Waarom ziet 'Ahsoka' er zo donker uit?

Waarom ziet 'Ahsoka' er zo donker uit?

Waarom is de belichting in de serie Ahsoka en andere tv-series tegenwoordig zo donker?

Niels Arts, 14-09-2023 09:49

Ahsoka is momenteel bezig op Disney Plus, en de Star Wars-serie valt goed in de smaak. Maar één vraag die veel fans nu stellen is: waarom is het zo verdomd donker?
Het is een klacht waar we de laatste jaren best veel van horen. Tv-series zijn vaak veel te donker, waardoor de kijkers thuis - vaak in open ruimtes waar de zon naar binnen kan schijnen - er te weinig van zien. En dat is zonde.

Belichting Ahsoka

Dat geldt nu ook weer voor Ahsoka. Ahsoka is een iconische Star Wars-personage dat we vooral kennen dankzij haar grote rol in de animatieserie The Clone Wars, waarin ze dankzij haar positieve karakter altijd het zonnetje in huis was.

Het gebrek aan kleur in haar eigen serie is daarom jammer. Het klopt dat Ahsoka ouder en volwassener is geworden, maar deze donkere toon die haar serie uitstraalt past simpelweg niet bij haar.


Veelvoorkomende trend

Slechte belichting is steeds vaker een onderwerp van gesprek, ook bij andere grote tv-series. Eerder dit jaar klaagden The Last of Us-fans erover, terwijl enkele afleveringen van House of the Dragon ook beter belicht hadden kunnen zijn.

Dan is er natuurlijk nog de befaamde derde aflevering van Game of Thrones seizoen 8, "The Long Night". Hierin vallen de White Walkers Winterfell aan, maar veel zien we er niet van.

Ahsoka is nu te checken op Disney Plus.
Lees meer over: Star Wars, Ahsoka, Disney Plus, Rosario Dawson

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam