search
Deze Marvel-serie was werkelijk dramatisch en staat op slechts 11% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze Marvel-serie was werkelijk dramatisch en staat op slechts 11% op Rotten Tomatoes

Marvel Studios kan dingen in goud veranderen, maar de serie Inhumans is daadwerkelijk een rotte tomaat.

Sinds de film X-Men uit 2000 is Marvel niet meer weg te denken uit de filmwereld en al snel verschenen er allerlei tv-series gebaseerd op de personages uit de strips van Marvel Comics.

De slechtste tv-serie van Marvel is overduidelijk het groots geïntroduceerde Inhumans, gebaseerd op de 'Onmensen' van Stan Lee en Jack Kirby. Het is een door de Kree gemuteerd mensenras. In 2017 verscheen de verfilming.

Inhumans


De serie werd groots gelanceerd. De acht afleveringen werden deels in IMAX opgenomen en de eerste aflevering beleefde zijn première op het witte doek. Het was de eerste tv-serie die op die manier van start ging.

Inhumans richt zich vooral op Black Bolt (Anson Mount) en een reeks andere leden van de Inhuman Royal Family. Zo zien we Serinda Swan als Medusa, Ken Leung als Karnak en Isabelle Cornish als Crystal. De bijna 1000 kg wegende hond Lockjaw ontbreekt niet.

Nederlands tintje


De superheldenserie heeft ook een Nederlands tintje. Regisseur Roel Reiné, bekend van titels als Michiel de Ruyter en het recent verschenen De Vuurlinie, stond bij de eerste twee afleveringen achter de camera.De serie werd uiterst zwak ontvangen. De Tomatometer van Rotten Tomatoes staat op slechts 11 procent en de IMDb noteert een 4,9/10 na 28k stemmen. De zwakke ontvangst is vooral teleurstellend aangezien de personages tot de favorieten behoren van Marvel Studios-kopman Kevin Feige.

Toekomst


Na het eerste seizoen werd de serie gecanceld. Het personage Black Bolt keerde als een alternatieve versie van zichzelf terug in de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022), opnieuw gespeeld door Anson Mount.Wil je Inhumans toch een kans geven, dan vind je de serie op Disney+. De serie heeft acht afleveringen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen