search
Britse versie 'Heel Holland Bakt' laat omstreden internationaal thema vallen
Series / Nieuws

Britse versie 'Heel Holland Bakt' laat omstreden internationaal thema vallen

Het Britse publiek heeft schijnbaar te veel aanstoot genomen aan bepaalde afleveringen.

Het is een van de meest bekeken programma's op de Nederlandse televisie. Van oorsprong komt Heel Holland Bakt uit het VK, maar daar schijnen sommige thema's niet meer te kunnen.

Het bakprogramma is ook bij onze westerburen immens populair. Ze hebben echter laten weten dat in het komende seizoen de thema's waarin culturen van verschillende landen worden behandeld achterwege wordt gelaten.

Sombrero's kunnen niet door de beugel


In aanloop naar het nieuwe seizoen heeft producent Kieran Smith laten weten dat bepaalde thema's worden veranderd wegens kritiek dat ze cultureel gevoelig waren in voorgaande seizoenen.

Zo was er kritiek op het Mexicaanse thema, waarin presentatoren Matt Lucas en Noel Fielding besloten poncho's en sombrero's te dragen en Mexicaanse kreten te gebruiken. Ook was het rond het Japanse thema hommeles.

Back to basic


Volgens jurylid Paul Hollywood is dit seizoen uiterst goed gekeken naar welke thema's worden gekozen om het programma zo toegankelijk mogelijk te houden. Volgens hem gaat het programma in zekere zin weer terug naar de oorspronkelijke filosofie: klassieke gerechten.



Gelukkig staat het oude vertrouwde Heel Holland Bakt wat minder bekend om controverses. Kijk alle afleveringen op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen