search
Hoe de scifi-serie 'Stargate' in 2018 totaal werd geruïneerd door deze bedenkelijke spin-off
Series / Featured

Hoe de scifi-serie 'Stargate' in 2018 totaal werd geruïneerd door deze bedenkelijke spin-off

De film Stargate uit 1994 kreeg heel wat spin-offs op televisie: in 2018 verwoestte Stargate Origins alle ambities.

De film Stargate uit 1994 van regisseur Roland Emmerich en de latere tv-series waren allemaal redelijke tot grote successen. Maar met de serie Stargate Origins ging het helemaal mis. Het betekende zelfs het einde van de franchise.

De serie was dan wel een webserie op het betaalkanaal Stargate Command van MGM, maar dat neemt niet weg dat Stargate Origins een definitieve streep zette door eventuele verdere ambities. Ook de serie Stargate Universe was al geen doorslaand succes.

Stargate Origins


Origins is een spin-off van de serie Stargate SG-1 die liep van 1997 tot en met 2007. Er verschenen van SG-1 maar liefst 200 afleveringen. Origins bestaat uit tien afleveringen van tien minuten en deze vormen samen een speelfilm, later verschenen met de titel Stargate Origins: Catherine.

In Origins, een prequel die zich in 1939 afspeelt, zijn er rollen voor onder andere Ellie Gall, Connor Trinneer, Aylam Orian en Philip Alexander. Gall speelt de hoofdrol als Catherine Langford.

Bedenkelijk ontvangen


Ondanks dat er ongetwijfeld fans zijn van de prequel, had het publiek maar weinig met Origins. Op de IMDb staat de webserie op een 3,9/10 en de publieksscore op Rotten Tomatoes staat op 42 procent.



Stargate Origins was gelijk het laatste wapenfeit tot op heden. Na de prequel verschenen er geen andere producties meer. En dat is toch jammer, aangezien de reeks vele fans heeft en waarschijnlijk nog voldoende leuke verhalen kan vertellen.

Amazon


In 2022 kocht Amazon MGM en daarmee kwamen de rechten van Stargate in handen van de Amazon. Via Prime Video kun je veel Stargate-producties kijken, al dan niet via de subdienst MGM+. De toekomst zal uitwijzen of Amazon Studios een nieuwe Stargate lanceert.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen