search
Makers van 'Queen's Gambit' komen met strakke misdaadserie met Clive Owen
Series / Trailer

Makers van 'Queen's Gambit' komen met strakke misdaadserie met Clive Owen

Er komt een ouderwetse neo-noir misdaadserie aan met Clive Owen als Sam Spade.

De film The Maltese Falcon uit 1941 met Humphrey Bogart wordt tot op de dag van vandaag als een klassieker gezien. De hoofdpersoon Sam Spade was ook in andere verhalen van Dashiel Hammett te zien. In de nieuwste incarnatie wordt Bogarts rol gespeeld door Clive Owen.

Het Amerikaanse streaming-platform AMC+ komt met de miniserie Monsieur Spade. Hierin zien we Spade in 1963 een rustig bestaan leiden in Frankrijk, maar een ernstig misdrijf maakt al gauw een einde aan de rust.

Terugkeer oude vijand


Spade heeft zijn gleufhoed aan de wilgen gehangen. Hij werkt niet langer als privé-detective in San Francisco en geniet in plaats daarvan van een rustig bestaan in het Franse Bozoul.

Het plaatsje wordt echter ruw opgeschrikt als in een plaatselijk klooster zes nonnen worden vermoord. Daarnaast krijgt Spade te maken met een oude vijand en komen de nodige geheimen van de bewoners bovendrijven. Monsieur Spade is tot een serie bewerkt door Scott Frank (Queen's Gambit) en Frank Fontana (Oz).

Monsieur Spade wordt aan het begin van 2024 in de VS verwacht op AMC+. Het is momenteel nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen