Regisseurs leggen uit waarom 'The Wheel of Time' seizoen 2 veel serieuzer is

Seizoen 2 van 'The Wheel of Time' pakt het net wat anders aan.

Nina Beerendonk, 08-09-2023 15:14

Seizoen 2 van de fantasyserie The Wheel of Time begon vorige week op Prime Video en wordt nu al beter ontvangen dan het eerste. Volgens veel kijkers voelt dit seizoen anders aan, maar hoe komt dit? De regisseurs leggen het uit.
Er zijn een aantal manieren waarop The Wheel of Time seizoen 2 anders aanvoelt dan het eerste seizoen. Zo begint seizoen 2 bijvoorbeeld met een gescheiden groep. Regisseurs Sanaa Hamri en Thomas Napper bespraken hoe dit bijdraagt aan de meer volwassen toon van seizoen 2 van de serie:

Bijzonder

"In seizoen 2 treffen we onze personages volledig verspreid aan en gaan we op reis. Daarom wordt de reikwijdte van de serie en de wereld geopend terwijl we reizen en we in het perspectief van elk van de personages staan. Ik vind het heel bijzonder op deze manier", vertelt Hamri.

"Er is veel meer actie, er is veel meer gevaar en besluitvorming waar de personages zich volgens mij doorheen moeten worstelen. Er is dus zoveel dat voortkomt uit de geweldige basis die dat seizoen heeft opgeleverd".

Dieper verkennen

Napper vult daarop aan: "In seizoen 2 zien we dat de personages zich allemaal als individuen vestigen en we beginnen te zien hoe ze evolueren en volwassen worden als individuen, weg van elkaar, en dat geeft ons de kans om ze dieper te verkennen".


"Het geeft ons de kans om ze te ontmoeten en erachter te komen wie ze zijn. Dat betekent dat er meer omgevingen zijn, meer plaatsen die aan het begin van serie 2 zijn geïntroduceerd". Bekijk The Wheel of Time op Prime Video.
Lees meer over: The Wheel of Time, Rosamund Pike, Daniel Henney, Madeleine Madden, Rafe Judkins, Amazon, Amazon Prime Video, Prime Video

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix