search
'One Piece' op Netflix: wie is de ster die niemand zag aankomen?
Series / Featured

'One Piece' op Netflix: wie is de ster die niemand zag aankomen?

'One Piece' introduceert het personage Buggy the Clown als een beminnelijke schurk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix's adaptatie van One Piece brengt vertrouwde gezichten uit Eiichiro Oda's manga tot leven in live-action vorm. En Buggy the Clown is een van de personages waar kijkers van zijn gaan houden - zelfs als hij technisch gezien een schurk is.

Onverwachte ster


Buggy the Clown (Jeff Ward) maakt zijn entree aan het einde van de allereerste aflevering van One Piece, maar hij ontmoet Luffy D. Monkey (Iñaki Godoy) en de Straw Hat Pirates officieel pas later.

In aflevering 2 van seizoen 1 van One Piece, getiteld The Man With The Straw Hat, neemt hij Luffy, Nami (Emily Rudd) en Zoro (Mackenyu) gevangen in de hoop de kaart te bemachtigen die ze gestolen hebben van de Marines.

Hoewel de introductie van Buggy de Clown hem er cartoonesk schurkachtig laat uitzien - hij houdt een heel stadje gegijzeld in een circustent. en dwingt hen op commando te lachen - blijkt hij een complexer personage te zijn dan kijkers misschien zouden verwachten.

Misschien is dat de reden waarom er zoveel buzz is rond de live-action vertolking van Buggy.

Netflix's One Piece maakt hem zelfs als schurk beminnelijk, en dat belooft veel goeds voor One Piece seizoen 2 en daarna.



Wat maakt Buggy zo geliefd?


Hoewel Buggy de Clown dreigt om Luffy en zijn vrienden te vermoorden maakt de serie het gemakkelijk om van hem te houden.

Allereerst is hij zo overdreven en entertainend dat hij elke scène waarin hij zit verheft.

Dat komt deels door het acteerwerk van Ward, maar ook door de persoonlijkheid van Buggy. Hij is levendig en hij maakt zelfs serieuze momenten enigszins komisch.

Echter, zoals Luffy opmerkt wanneer hij voor het eerst tegen Buggy vecht, heeft de schurk een droevigere, diepere kant.

Hij is nog steeds gekwetst door de afwijzing van Shanks (Peter Gadiot), en hij koestert een behoefte aan liefde - zelfs als hij die met kettingen en bedreigingen uit mensen moet persen.



Spannende ontwikkelingen


Netflix's veelzijdige benadering van Buggy maakt hem een boeiend personage, en zijn ontmoetingen met de Straw Hat Pirates in seizoen 1 hinten naar een grotere verhaallijn die nog gaat komen.

Door zijn samenwerking met Alvida (Ilia Isorelýs Paulino), lijkt het erop dat Buggy nog steeds een gevaar vormt.

Dit zal zeker voor spannende ontwikkelingen zorgen in het tweede seizoen van One Piece



Het eerste seizoen van One Piece kun je nu in zijn geheel op Netflix kijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen