zich op de stad terwijl ze zich voorbereiden op een ernstige sneeuwstorm.4. 11.22.63 (2016)


11.22.63 is een sci-fi-serie van Hulu die voor het eerst werd uitgezonden in 2016.

Hoewel er veel King-adaptaties in Hollywood rondzwerven, wordt 11.22.63 vaak geprezen als een van de beste.

Het verhaal volgt een gewone middelbare school leraar, Jake Epping, die de kans krijgt om de loop van de geschiedenis te veranderen als zijn vriend Chris Cooper hem leert tijdreizen.3. Under the Dome (2013-2015)


Deze serie toont de chaos in Chester's Mill, Maine, wanneer een enorme koepel de stad afsluit van de buitenwereld.

Veel van de serie-bewerkingen van Kings werk komen in de vorm van miniseries of shows die slechts één seizoen duren, maar Under the Dome liep voor 3 seizoenen.

Helaas kreeg Under the Dome kritiek van King zelf, omdat hij vond dat de serie na verloop van tijd was ontspoord.

Under the Dome is te zien op Prime Video2. The Mist (2007 en 2017)


The Mist, te zien op Prime Video is misschien wel een van de meest memorabele Stephen King-bewerkingen ooit.

Het verhaal van een klein stadje dat wordt geteisterd door een mysterieuze dikke mist is meeslepend, vol raadselen en spanning, en het belangrijkste is dat het bezaaid is met angstaanjagende monsters.1. Castle Rock (2018)


Deze serie (te zien op Hulu) brengt het multiversum van King tot leven door inspiratie te halen uit verschillende verhalen en mythologieën die Stephen King in zijn verschillende werken gebruikt had.

Hoewel de serie soms wat ingewikkeld was, had Castle Rock een ongelooflijk verhaal.

Hoewel fans enigszins verdeeld waren over seizoen 1, werd seizoen 2, voor degenen die lang genoeg bleven kijken, een stuk beter ontvangen.

Uiteindelijk bereikte de show wat ze wilde bereiken door een Stephen King-multiversum te verkennen. Het is jammer dat het geen seizoen 3 heeft gehaald.

Aan het roer van Castle Rock stond overigens niemand minder dan regisseur J.J. Abrams.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen