search
Nieuwe fantasy-serie in de stijl van 'Shadow and Bone' moet déze fatale fout koste wat kost vermijden
Series / Nieuws

Nieuwe fantasy-serie in de stijl van 'Shadow and Bone' moet déze fatale fout koste wat kost vermijden

De verfilming van deze fantasy-romance boekenserie moet deze fouten in de verfilming voorkomen.

Schrijfster Sarah J. Maas' populaire boekenserie 'Hof van doorns en rozen' (A Court of Thorns and Roses) telt inmiddels vijf boeken. Tv-maker Ronald Moore (Battlestar Galactica) is bezig om deze te bewerken voor het scherm.

A Court of Thorns and Roses valt in het zogeheten fantasy-romance genre en is te vergelijken met Shadow and Bone. Hoewel er dus veel interesse bestaat, is het inmiddels duidelijk dat een factor ongelooflijk belangrijk is voor het publiek: het goed bewerken van het bronmateriaal

Vrije bewerking


Shadow and Bone is gebaseerd op de boeken uit het Grishaverse door Leigh Bardugo. De trilogie Schim & Schaduw heeft, net zoals Maas' boeken, een behoorlijk fandom.

In het tweede seizoen was een wel erg vrije bewerking te zien van het oorspronkelijke verhaal, wat bij de fans voor teleurstelling zorgde. Zo werden gebeurtenissen uit het tweede en het derde boek door elkaar gegooid. Tot overmaat van ramp verwerken de makers ook plotlijnen uit de aparte 'De kraaien' (Six of Crows) duologie.

Huidige status


Tot op heden is nog niet officieel bekendgemaakt of Netflix akkoord geeft voor een derde seizoen. A Court of Thorns and Roses kan echter wel lering trekken uit de Grishaverse-verfiliming. Het is inmiddels duidelijk dat fans een sterke voorkeur hebben voor een zo trouw mogelijke verfilming.De makers zullen ongetwijfeld genoodzaakt zijn om bepaalde zaken aan te passen. Zij zullen echter de afweging moeten maken of dit het verhaal niet dusdanig verandert dat de fans het niet meer herkennen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen