search
'Ahsoka'-actrice hint op langverwachte confrontatie: "nog niet eerder te zien"
Series / Nieuws

'Ahsoka'-actrice hint op langverwachte confrontatie: "nog niet eerder te zien"

Ahsoka komt opnieuw tegenover deze slechterik te staan en het belooft stevig te worden.

Rosario Dawson maakte in The Mandalorian al haar opwachting als de afvallige Jedi Ahsoka. In seizoen 2 zagen we haar de lichtzwaarden kruisen met niemand minder dan Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto), en er komt zowaar een rematch in Ahsoka.

In de Dagobah Dispatch podcast vertelde Inosanto meer over hetgeen we kunnen verwachten. De gevechtsscène wordt niet alleen uitgebreider, de actrice kan ook haar ervaring in gevechtssport gebruiken.

Behoorlijk intens


Toen haar gevraagd werd naar de verschillen tussen het filmen van The Mandalorian en Ahsoka, antwoordde Inosanto als volgt: "Dat zijn zeer zeker de gevechtsscènes. In het eerste geval ['The Mandalorian'] hadden we zo'n zeventien uur om alles te filmen. Voor 'Ahsoka' waren we dagenlang bezig, dus het wordt een behoorlijk intense scène".

Peetvader Bruce Lee


Inosanto heeft daarnaast ruime ervaring in gevechtssport. Zij werkte eerder als stuntvrouw en haar peetvader is niemand minder dan de legendarische Bruce Lee. Inosanto: "Dave [Filoni] schonk alle ruimte voor mijn expressie wat dat betreft. De filosofie erachter heet 'jeet kune do' en Bruce Lee kwam met deze term," aldus de actrice.

Zij besloot door aan te geven dat zijzelf, Dawson en stunt choreograaf Ming Qiu voor het gevecht in kwestie "iets gecreëerd [hebben] dat nog niet eerder te zien was in 'Star Wars'".

Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen