search
Nieuwe setfoto 'House of the Dragon' onthult terugkeer griezelige monsters

Nieuwe setfoto 'House of the Dragon' onthult terugkeer griezelige monsters

Het lijkt erop dat er een aantal griezelige wezens te zien zullen zijn in 'House of the Dragon' seizoen 2...

Nina Beerendonk
De opnames van House of the Dragon seizoen 2 zijn al een tijdje in volle gang. Een setfoto lijkt te duiden op een aanzienlijke verandering ten opzichte van het bronmateriaal van George R.R. Martin.

De opnames van House of the Dragon seizoen 2 zijn sinds april aan de gang. Deze mochten ondanks de SAG-AFTRA-stakingen doorgaan, omdat het grootste deel van de cast wordt vertegenwoordigd door de Britse vakbond Equity. De serie is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin, maar bracht in seizoen 1 wat wijzigingen aan.

Wights


Seizoen 2 gaat dit waarschijnlijk opnieuw doen. Een nieuwe setfoto (die je hier kunt bekijken) lijkt namelijk te wijzen op de terugkeer van de 'wights'. Dit komt omdat op de setfoto een bord met het opschrift "Undead" op de toonbank in een make-upcabine voor figuranten te zien is. Dit doet natuurlijk gelijk denken aan de wights, aangezien deze wezens levende lijken zijn.

Fans beginnen zich hierdoor af te vragen of The Army of the Dead terugkeert, nadat deze eerder in Game of Thrones te zien waren. Als het bord op de foto inderdaad betekent dat de wights in House of the Dragon zullen verschijnen, zou dit een aanzienlijke verandering ten opzichte van de boeken betekenen.

Bewijsmateriaal


De setfoto is uiteraard geen officiële bevestiging. Het bord zou ook iets anders kunnen betekenen, of er gewoon kunnen staan als decoratie. Bovendien zouden de wights gezien de tijdlijn van House of the Dragon nog niet aanwezig moeten zijn. Er is echter nog wat aanvullend bewijsmateriaal.Eerder leken andere setbeelden erop te duiden dat The Wall ook in het seizoen zou verschijnen. Dit zorgde voor verwarring, want The Wall maakte geen deel uit van het bronmateriaal van House of the Dragon. Wat deze potentiële terugkeer nog interessanter maakt, is dat de wights in Game of Thrones buiten The Wall voor het eerst geïntroduceerd werden.

Probleem


Daarom gaan geruchten over The Wall en de wights hand in hand. Als The Wall in beeld komt, is het aannemelijk dat de personages in House of the Dragon ook de wezens tegenkomen die daarbuiten ronddwalen. Het enige nadeel is dat dit continuïteitsproblemen zou veroorzaken, aangezien deze twee elementen geen deel uitmaken van het bronmateriaal.Maar zoals we weten heeft de serie al eerder creatieve vrijheden genomen en heeft dit ook nog eens goed uitgepakt. Bekijk House of the Dragon op HBO Max.Aanbevolen artikelen