search
De finale van Netflix' 'Ragnarok': alles over het controversiële einde van deze fantasy-hit
Series / Nieuws

De finale van Netflix' 'Ragnarok': alles over het controversiële einde van deze fantasy-hit

'Ragnarok' blijkt over iets totaal anders te gaan dan werd gedacht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eindstrijd in de Noorse serie Ragnarok heeft plaatsgevonden. Magne (David Stakston) gaat de confrontatie aan met zijn broer Laurits (Jonas Strand Gravli) en zijn reuzenslang Jörmungandr, maar vele kijkers hadden een andere uitkomst verwacht

Magne's verhaal blijkt zich voor een deel in zijn verbeelding te hebben afgespeeld. De strijd tegen de industriële familie Jutul was echt, maar het bovennatuurlijke element blijkt een product van zijn fantasie te zijn geweest. Aan het slot van de serie doet Magne zijn stripboeken weg, wat betekent dat hij in staat is om in de realiteit te functioneren.

Geen reactie


Dit wordt onthuld middels de surrealistische scène tijdens Magne's diploma-uitreiking van de middelbare school. Hierin lopen verbeelding en werkelijkheid door elkaar. Magne ziet hoe Jens (Vebjørn Enger) door een pijl van buitenaf wordt geraakt. Gek genoeg reageert niemand in de zaal en blijven mensen gewoon zitten.

Vervolgens wordt de langverwachte eindstrijd in beeld gebracht, maar je snapt dat Magne's identiteit als Thor zijn manier was om met de realiteit om te gaan. Het gevecht tegen de vervuiling van zijn stad was echt, daarnaast is hij echter een gewone tiener die worstelde met volwassen worden.

Afscheid


Door bepaalde dingen die Magne had meegemaakt zocht en vond hij troost in zijn stripboeken. De tiener keek naar zijn leven door de lens van een superheld, en was hierdoor in staat om dingen een plek te geven. Wanneer Magne eenmaal geslaagd is in zijn opzet is hij in staat om afscheid te nemen van zijn droomwereld. Door zijn strips weg te doen kan hij definitief aan zijn nieuwe leven beginnen.

Ragnarok kun je streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen