search
De verklaring achter die verbijsterende CGI-scène in 'The Sopranos'
Series / Nieuws

De verklaring achter die verbijsterende CGI-scène in 'The Sopranos'

Het was voor fans een opmerkelijk moment om Tony's moeder op zo'n manier te zien.

Eén van de allergrootste shows op HBO, The Sopranos, is alom geprezen door fans en critici maar had één opmerkelijk moment: een nogal bizarre CGI-bewerking van Tony's moeder.

In de scène bracht Tony een bezoek aan zijn moeder om haar duidelijk te maken dat ze hem niet in het kwade daglicht van de FBI moest zetten. Het was niet het gesprek tussen de twee, maar de manier waarop de moeder in beeld werd gebracht, wat zo opmerkelijk was.

Te vroeg overleden


Showrunner David Chase besloot de scène aan de serie toe te voegen omdat actrice Nancy Marchand, die de rol van Livia Soprano speelde, kwam te overlijden tijdens het filmen van seizoen twee en drie.

De band tussen Tony en zijn moeder zou nog langer moeten doorlopen maar door het overlijden besloot Chase het personage ook te laten overlijden. Om Tony en Livia nog een laatste scène te geven koos Chase voor het gebruik van CGI.

Bizar en onnatuurlijk


De technologie in 2001 was natuurlijk niet zo geavanceerd als dat het nu is. Om de scène te realiseren is het gezicht van Marchand op een andere actrice gezet en zijn dialogen uit verwijderde scènes gebruikt.



Kijk hierboven naar het beruchte moment. Alle afleveringen van The Sopranos stream je op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen