search
De uitdaging van 'Minx': het ontwerpen van sexy kleding uit de jaren 70
Series / Nieuws

De uitdaging van 'Minx': het ontwerpen van sexy kleding uit de jaren 70

Minx was een hele uitdaging voor kostuumontwerper Marie Schley: "Je zou verbaasd zijn hoeveel kleding er in een naaktfotoshoot zit. Hoe wil je anders weten dat het cowboys zijn?"

Het klinkt misschien een beetje apart: kostuums ontwerpen voor naaktmodellen. Dit was precies de uitdaging voor kostuumontwerper Marie Schley in de ordinaire komedie Minx en dit is hoe ze de serie tot leven heeft gebracht.

Minx van maker Ellen Rapoport speelt zich af in het begin van de jaren 70 en volgt een team dat met alle macht hun pornomagazine draaiende probeert te houden.



Maak het sexy, maak het mooi


Kostuumdesigner Marie Schley kreeg de eenvoudige taak om de kostuums sexy en leuk te maken. Dat leek nogal lastig in de grote chaos van jumpsuits, ondergoed en kant.

Schley vond de kostuums voor de mannen het leukste aan Minx. Ze vond het geweldig om te spelen met hun pakken, aangezien "mannen minder remmingen hadden om te pronken met hun lichaam".

Karakter toevoegen


De kostuumontwerpster heeft veel geëxperimenteerd met het uiterlijk van de verschillende personages, om zo hun verschillende karakters door te laten schemeren.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Minx op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen