search
Jimmy Fallon biedt publiekelijk zijn excuses aan na beschuldigingen medewerkers 'The Tonight Show'
Series / Nieuws

Jimmy Fallon biedt publiekelijk zijn excuses aan na beschuldigingen medewerkers 'The Tonight Show'

Jimmy Fallon heeft gereageerd op de beschuldigingen van medewerkers van 'The Tonight Show'.

Jimmy Fallon heeft zijn excuses aangeboden aan het personeel van The Tonight Show. Dit deed hij nadat er een rapport verscheen van Rolling Stone waarin hij wordt beschuldigd van het creëren van een toxische werkplek.

Jimmy Fallon is vooral bekend als voormalig castlid van Saturday Night Live en als de huidige presentator van The Tonight Show with Jimmy Fallon, wat hij sinds 2014 doet. Gisteren verscheen er een rapport waarin voormalige en huidige medewerkers van The Tonight Show hem beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Uitbarstingen en 'huilkamers'


Fallon wordt beschuldigd van het creëren van een toxische werkplek. In het rapport worden onder andere de uitbarstingen van de talkshowhost omschreven. Medewerkers omschrijven dat de presentator goede dagen had, maar ook beruchte slechte dagen. Zijn gedrag kon zo heftig zijn, dat bepaalde kleedkamers door medewerkers werden gebruikt als 'huilkamers'.

Nu heeft Fallon dus op deze beschuldigingen gereageerd. Volgens Rolling Stone heeft de presentator zich via Zoom verontschuldigd bij het personeel van The Tonight Show. Twee medewerkers die bij deze bijeenkomst aanwezig waren, zeggen dat Fallon zijn excuses aanbood en dat hij vertelde dat het nooit zijn bedoeling was geweest om "zo'n sfeer voor de show te creëren".

Serieuze verontschulding


De medewerkers zeggen dat Fallons verontschuldiging "serieus aanvoelde". Zie hieronder wat Fallon volgens de twee medewerkers precies zei:



"Het is gênant en ik voel me zo slecht. Sorry als ik jullie en jullie familie en vrienden heb vernederd... Ik voel me zo slecht dat ik het je niet eens kan vertellen. Ik wil dat de show leuk is, en vind dat deze voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het zou de beste show moeten zijn".

Andere showrunner


Het valt nog te bezien wat er zal gebeuren met deze aantijgingen tegen Fallon. Veel van de beschuldigingen houden verband met gebeurtenissen die enkele jaren geleden plaatsvonden onder meerdere verschillende showrunners van afgelopen jaren, terwijl de huidige showrunner Chris Miller de cultuur van The Tonight Show aanzienlijk zou hebben verbeterd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen