search

Ons nieuws van dinsdag 12 september 2023

Actierijke fantasyfilm met Vin Diesel bereikt Netflix Top 10
Films / Nieuws

Actierijke fantasyfilm met Vin Diesel bereikt Netflix Top 10

Ook deze keer zien we een film eigenlijk uit het niets ineens opduiken in de Netflix Top 10. Zo ook deze actierijke fantasyfilm.

The Last Witch Hunter is momenteel erg populair op Netflix want de film wordt goed bekeken. Hij komt dan ook binnen op de zevende plek in de Top 10.

Een van de redenen dat de film graag bekeken wordt is zijn hoofdrolspeler. Vin Diesel zien we in deze film als Kaulder, The Last Witch Hunter.

Cast en regie


Naast Diesel zien we Rose Leslie (Game of Thrones), Elijah Wood (Yellowjackets), Rena Owen (Siren), Julie Engelbrecht (The Red Baron) en Ólafur Darri Ólafsson (Trapped).

De film is geregisseerd door Breck Eisner. Zijn meest recente werk was aan de tv-series The Expanse en The Brave.

Redelijk en gewoon leuk


Kijker Tarkus vertelt op de site van MovieMeter, "Vin Diesel is redelijk in de rol, maar ik zie hem toch liever in andere rollen. Het is leuk om deze prent te bekijken, maar verwacht er niet te veel van. De sterren zijn vooral voor de speciale effecten die zeer de moeite waard zijn." De film scoort op de site een 2.72/5.



Het publiek en de critici op Rotten Tomatoes zijn allen niet mals over de film. Daar scoort hij gemiddeld dan ook maar 31%. "Er zijn slechtere manieren om 100 minuten door te brengen, en als je je hersens kunt afsluiten en van de rit kunt genieten, zul je merken dat je 'The Last Witch Hunter' gewoon leuk vindt.", vertelt een van de nog aardig enthousiaste critici op de site.

Synopsis


Heksenjager Kaulder jaagt al eeuwen op kwaadaardige heksen en moet het nu opnieuw opnemen tegen The Queen Witch. Zij en de rest hebben het plan om de Zwarte Dood los te laten op de wereld.

Het is Kaulder eerder gelukt om The Queen Witch te doden, alleen vervloekte zij hem met het eeuwige leven. Hij is gescheiden van alles wat hij lief had en nog als enige over van zijn soort. En nu moet hij het opnieuw tegen heksen opnemen.

Netflix


Mocht je ondanks de niet altijd even enthousiaste kritieken over de film, toch nog zin hebben in het actierijke The Last Witch Hunter, bekijk de film dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Griezelige trailer 'Fall of the House of Usher' eindelijk vrijgegeven door Netflix
Series / Trailer

Griezelige trailer 'Fall of the House of Usher' eindelijk vrijgegeven door Netflix

De familiedynastie van een machtsbeluste tweeling brokkelt voor onze ogen af.

Mike Flanagan heeft in totaal toegezegd om 5 horrorseries te maken voor Netflix, waarvan het nu tijd is voor de afsluiter. Nu heeft Netflix de trailer uitgebracht voor The Fall of the House of Usher.

Met deze serie sluit Flanagan dus zijn samenwerking met Netflix af. Eerder maakte hij de Haunting-series voor de streamingdienst, bestaande uit The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor. Ook zijn de films The Midnight Club en Hush aan hem te danken.

Plot


De achtdelige horrorserie volgt de tweeling Roderick en Madeline terwijl ze alles op alles zetten om hun familiebedrijf, Fortunato Pharmaceuticals, de grootste van de industrie te laten worden.



De duistere geheimen van de invloedrijke familie Usher komen aan de oppervlakte wanneer een mysterieuze vrouw hen begint te achtervolgen en de eerste doden beginnen te vallen.

Inspiratie


Eerdere Netflix-series van Flanagan, zoals The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor, haalden al hun inspiratie uit de werken van bekende schrijvers, zoals Shirley Jackson en Henry James.



The Fall of the House of Usher volgt in de voetstappen van zijn voorgangers en is gebaseerd op enkele korte verhalen van Edgar Allan Poe.

Release


The Fall of the House of Usher gaat op 12 oktober in première bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Our Flag Means Death'-maker weet al hoe de serie eindigt
Series / Nieuws

'Our Flag Means Death'-maker weet al hoe de serie eindigt

De maker van Our Flag Means Death weet al hoe het derde en laatste seizoen van de serie gaat eindigen.

Het tweede seizoen van Our Flag Means Death is nog niet begonnen, of de maker van de serie heeft het alweer over het volgende seizoen.

Het derde seizoen, dat tevens het laatste seizoen van Our Flag Means Death zal zijn. Onlangs heeft David Jenkins, de maker van de serie, onthuld dat hij het einde al in zijn hoofd heeft zitten.

Our Flag Means Death seizoen 3


Dat er een derde seizoen gaat komen is echter nog niet eens zeker. Daarvoor zal de serie namelijk eerst verlengd moeten worden, en dat hangt af van het succes van het komende tweede seizoen.

Our Flag Means Death seizoen 2 gaat in oktober van start. Het is een comedyserie over de onfortuinlijke avonturen van Stede Bonnet (Rhys Darby). Nadat hij een ongelukkig leven (en zijn vrouw) achter zich heeft gelaten, besluit hij zijn geluk op het water te zoeken als kapitein van een piratenschip.

In Our Flag Means Death speelt ook Taika Waititi, als de piraat Blackbeard. Hij ontmoet Stede en al snel ontwikkelen ze gevoelens voor elkaar. Nadat ze dit openlijk uitgesproken hebben, krijgt Stede echter twijfels en vlucht hij.

Our Flag Means Death is nu te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The X-Files' markeert 30 jaar bovennatuurlijke televisie-ervaringen
Series / Nieuws

'The X-Files' markeert 30 jaar bovennatuurlijke televisie-ervaringen

Jarenlang was het een van de meest bekeken series op de televisie.

Het is alweer 30 jaar geleden dat een nieuwe serie verscheen waarin twee jonge en ambitieuze FBI-agenten bij elkaar komen om in een bijzonder departement van de FBI te gaan werken. The X-Files was geboren.

De serie debuteerde in 1993 en heeft maar liefst elf seizoenen gelopen. Naast talloze prijzen en internationale lof, volgden in 1998 en 2008 de speelfilms The X-Files en The X-Files: I Want to Believe.

Gouden koppel


In The X-Files proberen de twee FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson) een aantal onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken op te lossen, ondanks hun compleet verschillende persoonlijkheden.

Mulder gelooft namelijk in het bestaan van buitenaardse wezens. Deze overtuiging kwam nadat zijn vierjarige zusje volgens hem werd ontvoerd door buitenaardse wezens. Scully is een stuk pragmatischer en staat met beide benen op de grond.

De liefde blijft


Dat de serie onverminderd populair blijft, blijkt wel uit de online activiteit naar aanleiding van het 30-jarig jubileum. Talloze mensen posten op social media hun favoriete afleveringen en best bewaarde herinneringen.



Kijk alle afleveringen van The X-Files op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantasy-serie 'The Winter King': koning Arthur zoals je hem nog nooit eerder zag
Series / Nieuws

Fantasy-serie 'The Winter King': koning Arthur zoals je hem nog nooit eerder zag

De oorsprong van koning Arthurs zwaard wordt onthuld in 'The Winter King'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De trilogie van Bernard Cornwell is een unieke mix van historische personages en legendarische figuren. De verfilming The Winter King houdt zich hier duidelijk trouw aan.

De oorsprong van Excalibur, koning Arthurs magische zwaard, wordt in de serie op een compleet onverwachte manier getoond. De maker was niemand minder dan Arthurs moeder, en de jonge koning vindt het op haar graf.

Formidabel wapen


In de wereld van The Winter King bestaat de legende van Excalibur als een verhaal op zich. Arthur (Iain De Caestecker) noemt de legende wanneer hij met zijn zus Morgan (Valene Kane) het graf van hun moeder bezoekt, die een smid was. Terwijl Arthur herinneringen ophaalt aan de verhalen die hij als kind hoorde gaat hij door een stapel oude zwaarden heen die bij het graf liggen.

Zijn oog valt vervolgens op een zwaard met een bijzondere greep en hij besluit het mee naar huis te nemen. Het blijkt een formidabel wapen te zijn, aangezien het het zwaard van een tegenstander in tweeën splijt.

Mengeling


Arthurs zwaard is met andere woorden wel een soort Excalibur, maar niet het magische zwaard uit de legende. Het was een van de zwaarden die zijn moeder had gesmeed en die bij haar graf lagen. De serie heeft weliswaar magische elementen maar bepaalde onderdelen krijgen duidelijk een realistische invulling. Dit zorgt voor een unieke mengeling van magie en werkelijkheid in deze verfilming van de Arthur-legende.

The Winter King is in de VS op het Amerikaanse MGM+ te zien. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: Daryl Dixon': nieuwe zombiesoort rukt op en is gruwelijker en dodelijker
Series / Nieuws

'The Walking Dead: Daryl Dixon': nieuwe zombiesoort rukt op en is gruwelijker en dodelijker

Deze categorie zombies is een stuk gevaarlijker en dit wordt direct duidelijk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De The Walking Dead-franchise heeft langzaam maar zeker nieuwe soorten zombies geïntroduceerd. Waar de levende doden in eerste instantie weinig meer waren dan hongerige gedrochten, zagen we in de spin-off The Walking Dead: World Beyond al types die meer konden.

Daryl (Norman Reedus) ontmoet een nieuw type zombie en het wordt direct al duidelijk dat de wereld er niet beter op is geworden. Zuster Isabelle (Clémence Poésy) legt uit dat dit de zogeheten 'burners' betreft.

Experiment of blootstelling


Daryl loopt direct aan het begin een burner tegen het lijf. De aanraking van deze zombie veroorzaakt letterlijk een brandwond op zijn onderarm. Het is zeer waarschijnlijk dat het bloed van het monster ook een dergelijk effect heeft. De dampen slaan er namelijk van af wanneer de zombie getroffen wordt.

Deze zombies hebben duidelijk een bepaald zuur in hun huid en bloed wat ze nog gevaarlijker maakt dan hun soortgenoten. De oorsprong wordt niet duidelijk gemaakt, maar de suggestie is dat de burners het resultaat zijn van een experiment dan wel het gevolg van blootstelling aan chemicaliën.

The Walking Dead: Daryl Dixon is te zien op het Amerikaanse AMC. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: Daryl Dixon' onthult hoe Daryl in Frankrijk is beland
Series / Nieuws

'The Walking Dead: Daryl Dixon' onthult hoe Daryl in Frankrijk is beland

De vraag hoe Daryl aankwam is beantwoord, maar nieuwe vragen komen hiervoor in de plaats.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste aflevering van The Walking Dead: Daryl Dixon gooit de kijker direct in het diepe. We zien Daryl (Norman Reedus) terwijl hij vastzit aan een omgewentelde sloep aanspoelen in Marseille.

Daryl besluit de kloostergemeenschap die hem onderdak verleent te helpen. Samen met de non zuster Isabelle zet hij koers richting Le Havre in Noord-Frankrijk, waar de kijker uiteindelijk hoort wat Daryl überhaupt overzee heeft gebracht.

Vrachtschepen na de zombie-apocalypse


In Le Havre ziet de kijker een gesprek tussen madame Genet (Anne Charrier), verzetsleidster, een kapitein (Grègory Kristoforoff) en een scheepsarts (François Delaive). De kapitein onthult vervolgens dat een vrachtschip met zombies aan boord verwoest werd in de Golf van Càdiz als gevolg van muiterij.

Nieuwe vragen


De zombies waren bedoeld om experimenten op uit te voeren, en daarnaast werden duidelijk ook gevangenen vervoerd. Dit roept natuurlijk meerdere vragen op.

Uiteraard wil je weten hoe Daryl gevangen is genomen en door wie, waarom er vrachtschepen actief zijn na de zombie-apocalypse en hoe de muiterij is uitgebroken. De komende afleveringen zullen hier ongetwijfeld dieper op ingaan, maar het is inmiddels duidelijk hoe Daryl richting Marseille is gedobberd.

The Walking Dead: Daryl Dixon is te zien op het Amerikaanse AMC. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwacht nieuws over 'One Piece' wordt binnenkort onthuld
Series / Nieuws

Onverwacht nieuws over 'One Piece' wordt binnenkort onthuld

Het zal niemand ontgaan zijn dat de live action bewerking van de animatiehit Netflix heeft veroverd.

One Piece heeft de verwachtingen waargemaakt. Het eerste seizoen is een tophit waarbij het tot zover de beste live action-serie op het platform blijkt te zijn. De fans zitten te springen om meer, en Variety komt met een bijzonder bericht.

Producent en hoofd van Tomorrow Studios Marty Edelstein gaf namelijk aan dat op korte termijn bekendgemaakt wordt of er een vervolgseizoen komt. Netflix had hem namelijk bericht dat de verwachtingen voor de serie ruimschoots overtroffen zijn.

Specifieke uitlating


Eerder hintte Adelstein er al op dat men al bezig was met het schrijven van scenario's voor een eventueel tweede seizoen. Afhankelijk van de SAG-AFTRA en WGA-staking zou men in principe snel kunnen starten met de productie van nieuwe afleveringen.

De producent was deze keer specifieker. Adelstein: "We kregen te horen dat we de verwachtingen overtroffen hebben, en dat is natuurlijk geweldig. Ik verwacht dat we binnen de komende twee weken meer te horen krijgen van Netflix. Er lijkt draagvlak te zijn voor een nieuw seizoen en een langetermijn-strategie".

Korte termijn


Het zou dus zomaar kunnen dat de liefhebbers op korte termijn te horen krijgen of en zo ja wanneer het nieuwste seizoen van de piratenserie eraan komt. One Piece kun je streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Animatiefilm is net te zien op Netflix en verovert gelijk de koppositie
Films / Nieuws

Animatiefilm is net te zien op Netflix en verovert gelijk de koppositie

We hebben het over 'The Groods 2: A New Age' of ook wel 'De Groods 2: Een nieuw begin' genoemd. De film is mateloos populair en stoot de immens populaire film 'Happy Ending' van zijn troon.

De film komt uit 2020 maar is pas net te zien op Netflix. Een hoop mensen hebben de film al opgezocht want hij staat op nummer 1 in de Netflix Top 10.

Regisseur Joel Crawford heeft tot zover nog twee andere animatiefilms op zijn naam staan. Trolls Holiday en Puss in Boots: The Last Wish behoren ook tot zijn regisseurswerk.

Paradijs


De Croods zijn op zoek naar een nieuwe woonplek en stuiten op een prachtig paradijs. Ze denken dat ze alles hebben om daar goed te kunnen leven, ze komen alleen tot de ontdekking dat er al een andere familie woont.

Ze komen al snel te weten dat deze familie een stuk verder staat in de evolutie. Ze mogen echter als gasten verblijven alleen leidt dit al snel tot irritaties. Wanneer een dreiging de kop opsteekt, moeten ze hun krachten bundelen en samen op avontuur.

Stemmen


In de Amerikaanse versie van de film horen we onder meer Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Peter Dinklage, Cloris Leachman, Clark Duke en Leslie Mann.



In de Nederlands gesproken versie horen we Gijs Naber, Thekla Reuten, Emma Heesters, Matteo van der Grijn, Saar van Koningsberger, Waldemar Torenstra, Sanne Wallis de Vries, Tim Knol en Paula Majoor.

Geweldige animatie


De film weet op IMDb een nette 6.9/10 te halen. "Dit deel 2 is net zo leuk als deel 1. Leuke humor, absurde situaties en geweldige animatie.", vertelt kijker Drifter op de site van MovieMeter. Daar scoort de film een 3.05/5.

Kijker Psycho-M vertelt op dezelfde site, "'The Croods 2: A New Age' is een prima opvolger van het eerste deel. Animatie ziet er prima en zeer kleurrijk uit. Wat mij betreft zeker van hetzelfde niveau als het eerste deel. En als je bij het eerste deel ook hebt kunnen lachen om de humor dan gaat dat bij dit tweede deel ook wel lukken."

Netflix


Bekijk deze extreem populaire animatiefilm nu bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 5 'Stranger Things': Voortzetting van betekenisvolle traditie
Series / Nieuws

Seizoen 5 'Stranger Things': Voortzetting van betekenisvolle traditie

Er is gedurende alle seizoenen altijd een aflevering geweest onder leiding van Shawn Levy.

Het allerlaatste seizoen van Stranger Things is aanstaande en de producenten laten zo nu en dan wat los over wat we kunnen verwachten. Producent en regisseur Shawn Levy weet één traditie in stand te houden.

Levy is namelijk producent van de serie, maar heeft ook in elk seizoen ten minste één aflevering geregisseerd. Sinds hij vanaf het begin af aan betrokken is bij Stranger Things ziet hij het regisseren van een aflevering als cruciaal onderdeel van zijn betrokkenheid.

Ondanks alle problemen wordt er tijd vrij gemaakt


Het laatste, zeer succesvolle, vierde seizoen van Stranger Things kwam in 2022 uit. Er zat altijd wel een redelijke poos tussen de seizoenen van de serie, maar door de stakingen van de WGA en SAG-AFTRA kan het nog langer gaan duren dan verwacht.

In de tussentijd vertelt Levy in een interview: "Ik werk al zo lang met Matt en Ross Duffer samen, en ik regisseer elk jaar afleveringen. Het is onderdeel van mijn betrekking en liefde voor de serie. Ik zet alles op alles om tijd te vinden om minstens één aflevering te maken."

Aangrijpende afleveringen


De meest recente aflevering die Levy heeft geregisseerd is Dear Billy. Hij regisseerde actrice Sadie Sink in de rol van Max Mayfield in de aangrijpende aflevering waarin ze een bezoek brengt aan het graf van haar overleden broer, en door Vecna belaagd wordt.



Het wordt voorlopig nog even wachten dus op het vijfde seizoen van Stranger Things. Kijk tot die tijd alle vier seizoenen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers van 'Queen's Gambit' komen met strakke misdaadserie met Clive Owen
Series / Trailer

Makers van 'Queen's Gambit' komen met strakke misdaadserie met Clive Owen

Er komt een ouderwetse neo-noir misdaadserie aan met Clive Owen als Sam Spade.

De film The Maltese Falcon uit 1941 met Humphrey Bogart wordt tot op de dag van vandaag als een klassieker gezien. De hoofdpersoon Sam Spade was ook in andere verhalen van Dashiel Hammett te zien. In de nieuwste incarnatie wordt Bogarts rol gespeeld door Clive Owen.

Het Amerikaanse streaming-platform AMC+ komt met de miniserie Monsieur Spade. Hierin zien we Spade in 1963 een rustig bestaan leiden in Frankrijk, maar een ernstig misdrijf maakt al gauw een einde aan de rust.

Terugkeer oude vijand


Spade heeft zijn gleufhoed aan de wilgen gehangen. Hij werkt niet langer als privé-detective in San Francisco en geniet in plaats daarvan van een rustig bestaan in het Franse Bozoul.

Het plaatsje wordt echter ruw opgeschrikt als in een plaatselijk klooster zes nonnen worden vermoord. Daarnaast krijgt Spade te maken met een oude vijand en komen de nodige geheimen van de bewoners bovendrijven. Monsieur Spade is tot een serie bewerkt door Scott Frank (Queen's Gambit) en Frank Fontana (Oz).

Monsieur Spade wordt aan het begin van 2024 in de VS verwacht op AMC+. Het is momenteel nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bikkelharde thrillerseries op Netflix mag je voor geen goud missen
Series / Featured

Deze 4 bikkelharde thrillerseries op Netflix mag je voor geen goud missen

Voor een goede avond spanning voor de buis zit je met deze 4 Netflix-series goed.

Op Netflix stikt het van de bloedstollende thrillerfilms en -series, die je vastgeklonken houden aan je beeldscherm voor de hele avond (of misschien wel twee of drie). Check gauw of je de onderstaande 4 ijzersterke thrillerseries al eens gezien hebt, en zo niet, wanneer je dat dan echt moet gaan doen.

The Stranger | Netflix | 8 afleveringen



Het leven van Adam Price wordt op zijn kop gezet wanneer een vreemdeling hem een schokkend geheim onthult over zijn vrouw. Terwijl hij probeert de waarheid te achterhalen, wordt hij meegesleurd in een web van leugens en bedrog dat zijn hele wereld dreigt te vernietigen.



Trí­ada | Netflix | 8 afleveringen



Een jonge vrouw ontdekt dat ze bij haar geboorte is gescheiden van haar twee identieke zusjes. Ze zet alles op alles om achter de waarheid te komen en haar familieleden terug te vinden.



Schlafende Hunde | Netflix | 6 afleveringen



Een in de slop geraakte rechercheur raakt betrokken bij een mysterieuze moordzaak die niet zo eenduidig blijkt te zijn als de meeste van zijn ex-collega's denken.

Lees de recensie van SerieTotaal.



The Alienist | Netflix | 2 seizoenen



In het New York City van de late negentiende eeuw jaagt Dr. Laszlo Kreizler, een pionier in de forensische psychiatrie, en zijn team op een brute seriemoordenaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grijp nú je kans: inschrijvingen geopend voor superheldenschool 'Gen V'
Series / Nieuws

Grijp nú je kans: inschrijvingen geopend voor superheldenschool 'Gen V'

De spin-off van 'The Boys' komt met een geniale marketingstunt.

Het marketingteam achter de The Boys-spinoff Gen V bewijst weer eens van goeden huize te komen met een hilarische stunt. In de aanloop naar de release van de nieuwe serie lanceerden ze een speciale website, waar je je kan aanmelden aan de fictionele universiteit voor Supes.

Op de interactieve sites kunnen fans hun naam toevoegen aan de roosters voor het komende semester van Godolkin University. Echt langskomen voor college wordt echter moeilijk, aangezien enkel de personages in de spin-off de opleiding tot superheld kunnen doorlopen.

Website


Verschillende bekende gezichten begroetten de bezoekers van de website wanneer ze op de thuispagina belanden. Een video onthult ook hoe de campus eruitziet, compleet met standbeelden van geliefde helden zoals de tijdloze Soldier Boy.



Ook kunnen gebruikers een quiz doen om erachter te komen wat voor krachten ze hebben, zich aanmelden voor een collegekaart en de eerste schooldag in hun agenda noteren. In een sectie met recensies zie je lovende kritieken langskomen van oud-studenten zoals Queen Maeve en Crimson Countess.

Plot


Gen V neemt de kijker mee naar achter de muren van Godolkin University - een instituut om te leren hoe je een superheld kan worden. Samen met Jordan en Andre zullen kijkers andere studenten ontmoeten, waaronder die van Marie Moreau, Emma Meyer, Cate Dunlap en Luke Riordan.



Elk met hun eigen speciale krachten leren ze van leraren als Richard Brinkerhoff hoe ze de beste helden kunnen worden die ze kunnen zijn. Daarbij kunnen we rekenen op een hoop cameo's, waaronder van Usher, Ackles, Minifie, Chace Crawford, Claudia Doumit en P.J. Byrne.

Release


Vanaf 29 september zal Gen V te zien zijn bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met deze eeuwenoude artefacten kan werkelijk iedereen een Pokémon Master worden
Series / Nieuws

Met deze eeuwenoude artefacten kan werkelijk iedereen een Pokémon Master worden

Zelfs Jessy speelde het voor elkaar om een ware Pokémon Master te zijn - voor even.

De geliefde animatieserie Pokémon kent vele mysterieuze artefacten, maar deze spannen wel echt de kroon: een scepter en een masker om werkelijk elke Pokémon mee te beheersen. Zo moeilijk hoeft het dus helemaal niet te zijn om een Pokémon Master te worden.

De scepter en het masker zijn te zien in de aflevering "Control Freak!" uit het Johto-tijdperk, waarbij Ash, Brock en Misty moeten voorkomen dat Team Rocket de artefacten zullen gebruiken voor de verkeerde doeleindes.

Plot


Ash, Brock en Misty achtervolgen de Golbat van Brock totdat ze een vrouw ontdekken die bewusteloos ligt op een archeologische opgravingsplek. Nadat ze is bijgekomen vertelt ze de vrienden waar ze naar op zoek is: het eerder genoemde masker en de scepter, die ooit toebehoorden aan een geliefde koningin.



De voorwerpen geven volledige controle over Pokémon in een beperkt gebied. Wanneer Team Rocket de voorwerpen in handen krijgt, zijn dan ook de rapen gaar en overmeesteren ze onder andere Pikachu.

Geschiedenis


De animeserie kent wel vaker oude ruïnes waar oude beschavingen te zien zijn uit de wereld van Pokémon. De voorwerpen in deze specifieke aflevering geven een interessant inkijkje in een eerdere wereld voordat de Pokéballs waren uitgevonden.



Al langer wilden mensen de enorme krachten van de Pokémon kunnen beheersen, wat via de scepter en het masker dus al mogelijk was. Dit brengt ongekende macht met zich mee, waar Team Rocket mee aan het stuntelen gaat.

Bekijken


De hele aflevering "Control Freak" is hier te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijke trailer 'The Walking Dead: Daryl Dixon' onthult geteisterd Frankrijk
Series / Trailer

Gruwelijke trailer 'The Walking Dead: Daryl Dixon' onthult geteisterd Frankrijk

De spin-off volgt Daryl Dixon op zijn gevaarlijke reis door post-apocalyptisch Frankrijk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ondanks dat het in Nederland nog niet zo'n feest is, kwam dit weekend in de Verenigde Staten de eerste aflevering van The Walking Dead: Daryl Dixon uit. Al gauw volgde AMC met een This Season On-trailer, die een brute weergave geeft van het Franse land, geteisterd door ondoden.

In de trailer worden beelden gedeeld van de resterende vijf afleveringen van het eerste seizoen. The Walking Dead: Daryl Dixon is een spin-off van de langlopende horrorserie The Walking Dead, die onlangs ten einde kwam na elf seizoenen.

Plot


De serie toont hoe Daryl Dixon, gespeeld door Norman Reedus, op zijn gevaarlijke reis door een gebroken maar veerkrachtig Frankrijk moet zien te overleven. Tijdens zijn reis wordt zijn plan echter bemoeilijkt door allerlei obstakels in de vorm van zowel de levenden als de ondoden.



Zoals de eerste aflevering onthulde, is Daryl op een missie om een jongen genaamd Laurent van Zuid-Frankrijk naar Parijs te brengen. De jongen wordt gezien als een potentiële redder, en hoewel Daryl het niet gelooft, is hem als betaling een weg naar huis beloofd.

Cast en crew


In de hoofdrollen spelen Clemence Poésy, Adam Nagaitis, Anne Charrier, Eriq Ebouaney, Laika Blanc Francard, Romain Levi en Louis Puech Scigliuzzi.



De serie wordt geproduceerd door David Zabel, die ook de showrunner is. Producenten zijn Reedus zelf, Scott M. Gimple, Greg Nicotero, Brian Bockrath, Angela Kang en Daniel Percival.

Release


Iedere zondag komt er een nieuwe aflevering uit van The Walking Dead: Daryl Dixon. In Nederland wordt de serie helaas niet via reguliere kanalen of VOD-diensten uitgebracht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.