search
Grote thriller van Netflix wordt ijzersterk ontvangen: "vreemd gewaagd"

Grote thriller van Netflix wordt ijzersterk ontvangen: "vreemd gewaagd"

We kunnen vanaf 10 november met zijn allen klaar gaan zitten voor de nieuwe thriller van Netflix. Op die dag kan je 'The Killer' gaan kijken bij de streamer.

Patricia Koning
Tijdens het filmfestival in Venetië is de film van regisseur David Fincher in première gegaan. De eerste reacties zijn tot zover lyrisch en dat kunnen we ook zien bij onder andere de site van Rotten Tomatoes. Op IMDb staat de film nu ook al op een mooie 7.3/10.

Regisseur Fincher is ook wel bekend van zijn successen met Seven, Fight Club, en Gone Girl.

Meedogenloze moordenaar


Na een rampzalige misser gaat een koude, methodische en meedogenloze moordenaar de strijd aan met zijn werkgevers.

Hij probeert zichzelf voor te houden dat deze wereldwijde klopjacht allesbehalve persoonlijk is.

Cast


In deze misdaadthriller zien we als The Killer Michael Fassbender. De cast is verder uitgebreid met onder meer Tilda Swinton, Arliss Howard, Monique Ganderton, Lacey Dover, Charles Parnell, Kerrey O'Malley en Sala Baker.Eerste reacties


Op de site van Rotten Tomatoes hebben de eerste critici van zich laten horen en we kunnen concluderen dat deze eerste reacties geweldig zijn. Een greep uit de eerste reacties willen we dan ook zeker met jullie delen.

"Het is een lugubere misdaadthriller die tot op zekere hoogte aansluit bij Finchers meesterwerk Se7en uit 1995."

""Uitvoering is alles"... 'The Killer' is een goed uitgevoerde thriller, maar net als het handwerk van de titulaire hoofdpersoon is het niet helemaal de perfecte hit."

"Het is niet bepaald een ambitieuze verhaallijn voor iemand als Fincher, maar het is zeker een boeiende verhaallijn, en de cryptische, voortdurend ontwijkende hoofdpersoon is een puzzel die blijft hangen nadat de aftiteling is verschenen."

"Ondanks alle inherente bekendheid van het huurmoordenaargenre hebben Fincher en Walker toch een boeiend verhaal bedacht; wat het te bieden heeft en dat verschilt van talloze soortgelijke verhalen, ligt eerder in de details dan in de chaos."

"Dit is een thriller van pure oppervlakte en stijl en beheerd met een geweldige flair en het zorgeloze, ondoorgrondelijke gezicht van Fassbender is er precies goed voor."

Bij Netflix


De film is vanaf 10 november voor een ieder met een abonnement te zien bij Netflix. Je kan de film wel alvast aan je watchlist toevoegen. In oktober zal de film ook een exclusieve theatrale run krijgen, maar of dat ook hier in Nederland zal zijn, is niet bekend.

Aanbevolen artikelen