Seizoen 5 'Stranger Things': Voortzetting van betekenisvolle traditie

Er is gedurende alle seizoenen altijd een aflevering geweest onder leiding van Shawn Levy.

Glenn Walsh, 12-09-2023 09:15

Het allerlaatste seizoen van Stranger Things is aanstaande en de producenten laten zo nu en dan wat los over wat we kunnen verwachten. Producent en regisseur Shawn Levy weet één traditie in stand te houden.
Levy is namelijk producent van de serie, maar heeft ook in elk seizoen ten minste één aflevering geregisseerd. Sinds hij vanaf het begin af aan betrokken is bij Stranger Things ziet hij het regisseren van een aflevering als cruciaal onderdeel van zijn betrokkenheid.

Ondanks alle problemen wordt er tijd vrij gemaakt

Het laatste, zeer succesvolle, vierde seizoen van Stranger Things kwam in 2022 uit. Er zat altijd wel een redelijke poos tussen de seizoenen van de serie, maar door de stakingen van de WGA en SAG-AFTRA kan het nog langer gaan duren dan verwacht.

In de tussentijd vertelt Levy in een interview: "Ik werk al zo lang met Matt en Ross Duffer samen, en ik regisseer elk jaar afleveringen. Het is onderdeel van mijn betrekking en liefde voor de serie. Ik zet alles op alles om tijd te vinden om minstens één aflevering te maken."

Aangrijpende afleveringen

De meest recente aflevering die Levy heeft geregisseerd is Dear Billy. Hij regisseerde actrice Sadie Sink in de rol van Max Mayfield in de aangrijpende aflevering waarin ze een bezoek brengt aan het graf van haar overleden broer, en door Vecna belaagd wordt.


Het wordt voorlopig nog even wachten dus op het vijfde seizoen van Stranger Things. Kijk tot die tijd alle vier seizoenen op Netflix.
Lees meer over: Stranger Things, Shawn Levy, Sadie Sink, WGA, SAG AFTRA, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie