search

Ons nieuws van dinsdag 5 september 2023

Recensie Disney+-serie 'Justified: City Primeval'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Justified: City Primeval'

Niet zo sterk als de beste seizoenen van Justified, maar wel een vermakelijk vervolg.

Regie: Michael Dinner, Jon Avnet, Gwyneth Horder-Payton, e.a. | Cast: Timothy Olyphant (Raylan Givens), Aunjanue Ellis (Carolyn Wilder) Vondie Curtis-Hall (Marcus 'Sweety' Sweeton), Boyd Holbrook (Clement Mansell), Adelaide Clemens (Sandy Stanton), Marin Ireland (Maureen Downey), Vivian Olyphant (Willa Givens), Paul Calderón (Raymond Cruz), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 44–52 minuten | Jaar: 2023

Justified was van 2010 tot en met 2015 een zeer bevredigende moderne western, met minstens drie heel sterke seizoenen. Deze was gebaseerd op het schrijfwerk van Elmore Leonard en bevatte de definitieve rol van Timothy Olyphant. Acht jaar na het einde van de serie keert hij terug als U.S. Marshall Raylan Givens in de miniserie Justified: City Primeval, dat in vergelijking met voorgaande seizoenen misschien niet het beste is maar ook niet het minste.

Graham Yost, de oorspronkelijke bedenker en hoofdschrijver van Justified, is niet betrokken bij City Primeval. Hij wordt opgevolgd door Michael Dinner en Dave Andron, die wel als schrijvers betrokken waren. Voor hun vervolgserie baseren ze zich op een boek van Leonard waar Raylan Givens niet in voorkomt, maar wel een andere politieman die qua temperament en persoonlijkheid best op hem lijkt.

Deze Raymond Cruz heeft in City Primeval slechts een bijrol. Die wordt overigens neergezet door Paul Calderón, die dit personage lang geleden ook al speelde in Out of Sight, een bewerking van een ander boek van Leonard. Voor City Primeval is het verhaal van Leonards boek enigszins herschreven om aan te sluiten op Justified, maar zoals in de meeste goede bewerkingen van Leonard zijn er ook letterlijk dialogen uit het boek overgenomen, aangezien de schrijver daar nou eenmaal erg goed in was.

Hoewel halve cowboy Raylan uit Kentucky komt en in Miami woont, past hij precies in het rauwe wereldje van politie en misdadigers in Detroit. De schrijvers hebben een slimme manier gevonden om hem daarin te verweven: hij kan het niet laten om tijdens een vakantie met zijn tienerdochter twee criminelen te arresteren en naar Detroit te brengen, waar hij verstrikt raakt in een zaak tegen de nare moordenaar Clement Mansell.

City Primeval zit boordevol met typische Leonard-personages: politiemensen die op het randje van de wet opereren en criminelen die trots zijn op hun intelligentie, maar niet zo slim zijn als ze zelf denken. Zoals Mansell, maar zeker ook Sweety, zijn compagnon tegen wil en dank, Mansells vriendin Sandy en de Albanese gangsters die Mansell tegen zichzelf in het harnas jaagt. Allemaal boeiende figuren, met sterke dialogen en in sommige gevallen interessante motivaties, waardoor het eigenlijk jammer is dat van tevoren duidelijk is dat ze tegenover elkaar zullen komen te staan en tegenover Raylan en politie van Detroit.

En dan is er nog advocate Carolyn Wilder, die zich tussen alle partijen probeert te manoeuvreren. Zij en Sweety voelen allebei het gewicht van het verleden zwaar op hen drukken en zien in de gevaarlijke maniak Mansell een mogelijkheid om hun toekomst vast te stellen. Zij hebben iets tragisch, en voegen daarmee een dimensie toe aan de tweestrijd tussen Raylan Givens en Clement Mansell.

Die is erg nodig, want Mansell is helaas niet de sterkste antagonist waar Raylan ooit mee te maken heeft gehad, net zoals de leden van de Detroitse onderwereld die in Justified uitstapjes naar Kentucky maakten dat niet waren. Mansell vindt het vermoorden en pijnigen van mensen net iets te leuk om een sympathieke antiheld en tegenpool van Raylan te worden. Hij is geen Boyd Crowder, de schurk van de oorspronkelijke serie. Daardoor missen de confrontaties tussen hem en Raylan toch de chemie die Raylans strijd tegen de schurken in Kentucky net een beetje extra gaf.

Desalniettemin ligt de focus in City Primeval genoeg op de andere nieuwe personages en de persoonlijke problemen van Raylan om als bevredigend vervolg te werken. Raylan heeft namelijk in de jaren tussen de twee series zijn huwelijk alweer verbruid, omdat zijn beroep toch weer altijd voorging. Hij heeft gelukkig nog wel een goede relatie met zijn tienerdochter Willa (een charmant acteerdebuut van Vivian Olyphant, de dochter van Timothy), die door de gebeurtenissen in City Primeval op het spel komt te staan.

Ondanks de ietwat teleurstellende climax doet het einde van de miniserie toch weer naar meer smaken, ook al is dit officieel een eenmalige miniserie. Olyphant heeft inmiddels aangegeven met plezier die karakteristieke cowboyhoed weer op te willen zetten voor nog een seizoen of misschien zelfs meer.

★★★★☆

Justified: City Primeval is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Daryl Dixon spin-off probeert het gevoel van de eerste 'The Walking Dead' seizoenen na te bootsen
Series / Nieuws

Daryl Dixon spin-off probeert het gevoel van de eerste 'The Walking Dead' seizoenen na te bootsen

De nieuwe Daryl Dixon spin-off probeert terug te keren naar de basis van The Walking Dead.

De nieuwe The Walking Dead spin-off van Daryl Dixon probeert nieuwe dingen uit met vertrouwde personages. Nu is er bekend dat de spin-off terug wil naar de basis van The Walking Dead.

De nieuwe Daryl Dixon spin-off focust zich op fan-favorietsp personage Daryl Dixon in Frankrijk. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen, maar hij is bereid zijn weg naar huis te vinden.

Een bekend gevoel


Uitvoerend producent Greg Nicotero vertelde in een interview met Polygon dat het creatieve team veel inspiratie heeft gehaald uit de vroegere seizoenen van The Walking Dead.

Niet alleen zijn de make-upeffecten hierop geïnspireerd, maar ook de verhalen. Zowel de eerdere seizoenen als de spin-off houden de "verhalen uniek en gefocust", aldus Nicotero.

Helemaal opnieuw beginnen


Het voelde voor Nicotero dan ook alsof hij "helemaal opnieuw begon". Het originele idee van The Walking Dead is "Rick die op zoek was naar zijn familie". Dit idee is nu teruggehaald in de nieuwe spin-off.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Walking Dead op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'Married with Children' klopt één ding van geen kant en er is bijna niemand die het ziet
Series / Featured

In 'Married with Children' klopt één ding van geen kant en er is bijna niemand die het ziet

In de sitcom Married with Children klopt de indeling van het huis niet, maar de kijkers nemen het klakkeloos aan.

De komedieserie Married with Children is en blijft een van de beste sitcoms die er ooit is gemaakt. Bijna de complete serie speelt zich af in de huiskamer van de familie Bundy, zo'n elf seizoenen lang.

Toch klopt er iets niet helemaal aan het huis van Al en Peggy Bundy. Op Reddit geeft Redditor nellebell84 aan dat er geen badkamer beneden in het het huis is, terwijl de personages deze wel regelmatig gebruiken.

Badkamer en garage


"Er is geen badkamer beneden in Married With Children. Soms zien we personages de garagedeur gebruiken en impliceren dan dat dit een badkamer is. De dubbele badkamer-/garagedeur maakt me gek," aldus nellebell84 een aantal jaar geleden.

De Redditor wordt in de reacties geholpen, maar ook dat zorgt niet voor een duidelijke reden waarom de personages de deur zowel voor de garage als de badkamer gebruiken.

Toch een toilet?


In slechts één aflevering, A Dump of My Own in seizoen drie, bouwt Al Bundy (Ed O'Neill) daadwerkelijk een badkamer in zijn garage nadat Peggy de bestaande badkamer roze heeft gemaakt. Het probleem is echter dat het toilet aan het einde van die aflevering alweer opgeheven is.



Daarnaast wordt de garage vooral gebruikt voor typische garage-gerelateerde zaken, zoals opslag. Het zou ook ongebruikelijk zijn voor een Amerikaanse gezinswoning uit die periode om een toilet in de garage te hebben.

Fact checken?


Wil je de complete serie erop nakijken, dan vind je op Bol.com heel wat verschillende Dvd-uitgaven. Je kunt uiteraard ook Marktplaats uitpluizen naar een goede set. Helaas lijkt de sitcom niet op streaming te staan in Nederland.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste serie van dit moment kijk je op Netflix
Series / Featured

De beste serie van dit moment kijk je op Netflix

Regelmatig duiken er geweldige series op en de beste van dit moment vind je nu op Netflix: One Piece.

Met vele tv-zenders en streamingdiensten verschijnen er wekelijks nieuwe series en seizoenen. Maar welke serie is nu eigenlijk de beste om te kijken? Onze tip: zet het eerste seizoen van One Piece aan op Netflix.

Niet altijd scoren de series van Netflix goed bij de critici en het publiek. Met One Piece is dat gelukkig een keer helemaal anders. De verfilming van de manga van Eiichiro Oda staat nu in zijn geheel op de streamingdienst.

One Piece


De serie van Matt Owens en Steven Maeda stelt ons voor aan Monkey D. Luffy, een jonge piraat met de hoed van stro. Hij maakt een epische reis met zijn bonte bemanning op zoek naar uiteenlopende schatten.

Je ziet Iñaki Godoy, Emily Rudd, Mackenyu, Jacob Romero Gibson en Taz Skylar als de vijf bemanningsleden in acht afleveringen die zo'n 50 tot ruim 60 minuten duren.

Sterk ontvangen


Met 83 procent op de Tomatometer staat One Piece er goed voor op Rotten Tomatoes. De audience score doet het met 96 procent zelfs nog een stuk beter. De IMDb staat op een ijzersterke 8.5/10.



"One Piece legt de essentie van zijn geliefde bronmateriaal vast met een charmant, groothartige aanpassing die zowel oude fans als geduldige nieuwkomers zal vermaken," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Nu kijken?


Heb je zin om One Piece nu te gaan kijken, dan vind je de serie nu hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze legendarische zanger was zo'n fan van 'Peaky Blinders' dat zijn muziek in de serie moest
Series / Nieuws

Deze legendarische zanger was zo'n fan van 'Peaky Blinders' dat zijn muziek in de serie moest

De muziek van David Bowie was te horen in 'Peaky Blinders' omdat de legendarische muzikant fan was van de serie.

David Bowie, de beroemde iconische popster, was een groot liefhebber van popcultuur. Hoewel hij bekend stond om zijn mysterieuze uitstraling, was er één ding waar hij niet geheimzinnig over deed: zijn liefde voor de serie Peaky Blinders.

Bowies bewondering voor Peaky Blinders is niet enkel een gerucht. De maker van de serie, Steven Knight, deelde dat Bowie zo'n grote fan was dat hij een uniek teken van zijn waardering rechtstreeks naar hoofdrolspeler Cillian Murphy stuurde.

Diepe bewondering


Murphy ontving een foto van Bowie met scheermesjes op zijn pet, die de kenmerkende stijl van de personages uit de serie nabootst. Dit was niet zomaar een vluchtig gebaar: Bowies team bevestigde zijn diepe bewondering voor de serie.

Bowie was meer dan gewoon fan van de serie. Voordat hij in 2016 vroegtijdig overleed, wou hij erg graag dat zijn muziek in de serie zou verschijnen. Slechts enkele dagen voor de release van zijn album Blackstar werd Knight benaderd door een vertegenwoordiger van Sony, die hintte op Bowies wens dat zijn liedjes deel zouden uitmaken van Peaky Blinders.

Invloed


Peaky Blinders maakte dit waar door Bowies nummer Lazarus toe te voegen aan seizoen 3 van de serie. Het nummer paste perfect bij een scène waarin Tommy Shelby worstelt met pijn en herstel.



Hoewel Bowie niet lang meer kon meemaken dat zijn muziek onderdeel was geworden van de serie waar hij zo dol op was, bleef zijn invloed op Peaky Blinders en de cast bestaan. De serie gebruikte een cover van zijn nummer Lady Grinning Soul voor het vijfde seizoen.

Oppenheimer


Bovendien deelde Murphy in een interview met Vulture dat Bowies uiterlijk van eind jaren zeventig gedeeltelijk diende als kostuum inspiratie voor Murphy's rol in Christopher Nolans Oppenheimer. Bekijk Peaky Blinders op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste scène uit een Mike Flanagan-serie!
Series / Nieuws

De beste scène uit een Mike Flanagan-serie!

Flanagan heeft veel goede scènes geschoten, maar dit is de beste!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Over ongeveer een maand is het weer tijd voor een nieuwe horrorserie van Mike Flanagan. Maar eerst blikken we terug op de beste scène uit een van zijn series tot nu toe.

Onlangs kon je al lezen over de beste jumpscare van de afgelopen tien jaar, die zonder twijfel in een Flanagan-serie te vinden is. Hier is de beste scène uit één van zijn series!

Plottwist in The Haunting of Hill House


The Haunting of Hill House wordt door velen nog steeds als het beste werk van Flanagan gezien. Het familiedrama bracht ook een hoop horrorelementen met zich mee, evenals een aantal prachtig geschoten afleveringen.

Maar het verhaal was ook zeer tragisch. Enkele plottwists zijn ons zeer bij gebleven, zoals die aan het einde van de vijfde aflevering, getiteld 'The Bent-Neck Lady'. Wie de serie gezien heeft zal vast wel weten waar dit naartoe gaat...

Dit is zonder twijfel de beste scène te zien in een Flanagan-serie, aangezien het een ongelofelijke plottwist is die niemand aan kon zien komen. Veel kijkers werden er absoluut door weggeblazen toen ze dit moment voor het eerst ervaarden.



The Fall of the House of Usher


The Fall of the House of Usher is de volgende horrorserie met Flanagans naam erachter. Deze serie is gebaseerd op de verschillende werken van Edgar Allan Poe.

De beroemde monologen waar we Flanagans series aan herkennen keren weer terug in The Fall of the House of Usher. De serie schijnt iets meer humor te bevatten dan zijn voorgangers, maar moet nog steeds best eng zijn.

The Fall of the House of Usher gaat 12 oktober van start op Netflix, waar The Haunting of Hill House al te zien is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote thriller van Netflix wordt ijzersterk ontvangen: "vreemd gewaagd"
Films / Nieuws

Grote thriller van Netflix wordt ijzersterk ontvangen: "vreemd gewaagd"

We kunnen vanaf 10 november met zijn allen klaar gaan zitten voor de nieuwe thriller van Netflix. Op die dag kan je 'The Killer' gaan kijken bij de streamer.

Tijdens het filmfestival in Venetië is de film van regisseur David Fincher in première gegaan. De eerste reacties zijn tot zover lyrisch en dat kunnen we ook zien bij onder andere de site van Rotten Tomatoes. Op IMDb staat de film nu ook al op een mooie 7.3/10.

Regisseur Fincher is ook wel bekend van zijn successen met Seven, Fight Club, en Gone Girl.

Meedogenloze moordenaar


Na een rampzalige misser gaat een koude, methodische en meedogenloze moordenaar de strijd aan met zijn werkgevers.

Hij probeert zichzelf voor te houden dat deze wereldwijde klopjacht allesbehalve persoonlijk is.

Cast


In deze misdaadthriller zien we als The Killer Michael Fassbender. De cast is verder uitgebreid met onder meer Tilda Swinton, Arliss Howard, Monique Ganderton, Lacey Dover, Charles Parnell, Kerrey O'Malley en Sala Baker.



Eerste reacties


Op de site van Rotten Tomatoes hebben de eerste critici van zich laten horen en we kunnen concluderen dat deze eerste reacties geweldig zijn. Een greep uit de eerste reacties willen we dan ook zeker met jullie delen.

"Het is een lugubere misdaadthriller die tot op zekere hoogte aansluit bij Finchers meesterwerk Se7en uit 1995."

""Uitvoering is alles"... 'The Killer' is een goed uitgevoerde thriller, maar net als het handwerk van de titulaire hoofdpersoon is het niet helemaal de perfecte hit."

"Het is niet bepaald een ambitieuze verhaallijn voor iemand als Fincher, maar het is zeker een boeiende verhaallijn, en de cryptische, voortdurend ontwijkende hoofdpersoon is een puzzel die blijft hangen nadat de aftiteling is verschenen."

"Ondanks alle inherente bekendheid van het huurmoordenaargenre hebben Fincher en Walker toch een boeiend verhaal bedacht; wat het te bieden heeft en dat verschilt van talloze soortgelijke verhalen, ligt eerder in de details dan in de chaos."

"Dit is een thriller van pure oppervlakte en stijl en beheerd met een geweldige flair en het zorgeloze, ondoorgrondelijke gezicht van Fassbender is er precies goed voor."

Bij Netflix


De film is vanaf 10 november voor een ieder met een abonnement te zien bij Netflix. Je kan de film wel alvast aan je watchlist toevoegen. In oktober zal de film ook een exclusieve theatrale run krijgen, maar of dat ook hier in Nederland zal zijn, is niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Our Flag Means Death'-maker probeert onconventionele deal te sluiten voor seizoen 3
Series / Nieuws

'Our Flag Means Death'-maker probeert onconventionele deal te sluiten voor seizoen 3

Our Flag Means Death-maker David Jenkins probeert alles voor een derde seizoen.

Our Flag Means Death heeft tot nu toe een geweldig seizoen gehad, en terwijl iedereen wacht op het tweede seizoen hoopt maker David Jenkins op een derde seizoen. Hij is zelfs bereid om hier een onconventionele deal voor te sluiten.

Our Flag Means Death is een historische romantische komedie die gaat over de bemanning van de Revenge. De ambitieuze Stede Bonnet (Rhys Darby) laat zijn luxe leven achter om piraat te worden, maar dan kruist hij het pad met de gevreesde Blackbeard (Taika Waititi).

Een derde seizoen


Seizoen 1 kreeg veel goede kritiek en hierdoor werd meteen een tweede seizoen gemaakt. Deze zal vanaf oktober 2023 te zien zijn.



Na de release van de trailer van seizoen 2 vertelde cabaretier en schrijver Kristin Chirico op een Instagram-reel hun droom om aan de serie te werken.

De (hopelijk niet) onmogelijke deal


Jenkins reageerde op Chirico met het bericht: "Help ons om opgepikt te worden voor een derde (en laatste) seizoen en dan praten we verder".

Als er dus een derde seizoen komt, betekent dat wel dat de reizen van Stede en Ed daarna zullen eindigen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Our Flag Means Death op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plotselinge wending in 'Dark Winds' seizoen 3 onthuld door uitvoerend producent Chris Eyre
Series / Nieuws

Plotselinge wending in 'Dark Winds' seizoen 3 onthuld door uitvoerend producent Chris Eyre

Uitvoerend producent Chris Eyre werd in de sportschool aan het denken gezet over seizoen 3 van Dark Winds.

De toekomst van de hitserie Dark Winds is tot nu nog onduidelijk. Fans hopen natuurlijk op een derde seizoen, maar of deze er gaan komen is nog maar de vraag. Uitvoerend producent Chris Eyre heeft een verrassende update.

Dark Winds is gebaseerd op de romanreeks The Leaphorn & Chee van Tony Hillermans en vertelt het verhaal van twee Navajo-politieagenten die verstrikt raken in een web van complexe misdaad.

De belangrijke update


Vanaf de première in juni 2022 heeft de serie alleen maar positieve feedback gekregen en de twee seizoenen hebben zelfs een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes.



Met al deze positiviteit is het moeilijk te bedenken dat de serie niet verlengd wordt. Uitvoerend producent Eyre plaagde in een interview met TVLine dat seizoen 3 mogelijk is.

Heel veel bronmateriaal


Hij legde uit dat er "18 boeken van Tony Hillman zijn", wat betekent dat er "genoeg detective- en Navajo-politiedrama" is.

Bovendien zei iemand in de sportschool tegen Eyre dat hij wil weten wat er met de personages gaat gebeuren. Dit liet Eyre inzien dat hij ook wil weten "wat er met de personages gebeurt".

Bekijk hieronder de trailer en stream Dark Winds op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Financiële hulp van Ben Affleck en Matt Damon voor personeel Jimmy Kimmel tijdens WGA-stakingen
Series / Nieuws

Financiële hulp van Ben Affleck en Matt Damon voor personeel Jimmy Kimmel tijdens WGA-stakingen

Ben Affleck en Matt Damon kwamen met een genereuze tijdelijke oplossing voor het personeel van Jimmy Kimmel tijdens de stakingen.

De schrijversstakingen hebben veel teweeggebracht in Hollywood. De productie van veel films en series ligt helemaal plat, maar ook praatprogramma's hebben het lastig zonder schrijvers.

De staking van de Writers Guild of America (WGA) begon op 4 mei en is op het moment van schrijven nog in volle gang. Acteurs Ben Affleck en Matt Damon wilden graag helpen.

Personeel betalen uit eigen zak


Jimmy Kimmel onthulde tijdens de Strike Force Five-podcast dat Affleck en Damon aan het begin van de stakingen aangeboden hebben om de salarissen van Kimmels personeel te betalen.

Beide acteurs zouden een week, uit eigen zak, alle salarissen betalen. Kimmel heeft het aanbod echter afgeslagen, omdat hij vond dat het zijn verantwoordelijkheid is om de salarissen te betalen en niet die van Affleck en Damon.

Hoeveel geld?


Het is niet bekend hoeveel de salarissen bij elkaar opgeteld zijn, dus het is onmogelijk om te zeggen hoeveel Affleck en Damon bereid waren te betalen.

Bekijk hieronder een stukje van Jimmy Kimmels show.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Loki' seizoen 2 bevat meer beelden van Kang the Conqueror
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Loki' seizoen 2 bevat meer beelden van Kang the Conqueror

Vanaf 6 oktober wordt het weer smullen geblazen voor fans van de God of Mischief.

De God of Mischief maakt zich op voor wederom een avontuur vol tijdreizen in het tweede seizoen van Marvels Loki. Maar ook opperschurk Kang the Conqueror is van de partij!

Tom Hiddleston speelt in het tweede seizoen voor de tiende keer Loki. Fans zagen hem voor het laatst toen hij in paniek door het hoofdkwartier van de Timer Variance Authority rondwandelde nadat Sylvia, een van zijn varianten, net He Who Remains had gedood.

Mysterieuze schurk


Dit was in essentie het begin van de Multiverse Saga, waar Kang the Conqueror de hoofdschurk van is.

Het MCU bevindt zich in fase 5 en alle wegen leiden uiteindelijk naar Avengers: The Kang Dynasty.



En die Kang gaan we eindelijk weer zien in het tweede seizoen van Loki in een prominentere rol. En naar verwachting wordt die verhaallijn verder uitgebreid in de zes nieuwe afleveringen.

Tijdige opwachting


In de nieuwste trailer voor Loki S2, die je hieronder kunt bekijken, zien we Jonathan Majors als Victor Timely, de Kang-variant die we voor het eerst zagen na de aftiteling van Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Hoe dit allemaal verder gaat verlopen gaan we zien vanaf 6 oktober, de datum waarop het tweede seizoen van Loki debuteert op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 nostalgische prequelseries op Netflix nemen je mee terug de tijd in
Series / Featured

Deze 4 nostalgische prequelseries op Netflix nemen je mee terug de tijd in

Maak je klaar voor een enkeltje nostalgieland met deze 4 prequels.

Veel geweldige verhalen kennen vaak ook een lange voorgeschiedenis, die met een prequelfilm of -serie kan worden gedeeld met een enthousiast publiek. Met deze 4 ijzersterke prequelseries wist Netflix vele kijkers weer mee te nemen naar het verhaal waar ze zo van houden.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story | Netflix | 6 afleveringen


Deze historische dramaserie werpt een dieper licht op het leven van Queen Charlotte, een van de meest intrigerende personages uit de populaire serie Bridgerton. We duiken in haar verleden, intriges aan het hof, en ontdekken de geheimen achter haar scherpzinnige geest.



Wet Hot American Summer: First Day of Camp | Netflix | 8 afleveringen


Deze komische serie neemt je mee terug naar het zomerkamp waar het allemaal begon. Met een sterrencast en een dosis absurde humor volgen we de knotsgekke gebeurtenissen op de eerste dag van het zomerkamp Firewood in 1981, beroemd uit de cultfilm Wet Hot American Summer.



Better Call Saul | Netflix | 6 seizoenen


In deze spannende misdaadserie volgen we het leven van Jimmy McGill, een onhandige advocaat die later de beruchte advocaat Saul Goodman wordt. Terwijl Jimmy zijn weg vindt in de onderwereld van de wet, ontdekken we de complexe personages en duistere intriges die leiden tot de gebeurtenissen in Breaking Bad.



The Dark Crystal: Age of Resistance | Netflix | 10 afleveringen


Deze epische fantasieserie is een prequel op de klassieke film The Dark Crystal. We worden meegenomen naar de wereld van Thra, waar een groep dappere Gelflings in opstand komt tegen de kwaadaardige Skeksis om hun thuisland te redden. Met adembenemende beelden en verbluffende wezens is dit een reis vol magie en gevaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek: waarom 'How I Met Your Father' de verwachtingen niet kon waarmaken
Series / Nieuws

Ontdek: waarom 'How I Met Your Father' de verwachtingen niet kon waarmaken

Het is ook altijd wel lastig om het succes van het origineel te evenaren.

Onlangs werd bekend dat de opvolger van het immens populaire How I Met Your Mother is geannuleerd. De spin-off How I Met Your Father houdt er na twee seizoenen mee op.

Tegenwoordig krijgen series een stuk korter de tijd om te bewijzen dat ze de tijd, moeite en geld waard zijn. In het geval van How I Met Your Father was het nog niet helemaal duidelijk waarom het geannuleerd werd.

Opeenstapelende negativiteit


Net zoals in het origineel draait How I Met Your Father om de hoofdpersoon die een verhaal vertelt aan de toekomstige kinderen hoe die verliefd werden op een van de ouders. De hoofdrol wordt in deze serie gespeeld door Hilary Duff.

Het probleem met de spin-off zat hem vooral in de negatieve ontvangst. Vanaf het begin werd de serie al slecht ontvangen. Zo scoorde het eerste seizoen op Rotten Tomatoes een magere 38%, en seizoen twee een nog slechtere 33%.

Soms hebben series tijd nodig


Het gebeurt niet altijd dat een serie vanaf het eerste moment gelijk raak is. Zo was het eerste seizoen van de Amerikaanse versie van The Office ook niet zo geliefd als de rest van de serie bij miljoenen fans uiteindelijk wel bleek te zijn.



Helaas is het tegenwoordig weinig series gegeven tijd te krijgen om zich te ontwikkelen. Kijk desalniettemin alle afleveringen van How I Met Your Father op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aanrader: deze klassieke topserie met Johnny Depp staat gratis op YouTube
Series / Nieuws

Aanrader: deze klassieke topserie met Johnny Depp staat gratis op YouTube

Je herkent de jeugdige Johnny Depp haast niet meer als piepjonge undercoveragent.

Op YouTube kan je eindeloos oude films, kattenvideo's en geinige homevideo's blijven kijken, maar ook enkele kwalitatieve series kan je er gratis op vinden. Een dikke aanrader is 21 Jump Street met een verbluffend jonge Johnny Depp.

In de jaren tachtig kwam dit misdaaddrama uit van Stephen J. Cannell en Patrick Hasburgh. In 21 Jump Street zien we Johnny Depp in de rol van Tom Hanson, een undercoveragent die de jeugdcriminaliteit in duikt.

Verhaal


De serie richt zich op een groep jeugdig uitziende undercoveragenten, die verschillende soorten misdaden onderzoeken op scholen, in bendes en op andere tienerlocaties.

Oorspronkelijk zou de serie Jump Street Chapel gaan heten naar het kerkgebouw waarin de eenheid zijn hoofdkwartier heeft. Uiteindelijk besloot Fox de naam te wijzigen om kijkers niet te laten denken dat het ging om een religieus programma.

Film


De naam 21 Jump Street kan je wellicht kennen van de gelijknamige film uit 2012 met Channing Tatum en Jonah Hill. Dan begrijp je nu ook waar we de cameo van Johnny Depp aan te danken hebben aan het einde van het verhaal.



In 2014 volgde de vervolgfilm met dezelfde cast en de bijster verbazingwekkende naam 22 Jump Street.

Nu te zien


Benieuwd geworden naar Johnny Depp in zijn jongere jaren? Bekijk hieronder de eerste aflevering van 21 Jump Street uit 1987.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone' krijgt felle kritiek van actrice uit Martin Scorsese's 'Killers of the Flower Moon'
Series / Nieuws

'Yellowstone' krijgt felle kritiek van actrice uit Martin Scorsese's 'Killers of the Flower Moon'

Lily Gladstone haalt uit naar de serie door de slechte weergave van het Amerikaanse Westen.

Lily Gladstone, binnenkort te zien in Martin Scorcese's Killers of the Flower Moon, heeft hard uitgehaald naar één van Amerika's meest gerespecteerde series: Yellowstone. Blijkbaar wil ze niks weten van de wijze waarop het Amerikaanse Westen wordt neergezet in de serie.

Gladstone is een inheems Amerikaanse actrice en heeft de belangen van haar eigen volk voorop staan. Logisch ook dat ze opmerkt dat Yellowstone als westernserie soms een paar steekjes laat vallen in het correct weergeven van de Amerikaanse geschiedenis.

Rol in Scorcese's film


Killers of the Flower Moon speelt zich rond de eeuwwisseling van de twintigste eeuw toen de stam Osage Nation op olie stuitte en een fortuin verdiende, tot de grote afgunst van andere oliezoekers.


De oliebron trok de aandacht van vele witte kolonisten met kwade bedoelingen, waaronder Ernest Burkhart die wordt gespeeld door Leonardo DiCaprio. Burkhart raakt romantisch betrokken bij Mollie Kyle, gespeeld door Lily Gladstone.

Kritiek


De geromantiseerde versie van het Wilde Westen zou Gladstone maar een "waanidee" vinden en "verwerpelijk" als een poging om de echte ervaring van inheemse Amerikanen te vatten.



Vulture meldde dat Gladstone de schuld niet legt bij de inheemse Amerikaanse acteurs die bij de serie betrokken waren. Ze erkende dat ze zelf meerdere keren auditie had gedaan voor de show, omdat het een van de weinige kansen voor haar was om een rol te bemachtigen.

Kijken


Met je eigen ogen oordelen? Bekijk Yellowstone nu bij SkyShowTime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films weten op Netflix te bekoren
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films weten op Netflix te bekoren

Een vechtscheiding loopt uit de hand, een muzikale partyfilm en een klein paradijsje.

Op Netflix werden deze week weer enkele mooie films online gezet. De recensenten van FilmTotaal laten wederom hun kritische licht op hen schijnen en delen met je of de nieuwe oogst de moeite van het kijken waard zijn.

En Dag och en Halv | Netflix



Deze Zweedse gijzelingsthriller over een wanhopige man, opgesloten in dezelfde auto met zijn ex-vrouw en een politieagent onder schot, weet te verbazen door zijn spel met het genre en de diepgang van de personages. Daarom kon de film rekenen op 3.5 ster van recensent Femke van Kooten.

Ze stelde: "Gedurende de film wordt langzamerhand duidelijk wat [echtgenoot] Artans motivaties zijn en verslechtert de situatie steeds meer. Zo op het eerste gezicht klinkt dit als een van de ontelbare dertien-in-een-dozijn-thrillers die Netflix te bieden heeft, maar niets blijkt minder waar."

Lees de rest van de recensie.

Friday Night Plan | Netflix



In deze Indiase coming-of-agefilm regeert vooral de lol in de levens van de twee feestbeesten Siddharth en Aditya. En daarbij mag natuurlijk een Bollywoodnummertje niet ontbreken. Arjan Welles beloofde de partyfilm met 3 sterren.

Hij vond: "'Friday Night Plan' is overduidelijk op Amerikaanse leest geschoeid en zal daardoor waarschijnlijk een breed publiek aanspreken. Deze vlotte komedie met een licht dramatisch randje vormt dan ook een vermakelijke zit, ook al beklijft hij nergens. Typisch escapisme dus, omlijst met een aanstekelijke soundtrack en smakelijk in beeld gebracht."

Lees de rest van de recensie.

La Gran Seducción | Netflix



De komst van een groot bedrijf leidt tot veel bonje en bedrog op het schattige eilandje Santa. Deze Mexicaanse komediefilm schetst een klein paradijsje volgens Terence Shea, maar bereikt niet veel meer dan een minivakantie naar het eiland voor de kijker.

Hij gaf de komedie 3 sterren, en vertelde: "Dankzij het relaxte en sympathieke eilandleven verdient 'La Gran Seducción' een krappe voldoende. Een simpele en mild amusante kijkervaring. Er wordt bijna niks getoond van het vasteland, dus het minimalistische paradijsje voelt als de hele wereld."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.