search
'Friends'-regisseur klapt uit de school: deze 'friend' zat eigenlijk helemaal niet in de serie
Series / Featured

'Friends'-regisseur klapt uit de school: deze 'friend' zat eigenlijk helemaal niet in de serie

Regisseur James Burrows onthult om welk lid van de vriendengroep het ging.

James Burrows bracht onlangs zijn memoires uit getiteld 'Directed by James Burrows'. Niet alleen is hij een van de makers van Cheers, hij heeft ook de nodige hitseries geregisseerd. Denk hierbij aan Third Rock from the Sun en het nog altijd populaire Friends.

Burrows onthult dat we het personage van Joey (Matt LeBlanc) bijna niet te zien hadden gekregen. In eerste instantie was Joey namelijk een stuk serieuzer. Op verzoek van Burrows werd de rol herschreven en werd zo de Joey die de kijkers leerden kennen.

Een en dezelfde persoon


De vriendschap tussen Chandler (Matthew Perry) en Joey is een van de meest stabiele in de vriendengroep. Burrows meende echter dat er een behoorlijk probleem was: Joey en Chandler waren bijna een en dezelfde persoon.

Burrows: "Joey en Chandler leken teveel op elkaar. De oorspronkelijke Joey was een stuk slimmer. David [Kaufmann] en Marta [Crane] herschreven de rol toen zodat Joey wat "dommer" werd. Op die manier zouden Joey en Chandler niet teveel in elkaar overlopen".

Optimistisch


Zoals alom bekend heeft dit prima uitgepakt. Vergeleken met de rest was Joey inderdaad vrij impulsief en ook een kinderlijk personage. Door zijn optimistische houding wist hij de neurotische Chandler meer dan eens rustiger te krijgen. Daarnaast was hij ook een sfeermaker en had een hart van goud. Deze 'nieuwe' Joey had een heel eigen karakter en paste prima in het concept van Friends.

Je kunt Friends bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen