search
Deze veelbelovende Stephen King-serie mag zich een van de belabberdste series ooit noemen
Series / Featured

Deze veelbelovende Stephen King-serie mag zich een van de belabberdste series ooit noemen

Kingdom Hospital uit 2004 van schrijver Stephen King is toch wel heel slecht.

In 2004 was schrijver Stephen King de man die niet een verhaal van zichzelf, maar van Lars von Trier verfilmde tot een tv-serie voor de zender ABC. De serie heet Kingdom Hospital en hield het één seizoen vol.

Kingdom Hospital werd in eerste instantie ontwikkeld als miniserie, gebaseerd op de tv-serie The Kingdom (1994) van Lars von Trier die later bekend werd met films als Dogville, Antichrist en Melancholia.

Kingdom Hospital


Met rollen van Jamie Harrold, Bruce Davison en Diane Ladd gaan we in de serie naar een ziekenhuis waar vreemde dingen gebeuren, zoals het verschijnen van spoken en er vinden hevige bevingen plaats.

In de hallen zweeft de geest van het jonge meisje Sally. Ze moet uitvinden waarom ze nog steeds rondzweeft en niet 'naar de andere kant' is gegaan. Ze heeft de hulp nodig van het ziekenhuispersoneel.

Dikke blunder


De miniserie werd uiteindelijk een dertiendelig eerste seizoen dat alleen wist te overtuigen door een bijzonder sterk ontvangen eerste aflevering. Daarna zakte de serie compleet weg en werd deze zelfs voortijdig stopgezet.



Na het cancellen ontving de serie wel Emmy Award-nominaties voor de Visuele effecten en het Ontwerp van de serietitel. Fans wilde een tweede seizoen, maar dit is er uiteraard nooit van gekomen.

The Kingdom


De serie The Kingdom van Lars von Trier kreeg wel een vervolg in 1997 en werd afgerond in 2002 met Exodus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen