search
'Star Wars' op Disney+ wordt flink geraakt en dat vinden fans niet leuk
Series / Nieuws

'Star Wars' op Disney+ wordt flink geraakt en dat vinden fans niet leuk

De Hollywood-staking raakt ook de verre sterrenstelsels, 'Star Wars'-series worden uitgesteld.

De grote Hollywood-staking lijkt voorlopig nog even door te gaan. Zowel de acteursvakbond SAG-AFTRA en schrijversvakbond WGA laten voorlopig het werk nog liggen. In dit kader is er een slecht bericht voor alle fans van Star Wars.

Bespin Bulletin bericht dat Star Wars: Skeleton Crew en Star Wars: Andor voor langere tijd uitgesteld zouden worden. Deze nieuwsbron staat doorgaans bekend als betrouwbaar, maar noemt geen nadere details.

Flexibele status


Skeleton Crew had weliswaar nog geen officiële premièredatum maar het idee was dat de serie aan het einde van 2023 te zien zou zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door een groepje kinderen dat gevangen genomen wordt door de piraat Vane (Marti Martulis). Met dit laatste personage maakten we al kennis in seizoen 3 van The Mandalorian. Jude Law speelt een mysterieuze Force-gebruiker die de kinderen redt en hen verder begeleidt op hun reis door het heelal.

Door de huidige situatie heeft Skeleton Crew een "flexibele" status gekregen waardoor de serie pas over een jaar te zien zou zijn. Wat het veelgeprezen Andor betreft is de situatie vergelijkbaar. Het tweede, en tevens laatste seizoen zou in augustus 2024 verschijnen. De vertraging houdt met andere woorden in dat Andor pas in 2025 te zien zou zijn.

Nadere informatie


Bespin Bulletin noemt op dit moment geen nadere details. Het kan natuurlijk goed zijn dat hier binnenkort meer over bekend wordt, maar tot die tijd is het wijsheid om het bericht voornamelijk als gerucht te beschouwen. Je kunt Andor seizoen 1 bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen